Nya pärlor på Maldiverna! - Reseblogg
Nya pärlor på Maldiverna!

Nya pärlor på Maldiverna!

På Tour Pacific är vi noga med att kvalitetssäkra de hotell och turer som vi erbjuder våra kunder. Det innebär att vi då och då åker ner och testar produkterna på plats. Senast var Emma från vår produktavdelning på Maldiverna för att testa våra två senaste tillskott i hotellutbudet; Furaveri Island Resort & Spa 4,5* samt Dhigali Maldives 5*. Två riktiga pärlor som vi är stolta över att inkludera i vårt sortiment och båda ligger i relativt oexploaterade Raa atoll med ett fantastiskt undervattensliv:

"Det är så enkelt att resa till Maldiverna, allt sköts så smidigt och man är i trygga händer från den stund man landat tills det är dags för hemresa. Hotellens personal möter upp på flygplatsen och slussar en till sin transfer-incheckning och nån timme senare så står man där på paradisön med fötterna i den vita sanden och tror knappt den turkosa färgen på vattnet är sann. Det är så obeskrivligt vackert!

Hängkorg på Furaveri

Jag kom fram till Furaveri och möttes av en härlig stämning och trevlig personal. Hotellet tillhör ingen stor kedja utan är lokalägt och det känns verkligen genuint och familjärt. Hotellet har varit öppet i två år och känns väldigt fräscht och fint.  Incheckningen går väldigt snabbt och inom några minuter är man på väg till sin villa. Och vilken villa sen..

Jag bodde i en villa på stranden med egen pool, fantastiskt fin, stor och rymlig och med en jättefin uteplats med två dagbäddar och en stor privat pool. Här stormtrivs man under sin semester och behöver inte mycket mer att tillgå. Det finns sex olika boendekategorier och 107 villor på ön. Man kan välja med eller utan egen pool samt om man vill bo på pålar vattnet eller på stranden. Alla villor är fint inredda och rymliga.

Pool på Furaveri Beach Villa

Ön är rund till formen och man kan gå runt ön vid lågvatten, det tar ca 30 minuter att gå runt och stränderna som omger ön är fantastiskt fina med tjock, vit sand. Här finns ett fint husrev och det är väldigt lättillgängligt för alla grader av snorklare, nybörjare som avancerade. Jag tog förväntansfullt på mig utrustningen och snorklade ut i det blå, det tog inte mer än två minuter innan jag har en havssköldpadda vid min sida, stor och vänlig. Vi låg där i samförstånd och tittade ibland nyfiket på varandra innan den valde att simma ner i djupet igen. Känslan som infinner sig är ett lyckorus blandat med tacksamhet. Snorklingsturen fortsätter vidare och jag möter mängder med fiskar, hittar Nemo i anemonen och har revhajar bredvid mig som passerar i det djupa blå.

Strand på Furaveri

Här bor man med frukost inkluderat i priset men kan välja att lägga till halv eller helpension eller all inklusive. Bufférestaurangen Jaafaeiy är huvudrestaurang och den  är inredd som ett traditionellt maldiviskt båthus och har flera olika matlagningsstationer. Varje dag serveras det internationella rätter med olika teman. Utöver denna finns det en trevlig lunchrestaurang längst ute på träbryggan vid vattenvillorna som serverar mexikanskt, lätta och fräscha rätter. Jag njöt av min lunch här första dagen och hade turen att se delfiner som hoppa och lekte en bit ut i vattnet. Svårt att hitta en bättre inramning för en härlig lunch!  Deras a la carte restaurang heter Raiyvilla  som serverar Asian Fusion och har en teppanyakihörna. Detta är det absolut bästa stället att ta en drink på i solnedgången!

Måltid på restaruang på Furaveri

Det finns massor av aktiviteter och man kan välja mellan att ägna dig åt aktiviteter så som snorkling, dykning, katamaransegling, kajakpaddling eller vindsurfing eller varför inte njuta i deras fina spa. Jag lämnar Furaveri med värme i hjärtat över deras vänliga personal och hoppas verkligen att komma tillbaka och njuta av deras fina lilla ö!

Nästa stopp är på Dhigali Maldives 5* där även den ön ligger i fina Raa atoll och är fantastiskt grön och frodig. Dhigali tillhör en större lokal hotellgrupp som har ett antal hotell på Maldiverna och som vi på Tour Pacific har ett långvarigt samarbete med. Direkt när jag stiger i land känner jag att ön är cool och modern och arkitekturen samt designen är väldigt snygg och inbjudande. Jag gillar det direkt, det är så lätt att ta det till sig.

Emma vi ddhigalai ankomstbrygga

Även här så sker incheckningen supersmidigt och jag är snabbt i villan, denna gången bor jag i en vattenvilla som passar mig som handen i handsken då snorklingen endast ligger ett par simtag ut från min egen trappa ner i havet. Jag kastar mig ut direkt och undersöker husrevet och det blir även här ett lyckosamt möte med en sköldpadda. Husrevet är jättefint och här kan man ligga och njuta av snorklingen i många timmar. Stort plus för att det är så enkelt att ta sig ut. Alla boenden är snygga och smakfullt inredda och resorten andas snygg design och fina färgval. Här finns åtta olika boendekategorier utspritt på 180 villor så ön är lite större än Furaveri. Även här väljer man om man vill bo på stranden eller vattnet, solnedgång eller soluppgång, pool eller inte, här finns något för alla. Boendet är utspritt på ön så det känns aldrig trångt.

BAdstege vid Dhigali watervilla

Lagunen är turkos och vacker och stränderna är härliga och sanden kritvit, precis som det ska vara på Maldiverna. Ön är ganska stor med Maldiverna mått mätt och mäter 1,2 km på längden och  är ca 220 meter bred, här går en eldriven golfbil, mer som en buss runt ön hela dagen och vill man inte gå är det inte långt att vänta tills man kan hoppa på och istället få skjuts.

Dhigali resort på Maldiverna

Måltiderna på Dhigali är en njutning och jag kommer på mig själv med att längta till nästa måltid vid ett par tillfällen. Dels för maten men även dels för hela atmosfären de har skapat i alla restauranger. Med skön loungemusik dovt i bakgrunden är det inbjudande att slå sig ner och bli bortskämd med fantastisk mat och service men även av fantastisk utsikt känns som balsam för själen. Jag måste medge att känslan är total, detta hotell gillar jag skarpt.

Frukost på Dhigali Resort

På Dhigali kan man om man önskar bo med endast frukost men här finns även alternativ för halvpension, helpension och en ”dine around” all- inclusive som inkluderar alla deras restauranger. Utbudet är stort och man har utöver den fina huvudrestaurangen Capers tre andra a la carte restauranger att välja mellan. Här finns Jade som serverar hamburgare, pizza, sallader och mycket annat och här kan du njuta av att sitta med fötterna i sanden och en härlig avslappnad atmosfär. Det finns Battuta som serverar asiatiskt, och Faru som är en grillrestaurang där jag njöt av den godaste pastan jag någonsin ätit! Här finns även två barer; Haali och East, East ligger behändigt vid huvudpoolen och Haali ligger vid den fantastiska sandbanken på öns solnedgångssida. Hela baren är designad som ett fågelbo och här finns det saccosäckar i sanden och hit strömmar folk på kvällen för att njuta av en drink i solnedgången och en promenad på sandbanken. Hotellet har aktiviteter så som segling, paddleboard, kajaker m.m. och även ett fantastiskt fint Spa där man kan njuta av olika behandlingar.

Strandhän gpå Dhigali

Jag åker ifrån Dhigali efter två nätter men känner mig inte klar med ön, det finns mycket mer att upptäcka och njuta av. Detta är definitivt ett ställe som jag vill återkomma till och det kommer att ligga där och guppa i minnet tills jag återvänder!"

Läs mer om våra fina  erbjudanden till Furaveri och Dhigali

 

 

Dela

Du kanske också gillar