Resa med hyrbil och tåg i Australien - Tour Pacific


Bil & tåg i Australien - Singapore på vägen till Down Under

Tour Pacific har här tagit fram ett reseförslag för dig som se vill se bredden av de genuina upplevelserna som Australien har att erbjuda. Denna resa börjar med ett par härliga dagar i Singapore innan du ankommer till den mångkulturella och gröna staden Melbourne. Här erbjuds underbara restauranger och ljuvlig mat från världens alla hörn. Infrastruktur och arkitektur blandar sig härligt i denna stad. Här finns breda gator, smala gränder, viktorianska byggnader och moderna höghus. Efter några dagar i Melbourne börjar din "road trip". Med hjälp av en detaljerad färdplan och beskrivna tips på sevärdheter längs bilresan som vi tagit fram till dig färdas du i ett behagligt tempo. För rekommenderad rutt, se mer genom att klicka på fliken ”Dag-för-dag-program”. Slutmålet för denna bilresa är staden Adelaide i delstaten South Australia. Staden andas mat, vin och njutning. Adelaide ligger vackert beläget på båda sidor om idylliska River Torrens. Ett stenkast ifrån ligger långsträckta sandstränder och den pittoreska stadsdelen Glenelg. Från Adelaide reser du på en guidad resa till Kangaroo Island. En drömplats för varje djur och naturälskare. Här finns mängder av vilda djur och en vackert varierande natur.

Imponerande tågresa genom norra Australien

Denna omfattande resa tar dig sedan vidare med flyg till Ayers Rock. Här i The Red Centre åker du med på en guidad tur i tre dagar. Turen går från Ayers Rock till Alice Springs där du får uppleva storlagen ökennatur och ikonerna Uluru, Kata Tjuta (The Olgas) och Kings Canyon. Den här guidade turen är för dig som vill ha det mer bekvämt och vill bo på bra hotell istället för att tälta i vildmarken. Från Alice Springs reser du vidare med det världsberömda tåget The Ghan. En tågresa på ett dygn som tar dig genom imponerade ökenlandskap vidare in i tropiska norra Australien där du hoppar av vid slutstationen i staden Darwin. Staden är regionhuvudstad i delstaten Northern Territory och en perfekt utgångspunkt för upptäckter i de fantastiska och närliggande nationalparkerna. Efter en natt i Darwin blir det äventyr en guidad flerdagars tur till Kakadu och Litchfield National Park. Här får du uppleva imponerande regnskog, dramatiska bergsväggar, vattenfall och milslånga floder. Naturområdena här är dessutom kända för sin fantastiska flora och fauna, men även för sina många aboriginska klippmålningar som finns här. Efter närmare tre veckors resande i Australien är det dags att ta farväl och du packar med dig hem ett underbart minne för livet. 

Självklart kan denna resa förlängas eller kortas ner och kombineras med andra fantastiska platser. Vi på Tour Pacific skräddarsyr resan efter dina önskemål och med hjälp av våra egna erfarenheter.

Tillägg: ca 30 000 kr per person för flygresa i Businessklass

Priset för dessa paket var korrekta när de publicerades 31 oktober 2019. Vi reserverar oss för valutaförändringar efter detta datum. Vi har använt valutakurs; 1 AUD = 6,86 SEK och 1 SGD = 7,34 SEK, för aktuell dagskurs, se länk

Klicka här för liknande reseförslag

ref: 41660

Intern information

Karta

Dag-för-dag-program:

Bil & tåg i Australien - Singapore på vägen till Down Under


Rekommenderade upplevelser och körsträcka på bilresan mellan Melbourne och Adelaide:

DAG 1: Melbourne till Apollo Bay (197km)

Du lämnar Melbourne bakom dig och kör mot West Gate bridge. Därefter tar du bilen längs Princes Highway till Geelong och vidare till Torquay som är själva början av Great Ocean Road. Orten och området är en av den kändaste surfingdestinationen i Australien. Stanna vid den närliggande berömda Bells Beach och imponeras över det våghalsiga surfarfolket. Följ sedan kustvägen genom Anglesea till den pittoreska strandorten Lorne. Har du tid över denna eftermiddag så rekommenderas att du tar dig till det vackra vattenfallet Erskine Falls som är kantad av underbara jätteormbunkar. Sista etappen för dagen går vidare längs kusten tills du når Apollo Bay. Denna vägsträcka har beskrivits som en av de vackraste i världen. 

DAG 2: Apollo Bay till Port Fairy (188 km) 
Denna morgon färdas du i ett behagligt tempo längs Great Ocean Road till Port Campbell där du får underbara vyer av klippformationerna – Twelve Apostles. Enorma stenpelare som sticker upp ur vågorna! Bortom Port Campbell börjar kusten Shipwreck Coast som du följer via Warrnambool och vidare till Port Fairy, vilket blir ditt slutstopp för dagen. 

DAG 03: Port Fairy till Robe (via Grampians National Park 487 km)
Dagen börjar tidigt då det idag blir en längre körning som ger dig möjlighet att uppleva den natursköna nationalparken – Grampians. En natur som bjuder på mängder med kängurus och härliga vandringsleder i kuperande miljö. Körningen går via Penhurst och Dunkeld till Grampians och Halls Gap. Höjdpunkter som du inte bör missa i denna nationalpark är bl.a. McKenzie Falls, Reids Lookout och Balconies. På eftermiddagen innan skymning kör du sedan tillbaka till Dunkeld, och vidare till Mt Gambier och slutligen Robe där du tillbringar natten. 

DAG 04: Robe till Barossa Valley (350 km)
Efter en god nattsömn fortsätter färden vidare till Kingston och mot Adelaide.  Vid Coorong National Park har du många milslånga stränder som är lämpade både för en härlig picknick eller ett bad. På sträckan innan du kommer fram till Barossa passerar du först Tailem Bend och den mindre staden Murray Bridge. Därefter kommer du även besöka Mannum, Mt Pleasant och Angaston. Mannum är en av de äldsta orterna längs Murray River och det är en historisk ort som har ett livligt förflutet. Barossa Valley är en av Australiens mest kända vinområden där du bl.a. finner Shiraz viner av världsklass. Regionen är en varm och intim plats med charmiga gamla orter, och vingårdar som sprider sig över böljande kullar.  

DAG 05: Barossa Valley till Adelaide (80 km) 
Utforska Barossa Valley i din takt. Kanske ett besök på de någon av de berömda vingårdarna Yalumba, Orlando och Penfolds. Här finns också många trevliga boutique vingårdar som du inte bör missa. Vissa vingårdar drivs fortfarande av samma familjer som etablerade dem förra århundradet. Du kan också här i Barossa uppleva mängder med gourmetmat och andra lokala delikatesser. Framåt eftermiddagen kan det vara en bra tid att resa vidare söderut genom Gawler till Adelaide, huvudstaden i South Australia och känd bl.a. som staden med de många kyrkorna. 

I priset ingår

Fakta

Reseinformation

Kontakta Tour Pacific för pris övriga reseperioder

Reslängd

25 resdagar totalt (20 dagar i Australien och 4 dagar i Singapore).

Avreseort

Stockholm / Göteborg / Köpenhamn 

Villkor

Samtliga priser är frånpriser och gäller per person vid del i dubbelrum. Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring tillkommer. Högsäsongstillägg kan förekomma.

Vi reserverar oss mot ev flygändringar, nya flyg- och/eller hotellpriser i samband med ändrade valutakurser, förändrade skatter samt allmänna avgifter. Valutaförändringar kan ske fram till slutbetalning.