Cooköarna

Kia orana !  

Vi har alltid haft en dröm om att få resa till Söderhavet, och nu har det äntligen blivit av. Allt var bara helt fantastiskt! Från fina stränder, underbart varmt och klart vatten, bra boende till varma och trevliga människor. Flyg och bagage funkade till pricka, vilket är otroligt om man betänker att man ska till andra sidan jorden. 

Vårt boende på Rarotonga var på Palm Grove. Vår bungalow låg helt fantastiskt vid stranden, med en utsikt man inte kunde få nog av. Havet här var kanon för snorkling , simning och det fläktade skönt från verandan. Kanske något slitna bungalows, som behövde en uppfräschning, men det störde inte oss. Vår favorit restaurang på ön var Traders Jack i Avarua, som ligger precis intill havet och har underbar god mat. Vi provade även på en tur med glasbottenbåt från hamnen i Avarua, vilket definitivt inte var värt pengarna. Man såg inte mycket och man blir lätt sjösjuk. 

Sedan bar det av till ön Aitutaki. Vårt boende här var på Paparei , 2st relativt nya fräscha bungalows, som ligger underbart nära stranden. Havet här är dock periodvis något grumligt och grundt. Vi hyrde en motorcykel för att utforska ön och fann då underbara ödsliga stränder. Vår favorit restaurang här var definitivt Tupuna. fantastikt god mat. Fråga efter rätten "Mud Crab", som inte alltid finns på menyn. Allt hänger på vad fiskarna får för fångst under dagen. Man bör helst inte missa denna delikata rätt. Höjdpunkten på Aitutaki är ju absolut lagun kryssningen. Man förstår verkligen att man har röstat fram denna plats som en av det vackraste på jorden. 
Vi är hel nöjda med vår resa och hoppas vi kan få återvända en dag!

Pajje o Berit Bandholtz