Queensland i Australien har fem världsarv - Reseblogg
Queenslands 5 naturliga underverk

Queenslands 5 naturliga underverk

I Queensland är man omgiven av naturens underverk så pass att hela fem världsarv finns uppsatta på UNESCOS lista. Dessa är välkända över hela världen som viktiga symboler och platser av dess natur och kultur.


Här är världsarven som du inte bör missa vid ett besök i Queensland:
 

Snorkling-in-Great-B...

Det Stora barriärrevet brukar kallas ”Världens åttonde underverk”. Världsarvslistningen är i egenskap som världens största korallrev och ett område som påvisar de främsta stegen i jordens historiska utveckling. Barriärrevet är 340 000 kvadratkilometer stort och sträcker sig i 2000 kilometer längs Queenslands kust.


LAmington600

- Gondwana Rainforest i Queenslands södra delar omfattar nationalparker som Lamington, Springbrook, Mt Barney och Main Range. Här finner man en stor biologisk mångfald som har spelat en viktig roll i utvecklingen av dagens flora i Australia. Här finner man t ex antarktisk bokträd och eukalyptusträd.

 

Lake-McKenzie-Beach8...


-Fraser Island, är världens största sandö med magnifk natur och omgärdad av 250 km långa sandstränder. Ön består av regnskog som växer rakt upp ur sanden men mängder av sötvattenssjöar, komplicerat ekosystem och ett rikt växt- och djur- och inte minst fågelliv. Aboriginerna kallar ön för K´gari.

 

FossilMallmasite800
- Riversleigh Mammal Fossil site med fossiler från förhistorisk tid sedan mer än 25 miljoner år sedan.  Fossiler från däggdjur finns bevarade i kalksten t o m från dinosaurier! Platsen finns i Lawn Hill National Park i Queensland’s Outback
Daintree800

- Daintree Rainforest är världens äldsta tropiska regnskog och hem till jordens största urval av växter och djur. Området har en stor kulturell betydelse för aboriginerna som sett det som sitt hem i tusentals år. Nationalparken, som finns med på världsarvslistan, är över 135 miljoner år gammal.

Läs mer om våra reseförslag till bla  Queensland

Dela

Du kanske också gillar