Fridas fem höjdpunkter på Vanuatu - Reseblogg
Fridas 5 bästa tips på Vanuatu

Fridas 5 bästa tips på Vanuatu

Vår säljare Frida är nyligen hemkommen från den lite okända Söderhavsnationen Vanuatu. Något för den som är ute efter äventyr och lite annorlunda upplevelser tycker hon!

Här är hennes bästa tips på Vanuatu, Efaté:


Cascades800

1. Mele Cascades Waterfall – Upplev det fantastiska vattenfallet mitt bland den grönskande regnskogen. Efter en relativt tuff väg upp till vattenfallet bestående av en hel del trappsteg och uppförsbacke kommer man till slut fram till vattenfallet. Tro mig, det är värt all möda! Simma i de naturliga poolerna i det kristallklara, uppfriskande vattnet. Hoppa ifrån klipporna, simma in i grottan under vattenfallet och åk på de naturliga vattenrutschkanorna som bildats av vattnet. Passa även på att stanna till vid utkiksplatsen på vägen ner för att ta några fina foton.

Trying-the-Vanuatu-k...

2. Lelepa Island – En dagstur till Lelepa Island för att lära dig mer om naturmedicin, kultur, historia och även besöka byn på ön. Detta kombineras med sol och bad på Lelepas egna strand och även snorkling vid ett härligt rev med massor av färgglada fiskar och koraller. Här spelades också en säsong av tv-serien Survivor in vilket man kunde se efterlämningar av deltagarnas överlevnadsförsök.


eden-on-the-river800

3. Eden on the River – Börja turen med att få en rundvandring i trädgården för att få mer information om fördelarna med naturens egna apotek och vad växterna kan användas till. Därefter får man en möjlighet att gå på de små hängbroarna inne i regnskogen. Hängbroarna avslutas med en mini Zip-line. Efter det är det fritt fram att bada i naturliga, uppfriskande poolerna och bara koppla av. Innan avfärd får man en liten fruktbricka bestående av exotisk frukter.

ekasup-village-kvinn...

4. Ekasup Cultural Village – Besök en av de många byarna som finns på Vanuatu och lyssna på spännande information inom allt från naturmedicin, seder och seder.

theHAvannah800


5. The Havannah – Ett underbart litet boutiquehotell för endast vuxna som ligger på nordvästkusten av Efaté. Hotellet har bara 17 rum och en restaurang. På The Havannah råder total avkoppling med hög servicestandard. Härifrån kan du göra en mängd olika utflykter.

Läs mer om Vanuatu här

Se våra reseförslag till Vanuatu

 

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar