En egen liten söderhavsö under ett dygn - Le Sauvage - Reseblogg
Magisk Söderhavsupplevelse på Le Sauvage Private Island

Magisk Söderhavsupplevelse på Le Sauvage Private Island

Drömmer du om en resa till en öde ö för att få uppleva den ultimata Robinsonkänslan? Då kan Le Sauvage Private Island vara den rätta platsen för dig - det är back to basic med varken elektricitet eller wifi!! Beläget på en liten och privat ö vid världens näst största atoll och 45 minuter med båt från Kia Ora Resort på Rangiroa i Franska Polynesien. Detta lilla ecolyxiga ställe erbjuder endast fem strandbungalows byggda av traditionella material som bambu och polynesiska träslag. 

img_hide_map

Helena och Suzanne på Tour Pacific besökte Le Sauvage i november 2016 under ett dygn, med känslan att ha färdats tillbaka åtskilliga decennier i tid; eller snarare till en annan värld!


Le Sauvage

"Färden över till Le Sauvage gör man i liten motorbåt (som också tar med all proviant till ön) tvärsöver den enorma Rangiroa-lagunen - rätt så blöt tur för vår del blev det! Väl framme vid ön ser vi bara 5 små bungalows i skuggan av palmerna, som man förväntar sig av en äkta paradisö! Inga andra gäster heller förutom det supertrevliga värdparet Michel med fru som bor där och servar hotellgästerna plus ett par medhjälpare. Och deras söta vakthund Belle förstås som jagade bort småhajarna längs strandkanten och skällde på fallande kokosnötter!S-Le-Sauvage-Bungalo...

Fem bungalows byggda i enbart naturmaterial finns på Le Sauvage

Alla bungalows var så gott som identiska förutom placeringen, byggda av bambu med palmbladstak och en liten skuggad terrass med två stolar. Invändigt var det väldigt gulligt med bekväm himmelssäng med myggnät med plats för 2 pers och en dagbädd/extrasäng och andra möbler av rotting. Badrummet var allra charmigast; förvånansvärt rymligt och försedd med ett gigantiskt skal från jättemusslan som handfat, snäckdekorerad dusch och toalett med vattenklosett (!). Möjligt tack vare att man samlar regnvatten i öns minimala vattenreservoar. Som gäst påminns man ändå om att inte slösa i onödan med vattnet. Naturlig luftkonditionering  skapade svalka från de öppna glaslösa fönstren. Underbart!

Le-Sauvage---cpr-tim...

Badrummen var vackert dekorerade med natursten, snäckor och handfat av skal från jättemussla!

Förutom de fem gästrummen fanns en kombinerad liten restaurang/bar och parets bostad som smälte in i den lummiga palmskogen. Själva ön kunde man gå runt på 20 minuter längs den vita sandstranden och följa solens gång om man ville det. Känslan att veta att man befann sig på den yttersta lilla motun i den stora atollen med bara det öppna vida havet utanför lagunen, långt bort från all civilisation, var hisnande! Här följde man naturens rytm från soluppgång kl 05.30 till solnedgång vid 18.30 -  och utan el (men väl generator i köket och fotogenlampa på rummet).

S-Le-Sauvage-Restaur...

Den lilla restaurangen med en generator i köket där värdparet fixade härliga måltider

Men däremellan blev vi serverade utsöka hemlagade måltider av Michel och hans fru; imponerande vällagat med hembakat bröd och färsk frukt efteråt. T o m en kall Hinano-öl kunde de trolla fram lagom till solnedgången. Ljuvligt!

SunsettBeer600

En kall öl i solnedgången gjorde att Helena och Suzanne med resesällskap inte försmäktade på ön

Michel kommunicerade med att blåsa ljudligt i en stor snäcka för att signalera ”maten serverad” eller ”dags för avfärd”. Han delade också med sig av intressanta anekdoter  från livet på ön sedan 30 år.

Michel-LeSauvage

Vår värd och skeppare Michel har bott på ön i mer än 30 år

Han tog oss med på en snorkeltur på en närliggande obebodd ö som vi själva kunde utforska i egen takt. Rangiroatollen anses ha den bästa dykningen annars i Franska Polynesien. Sol och bad i det fantastiska vattnet var annars sysselsättningen.

SAuvageDip

Snorkling och bad på öde öar

Efter middagen bjöds ingen kvällsfilm men en väl så spektakulär natthimmel som lyste skarpt utan andra störande ljus runtomkring.  Vi tog våra badhanddukar och la oss i horisontellt läge och bara tog in det mäktiga himlavalvet som ser så annorlunda ut på södra halvklotet. Magiskt! Efter det sussade man gott i sin bungalow till ljudet av palmsus och havets vågor utanför de öppna fönstren.
S-Le-Sauvage-Starlig...
Den magiska stjärnhimmeln var en minnesvärd  upplevelse på vistelsen på Le Sauvage

Le Sauvage var onekligen en upplevelse i "back to basic" där enkelheten stod för lyxen och naturen för de häftigaste intrycken. OK, vi behövde inte fiska efter vår egen föda eller knäcka kokosnötter denna gång för vår överlevnad. Men det blev en påminnelse om att det går att leva enkelt utan att göra avkall på bekvämlighet. Inget försmäktande alltså på denna lilla ö; vi saknade varken ”snus” som Pippi sa eller ens wifi. En eller ett par dygn här får vem som helst tillbaka i en naturlig rytm igen."

Läs mer om Le Sauvage Private Island

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar