Snorkla med hjälp av karta i marinreservat på Cooköarna - Reseblogg
Snorkla med hjälp av karta i marinreservat

Snorkla med hjälp av karta i marinreservat

Cooköarna är ett litet paradis på jorden med sina vita stränder, osannolikt turkosblå laguner och frodiga gröna bergstoppar. Här finns inga trafikljus, McDonalds-restauranger eller hus byggda högre än kokospalmer.

Aroa Marine Reserve


Då naturen är den främsta attraktionen på Cooköarna är tillståndet för det marina livet i lagunen viktigt.  Aroa Marine Reserve på huvudön Rarotonga är det marina reservat som länge haft beskydd av det lokala samfundet och dess ledning. Man vill på så sätt värna om det marina beståndet av fiskar och koraller samt skydda mot all form av fångster.

BLueFish800


Reservatet fungerar också som ett skyddsområde och plats för tillväxt av allt marint liv som sen lämnar reservatet för att leka i andra delar av lagunen. Även om effekterna av den globala uppvärmningen och klimatförändringar inte undkommits så finns det betydande tecken på återhämtning och pånyttfödelse av en stor mängd av korallarter.

RArotongaDiving800

fotograf: @davidkirkland
Det finns också mer än hundra arter av olika tropiska fiskar i reservatet som rev- och rovfiskar och färgstarka akvariefiskar som lever bland korallerna. Ibland förekommer här även sköldpaddor och stingrockor samt harmlösa revhajar. Man har nu tagit fram en karta som pekar ut platserna i reservatet där man kan stöta på många av dessa arter.

Nemo

För resor till Cooköarna titta bland våra erbjudanden här!

 

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar