Resa till Mauritius - paradisö i Indiska Oceanen - Reseblogg
Mauritius – färgstark paradisö i Indiska Oceanen

Mauritius – färgstark paradisö i Indiska Oceanen

Vår säljare Helena är en passionerad Mauritiusälskare och har varit där oräkneliga gånger. Vi frågade henne vad som gör ön så speciell.

Här presenterar Helena sitt paradis!

"Mitt i Indiska Oceanen öster om Madagaskar ligger detta paradis på jorden. Inte bara för att Mauritius erbjuder sina besökare vita stränder och vajande palmer – men också för att befolkningen lever sida vid sida oavsett vilken religionstillhörighet. Och man lever i fred.

LBM_AERIAL_2

Brokig historia

På Mauritius fanns ingen urbefolkning utan ön upptäcktes av olika sjöfarande länder som befolkade den där portugiserna var först på 1500-talet. Idag är ön en smältdegel av olika kulturer från Afrika, Indien, Kina och Europa som satt sin prägel på både människor, språk och arkitektur och inte minst med matinfluenser. När man som besökare reser runt på Mauritius möts man av idel vänliga leenden. Det är ofta människorna som gör mest intryck; som den fantastiska servicen, vänligheten och glädjen att dela med sig av sina traditioner.

S-Mauritius_Lady

Det koloniala arvet lever kvar på ön, kanske allra tydligast när det gäller språket, där både engelskan och franskan dominerar. De flesta av öns dryga en miljon innevånare behärskar flera olika språk flytande. Till vardags och i hemmen talar man kreol, som är nära besläktat med franskan men med influenser från afrikanska språk.

Prisvärt och till hög kvalitet

På en yta knappt hälften så stor som Gotland bor här nästan 1,3 miljoner invånare, vilket gör Mauritius till ett av världens mest tätbefolkade länder. Det är inget man märker av när man tar sig runt utmed den vackra kusten som omgärdas av ett ihållande rev runt hela ön. De omgivande turkosa lagunerna är det aldrig lägre temperatur än 22 grader och inga farliga undervattensströmmar kommer in. Det är dock viktigt att tänka på vilken kust man bor på under de lite svalare månaderna juni-augusti!

prince-maurice-aeria...

På Mauritius får man mycket för pengarna med prisvärt boende och mycket som ingår i priset. Det är vanligt att inkludera halvpension och vissa hotell har även infört all-inclusive konceptet. Många av de 4- och 5-stjärniga hotellen inkluderar land- och vattensporter i rumspriset och många av de femstjärniga golfhotellen erbjuder gratis golfspel till sina gäster. Några av de mer kända golfhotellen är Belle Mare Plage, Shangri La, Heritage-kedjans hotell och Le Paradis. Läs mer om våra hotell. De flesta flygbolag bjuder på gratis frakt av sin golfbag, men reglerna kan variera. Läs mer om våra reseförslag på Mauritius.

MRU_Golf1000

Ett paradis för finsmakare

Maten på Mauritius är fantastisk och speglar mycket kulturen. Precis som människorna på Mauritius är maten en härligt unik fusion av afrikanska, franska, indiska och kinesiska influenser. Särskilt det franska inslaget är påtagligt då fransmännen koloniserade ön under en tid. Det märks även på kvaliteten på mat och servicenivå, som håller en hög nivå.

En härlig upplevelse är att besöka den lokala marknaden i Port Louis där dofterna och färgerna slår emot besökaren. Här hittar man allt från tropiska frukter, kryddor, kött och fisk till konsthantverk.

Mat

Kultur, naturupplevelser och sportaktiviteter – något för alla

Mauritius erbjuder oändligt mycket mer än bara sol och bad. Här finns fantastiska nationalparker, vandringsleder, vattenfall och underbara utsiktsplatser. Den fantastiska botaniska trädgården Pamplemosse Gardens är värt ett besök eller kanske det fina rommuseet St.Aubin som visar hur viktig romindustrin varit för ön där sockerrörsodlingen fortfarande är storskalig.

MRUColonial1000

Mauritius passar nästan alla och en var. Den passar barnfamiljer då här inte finns några farliga eller giftiga djur och man har en tolerant inställning till barn. Runt om på ön finns parker och utfärdsmål som vänder sig till barnfamiljer. (Dock har många av dessa parker inburade djur och är inte något vi rekommenderar att man besöker.) En dagsutfärd på katamaran på det gnistrande havet för att uppleva det marina livet är en härligare upplevelse med goda chanser att se både delfiner och valar!

Det  är även möjligt att gifta sig lagligt på Mauritius. Det är en enkel procedur och hotellen arrangerar fantastiska upplägg där man kan välja att gifta sig på stranden eller i den lummiga trädgården."

katamaran1000

Varför du ska välja Mauritius:
•    Man får mycket för pengarna! De flesta land- och vattensporter ingår på de 4- & 5-stjärniga hotellen.
•    En ö - en destination. Lätt att ta sig hit och man kan med fördel kombinera hotell med olika lägen.
•    Fantastisk golfdestination med bra banor och bor man på de 5*hotellen ingår green fee.

Missa inte!
•    Ett besök i nationalparken i Black River och vattenfallen i Chamarel.
•    En katamarantur inom lagunen eller ut till öarna i norr.

MRUNationalPark1000

Se våra erbjudanden till Mauritius

Vill du att Helena ska skräddarsy din resa till Mauritius? Kontakta henne här

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar