Tahiti, Bora Bora och Moorea är paradisöar i Franska Polynesien - Reseblogg
3 undersköna öar i paradiset Tahiti

3 undersköna öar i paradiset Tahiti

Tahitis skönhet kan inte förnekas. Med sina vita sandstränder, turkosblå vatten, dramatiska vulkantoppar och tropisk grönska befolkat av avspända leende människor är det för många sinnebilden för paradiset.

ICTahlassoSunset800

Från Intercontinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa 5* har man utsikt mot Monte Otumanu

Tahiti, mer officiellt namn är Franska Polynesien (inv. 300 000), består av fem ögrupper: Australöarna, Gambieröarna, Marquesasöarna, Tuamoto-atollerna och så Sällskapsöarna; där det också är störst befolkning och flest besökare. Det är här man hittar Bora Bora, Moorea och huvudön Tahiti.

The-Pacific-islands-...Franska Polynesien består av 118 utspridda öar i fem ögrupper

Tahiti

Tahitis huvudstad Papeete är det ekonomiska navet i ögruppen.  I centrum finns stadsliv längs några boulevarder med kaféer och den lokala marknaden. Vai´ete-torget är den livligaste platsen med musik, och enkla matstånd och foodtrucks som erbjuder läckra lokala specialiteter. De serverar allt från pizza och crepes till färsk fisk och även Poisson Cru – den inofficiella nationalrätten inte bara i Tahiti utan hela Söderhavet. Restauranger med internationellt kök huserar annars på de större hotellen.

poisson-cru800

Poisson Cru görs av färsk rå tonfisk som marineras i kokosmjölk och lime

Bora Bora

Bora Bora räknas till den ultimata smekmånadsdestinationen för många, speciellt populärt för den amerikanska marknaden. Nygifta par gör resan hit till ett underskönt paradis som de sen inte vill lämna. Ön andas exklusivitet och flärd vilket också avspeglas på hotellen som ligger på Bora Bora samt på de palmklädda öarna, motus; som kantar lagunens utkant.

ICThalassoLoungeSofa...

Intercontinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa 5* har ett läge som lockar smekmånadspar

Härliga bungalows, gärna ovanpå vattnet och sällan överbefolkade stränder gör att man lätt får avskildhet och sätter den rätta romantiska stämningen.

BOB-Intercontinental...

Intercontinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa 5* erbjuder flera rumskategorier där bungalows på pålar ovanpå vattnet hör till de populäraste

Det finns mycket att göra runt den fantastiska lagunen som omger den toppiga ön, här lockar snorkling, simma med stingrockor, vattenskoter och kite surfing. Utanför korallrevet kan man dyka med lemon sharks och andra exotiska fiskar.

BOBLEmonSharks800

Lemonsharks och andra exotiska fiskar stöter man lätt på under snorklingturerna här

Moorea

Moorea ligger bara en halvtimmes båtfärd eller flygtur från Papeete. Förutom vackra stränder och en oländig terräng runtom de ikoniska bergstopparna gör det Moorea populärt bland de som gillar och äventyr och aktivitet på sin semester i Franska Polynesien. Vandra, cykla eller köra fyrhjuling längs de gröna bergssluttningarna är ett måste! Missa inte utsiktspunkten vid Belvedere; med en spektakulär vy över ön.

MOZ-Intercontinental...Intercontinental Moorea Resort & Spa 4*  erbjuder romantiska bungalows

Tahiti kan onekligen kallas ett sant paradis på jorden. Bokstavligt talat ligger det avskilt från resten av världen; ett ställe där man verkligen kan koppla av i varje stund. Vackra hotellanläggningar finns över hela området där man njuter av sköna spabehandlingar; färska tropiska drinkar och ett läckert kök där det lokala möter det lyxiga.

ICThalassoBOBRoomSer...

Roomservice á la Polynesie - här kommer frukosten med kanot på Intercontinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa 5*

Upplev alla tre öar med vårt paketerbjudande 3 x Intercontinental just nu med 25% rabatt. Läs mer här.

 

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar