Expeditionskryssning längs nordvästra Australiens kust - Reseblogg
Expeditionskryssning genom Kimberleys spektakulära natur

Expeditionskryssning genom Kimberleys spektakulära natur

Nicolas på Tour Pacific är en hängiven sportfiskare i alla vattendrag. När han fick tillfälle att kryssa med ett unikt expeditionsfartyg i nordvästra Australiens spektakulära, om än otillgängliga kustområde i Kimberelys, toppades upplevelserna på flera sätt!


True North

”Spänningen och väntan var nu över. Jag var äntligen på väg att få gå ombord det omtalade fartyget ”True North”. En kryssning som gäster ofta recenserar som sin bästa resa någonsin.

Ja, förväntningarna är minst sagt stora när jag är på väg från Broome flygande i ett litet propellerflyg till Mitchell Plateau. Från planet har man en fantastisk vy över den imponerande Kimberley-regionen: Arkipelager där åar mynnade ut genom fjordar.  Mängder med starka och sköna färger som kompletterade varandra på ett otroligt snyggt sätt. Kanske hade jag kommit till den vackraste platsen på jorden!?

FlygturKimberely800

Med propellerflyg över den mäktiga naturen i Kimberely nådde vi True Norths boardingplats

Landningshjulen slår ner i röda ökensanden och genom min fönsterruta kan jag skymta helikoptern som ska ta mig vidare ut till fartyget. Någon flygplats i vanlig mening var det inte, utan vi landar i en alldeles ödslig, men ack så vacker vildmark mitt i det magiska Kimberley i västra Australien. Mitt ute i ingenstans står vår helikopter och väntar på oss. Efter en smidig överflyttning är vi sen fastspända och uppe i luften. Under tio minuter får vi en fantastisk helikoptersightseeing över vattenfall och många små vattendrag innan vi når kusten. Mitt där ute, i en underbart blå vik kantad av fantastiska röda klippväggar, ligger fartyget ”True North” och väntar.

TrueNorth800

Jag hinner inte mer än kliva ut på helikopterplattan förrän jag får se både en majestätisk saltvattenskrokodil och två sköterskehajar simma runt båten. Två härliga djurupplevelser inom loppet av några minuter! Efter denna adrenalinkick stegar jag in i fartyget och blir varmt välkommen av den vänliga besättningen. Miljön och inredningen invändigt är både mysig och elegant utan att vara överdådig. Med en behaglig luftkonditionering och en svalkande dryck kan jag sen koppla av innan den första naturexpeditionen ska börja.

Crocodile800

Vattendragen har riklig artrikedom och även med nyfikna krokodiler!

Denna kryssning ska under åtta dagar ha mycket fokus på sportfiske för min del. Men till en början har jag svårt att koncentrera mig på fisket då jag hänförd mest står och gapar över den imponerande naturen och mäktiga solnedgångarna!  Så pass att jag missar alla de troféfiskar som samtidigt gapar efter mitt bete!

SunsetTrueNorth800

Två fisketurer om dagen hanns med; tidig morgon och vid skymning

Trots det blir första fisketuren lyckad och med mina fångster på hela nio olika fiskarter under en kvällstur, återvänder jag till fartyget med glada mungipor. Något som de övriga ombord inte direkt är imponerade över. Det är ju den åtråvärda fisken barramundi som står högst på önskelistan hos gästerna ombord. En fisk som påminner om vår svenska gös men är betydligt mer stridbar och inte minst en utsökt matfisk.

Efter lintrassel bland mangroverötter, avskuren fiskelina på vassa ostronskal och med 4 - 5 tappade ”Barras”, kan jag också några dagar senare fånga en 83 cm lång och vackert silvrig barramundi. Resan är då fulländad!"    

BArramundi800

  Den största trofén fick Nikolas till slut med fångsten av denna imponerande barramundi!

True North Adventure Cruises

RouteTrueNorth800

True Norths kryssningsrutt längs Western Australias nordvästra kust

”True North” är specialbyggd för att nå platser dit andra fartyg inte kan ta sig. Endast 50 meter lång och 2,2 meters djupgående och med hela 9 tillhörande mindre äventyrsbåtar har True North skapat sin egen nisch inom kryssningsvärlden – det ultimata expeditionsfartyget! Med ett maximalt antal gäster på 36 personer och hela 22 personer i besättningen bidrar det till en både väldigt varm och personlig miljö och en service av hög kvalitet. Besättningsmedlemmarna är gediget kunniga och kan på ett enkelt och inspirerande sätt ge en bra bild av allt som upplevs längs resan.

Det är just upplevelser av omgivningarna som True North fokuserar på. Kryssningen erbjuder verkligen gästerna att upptäcka varje plats till hundra procent. De dagliga aktiviteterna kan vara promenader, fiske, snorkling, dykning, picknick utflykt, kulturella evenemang eller att lära sig mer om ekologi och naturhistoria i den fascinerande regionen.

Docking800

Många tillfällen att utforska omgivningarna ges under stoppen

Komforten ombord är hög. Här erbjuds ljusa och rymliga hytter i tre olika kategorier, alla med egna badrum. Balkonghytter finns dock inte, men behövs inte eftersom man väldigt sällan befinner sig i hytten under de aktiva expeditionskryssningarna. Maten ombord håller också hög klass och fartygets menyer är som regel inspirerade av regionen med de allra bästa lokalproducerade ingredienserna.

DiningRoom800

Matsalen där alla vällagade måltider serverades och som gav tillfälle att lära känna alla medresenärer

True North kryssar från våren fram till hösten i västra Australien; Kimberley-regionen, Abrolhos öarna och det berömda revet Ningaloo Reef. Fartyget tar sig även till andra exotiska platser som Indonesien och Papua Nya Guinea under senhösten. På en kryssning längs ett storslaget kustlandskap i South Australia kan man kombinera besök till fantastiska vingårdar i Adelaides omgivningar. Väljer man att kryssa vid nyår när True North dockar i Sydney Harbour, får man dessutom en förstklassig utsikt med bästa fyrverkeriläge från sitt flytande boutiquehotell. Möjligheterna och upplevelserna är många i True North’s spännande kryssningsvärld!

SilicaBeach800

Silica Beach med sin unika kiselrika sand var ett stopp under kryssningen

Tour Pacific kan hjälpa till att boka en kryssning med True North. Kontakta oss för mer information.

Läs mer om västra Australien här

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar