Modern lyxhotell på Maldiverna -Velassaru Maldives - Reseblogg
Avslappnad lyx på bekvämt avstånd - Velassaru Maldives

Avslappnad lyx på bekvämt avstånd - Velassaru Maldives

Vår VD Lars Jönsson fortsätter tipsa om guldkornen på Maldiverna. Velassaru Maldives bjuder på modern lyx och ett väldigt bra utbud av restauranger. En favorit bland många i Tour Pacifics personal!

"Velassaru är det perfekta valet om man vill ha hög standard, men inte ha så lång resväg från Males flygplats och inte bli helt rånad på kuppen! Ja, Maldiverna är dyrt. En sak som fördyrar resan är transfern med sjöflyg. Även om det är lite av ett signum för resmålet så kanske man kan spendera dessa 5000 kr bättre om man inte är en inbiten flygnörd eller hopplös romantiker (själv är jag båda!!) Velassaru ligger bara 25 minuters båtfärd från flygplatsen, så fort man hämtat sitt bagage så väntar hotellets representant och tar en till kajen där den snabba motorbåten väntar. En halvtimme senare kan man checka in sig i sin villa.

AeriaVelassaru800

Ön kan stoltsera med tjocka, kritvita sandstränder och femtio nyanser av turkos. Här finns ett litet husrev som är nåbart från stranden och ute i lagunen finns korallrev med hajar, havssköldpaddor och mäktiga örnrockor.

All-inclusive

Något som gör Velassaru extra unikt är deras all-inklusive koncept Velassaru Indulgence som inkluderar obegränsat med drinkar, öl, vin och läsk. Men det allra bästa är vad de kallar för ”dine around” som i klartext betyder det att man till lunch och middag fritt kan välja mellan ett antal a la carte restauranger som komplement till bufférestaurangen. Det finns fem olika restauranger och två barer att välja mellan så man hinner aldrig tröttna, för visst är matupplevelserna en viktig del av semestern!
Velassaru-FenBar

Fen Bar på kvällen - perfekt för en drink före eller efter maten

De flesta av restaurangerna är samlade kring ett mat- och nöjestorg kring Fen Bar där det råder en skön puls på kvällarna och efter middagen kan man lägga sig i en hängmatta eller sjunka ner i en bekväm ”bean bag”, men en drink i handen och lyssna på en trubadur eller husets DJ. Fen Bar känns som en läcker beach club med diskret belysning och skön atmosfär.

Restaurangtips

Jag har bott på hotellet vid fyra olika tillfällen och har ätit mig genom restaurangernas menyer. Här kommer några snabba tips:

LUNCH: Här rekommenderar jag Chill Bar, som ligger lite för sig själv på norra delen av ön, ”tapas style”, låga soffor, segelduk som skyddar mot solen, skön loungemusik i högtalarna, havsutsikt och en ljum bris från havet. Förutsättningarna för en lyckad lunch kan inte bli bättre! Restaurangen Turquoise bjuder på ett stort urval av både comfort food och mer hälsosamma rätter. Men man kan även testa pizzorna vid poolen, om man inte vill lämna solstolen eller bara äta nått lätt.

Velassaru_Sunset-Bar...

Chill Bar - skön atmosfär med havsutstikt!

 

MIDDAG: Kvällstid så har man ett större urval av läckra restauranger att välja mellan. Mitt självklara val är Sand Grill, med bord nere på stranden, fötterna i sanden och ljudet av vågorna som ackompanjemang. Grillat kött eller fisk är specialitén här.

scallops-at-sand800

Sand Grill bjuder på läckra skaldjursrätter

Restaurangen Etesian har specialiserat sig på fisk och skaldjur inomhusdelen har luftkonditionering ifall man behöver coola ner sig. Turquoise har en Internationell meny med asiatiska influenser och bufférestaurangen Vela har live cooking stations. Kanske japanska köket lockar? Då är Teppanyaki stället för dig! Fen Bar är perfekt för pre/after-dinner drinks!

Velassaru_Vela

Vela Restaurant har fräscha bufféer med "live cooking stations"

Den bekväma närheten till flygplatsen gör också att civilisationen i form av huvudstaden och industriöar är synlig från ön, om man tittar noga. Men då är det betydligt trevligare att spana efter revhajar och rockor som simmar nära strandkanten, njuta av solnedgången eller sitt resesällskap! Hotellet tillhör också kedjan Small Luxury Hotels."

Lars Jönsson
Grundare och ägare
Tour Pacific

Läs här vårt erbjudande till Velassaru Maldives

image1

Anders och Lars från Tour Pacific besökte Velassaru i oktober 2016.

 

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar