Australiens 10 främsta landmärken - Reseblogg
Australiens 10 främsta landmärken

Australiens 10 främsta landmärken

Sydneys operahus är en ikonisk symbol för både staden och Australien som land. Men visste du att landets mest välbesökta landmärken är historiska byggnader som t ex tidigare fängelsebyggnader och marknadsplatser från förra sekelskiftet? Här är de 10 populäraste bland besökare och turister och många av dem besöker vi på t ex våra grupprundresor.

Top 10 populäraste turistsevärdheterna

1.Sydney Opera House – Sydney

Ansedd som en av de främsta arkitektoniska bedrifterna under 1900-talet, är Operahuset i Sydney designat att naturligt smälta in i Sydneys hamnområde liksom efterlikna seglen på dess båtar. Med drygt 8 miljoner besökare per år har detta ikoniska landmärke och världsarv stått värd för världskända artister, och drygt 2000 framträdanden arrangeras varje år i dess konserthallar och teaterlokaler.
Här kan du läsa om en intressant guidad tur av operahuset vi kan boka åt dig!

SydneyOperaHouse800

2. Sydney Harbour Bridge – Sydney

Den berömda bron i Sydneys hamn är världens högsta bro med 134 m vid den högsta punkten. Med det kära smeknamnet ”klädgalgen” p g a dess karaktäristiska bågform är bron också viktig transportled i stans infrastruktur som förbinder stadens norra förorter och centrum för ca 200 000 bilar dagligen. Bron har över 6 miljoner nitar som satts dit för hand och varje gång den ska målas om krävs 30 000 liter färg.
För dig som vågar utmana dig och klättra upp på bron kan vi boka in denna spännande tur - läs mer här!

SydneyHarbourBridge8...

3. Australian War Memorial – Australian Capital Territory

Det nationella krigsmonumentet är förärat de medborgare som deltagit eller offrat sina liv i samband med strider för samväldet (Commonwealth of Australia)

4. Shrine of Remembrance – Melbourne

Denna helgedom invigdes 1934 till minne av alla medborgare som deltagit globala krig och konflikter genom landets historia.

5. Queen Victoria Building (QVB) – Sydney

Ett av världens äldsta intakta shoppingmalls som uppf��rdes redan 1898 och upptar ett helt kvarter i Sydneys centrum. Med plats för över 180 modebutiker, smyckesbutiker, kaféer och restauranger och går under namnet QVB bland lokal befolkningen.

Queen-Victoria-Build...

6.Block Arcade – Melbourne

Melbournes berömda historiska shoppingcenter beläget i dess centrala affärsdistrikt dateras från 1893 och byggt i vacker viktoriansk stil.

The-Block-Arcade,-Me...

7.Port Arthur Historic Site – Port Arthur

En gång i tiden fångvårdsanstalt för Storbritanniens värsta förbrytare när det uppfördes på 1700-talet, och nu Tasmaniens främsta sevärdheter och ett världsarv. Den historiska platsen och dess byggnader är restaurerade och omfattar ett trettiotal fastigheter, ruiner och bostäder omgärdade av trädgårdsanläggningar i viktoriansk stil.

PortArthurHistoricSi...

8.Fremantle Prison – Fremantle

Fängelset uppfördes av straffångar på 1850-talet och kom sen att användas som anstalt för lokalt dömda fångar. Det 60 000 m² stora området omfattar fängelse, port hus, yttre murar, stugor, tunnlar och fångarnas konst. Det stängdes som fängelse 1991 och återöppnades som en historisk anläggning. Det är idag ett museum, som drivs av Western Australia med turer dag som natt.

9.Australian Parliament House – Canberra

Ett besök till parlamentshuset visar inte bara besökarna en glimt av hur det lokala demokratiska styret fungerar men visar också Australiens finaste historiska skatter och samtida konst.

parliament-house800

10. Cape Byron Lighthouse – Byron Bay

Denna fyr är landets starkaste lysande, med 23 m i höjd belägen på den östligaste punkten på Australiens fastland.
I detta reseförslag besöker du Byron Bay

ByronBAyLighthouse80...

 

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar