UD släpper reseavrådan från 1 oktober!

2021-09-24

UD släpper reseavrådan från 1 oktober!

Utrikesdepartementet (UD) har nu hävt sin generella avrådan för resor till länder utanför EU. Fr o m 1 oktober 2021 är det grönt ljus att resa till de flesta länder igen.

Eftersom det fortfarande är en pandemi i världen så vill vi förklara hur du kan semestra på ett säkert sätt.

  • Säkra flygvägar

Flyget är ett av de allra säkraste färdsätten som finns, både ur ett säkerhetsperspektiv, och ur ett hälsoperspektiv.

  1. Alla som reser till Maldiverna, Seychellerna, Mauritius och många fler resmål har precis testat negativt för Covid.
  2. På alla flygplatser och ombord på flygen är det krav på munskydd, enda undantaget är när man äter eller dricker
  3. Flygplanens HEPA-filter är extremt effektiva och stoppar 99,7% av alla partiklar, inkl virus. All luft på flyget renas och byts ut helt var 2-3 minut.
  • Säkert på resmålet

Både Maldiverna och Seychellerna är säkra resmål ut hälsosynpunkt. De har haft fungerande turism under en längre tid och har tydliga rutiner för rengöring av alla kontaktytor. På flyg-platsen och i transferbussen så gäller ansiktsmask, men det behövs inte när man är framme på sitt hotell.  På hotellet semestrar man som vanligt och njuter av sol, värme och natur.

  • Försäkra dig

Kontrollera med ditt hemförsäkringsbolag vad som reseförsäkringen täcker. Om det är så att ditt försäkringsbolag inte erbjuder en heltäckande reseförsäkring så kan vi på Tour Pacific förmedla en reseförsäkring genom Gouda. En 9-dagars försäkring kostar ca 900-1100 kr/ person, beroende på ålder.

Din resa kan alltså genomföras som planerats, men skulle du ha tveksamheter och känna osäkerhet så kontakta oss om möjligheter att ev boka om din resa till ett senare tillfälle.

Nyhetsarkiv

{{ art.ArticleDate | date : 'yyyy-MM-dd'}}

{{art.Header}}