Gawler Ranges Safaris South Australia - Tour Pacific

Gawler Rangers 3 dagars guidad safari med boende i lyxiga tält

Vill du uppleva spektakulär natur och unika djurarter i äkta vildmark. Då är Gawler Ranges platsen i Australien för dig!

Här vandrar du genom skogsdungar och får se några av de 146 fågelarter som finns här. Chansen är även väldigt stor här att på nära håll få se Emu och ett flertal varianter av Känguru. Naturen har sagolikt vackert rött ökenlandskap. Mitt i denna ”Outback” miljö får du bl.a. uppleva Lake Gairdner som får tankarna på en del av Antarktis med sitt vita gnistrande salt.

Läs mer om Gawler Ranges på vår reseblogg genom att klicka här

Karta

Dag-för-dag-program

Dag 1: Mount Stuart
Klockan 9.00 avgår flyget med Regional Express från Adelaide som tar dig till Port Lincoln med ankomst 9.50. Där blir du mött av en trevlig guide från Gawler Ranges Wilderness Safaris. En fyrhjulsdriven bil tar dig genom jordbruksområden norrut mot the Outback till Wudinna, en liten ort med 600 invånare. Efter ett besök vid Wudinna Rock färdas du in i bushen till Kangaluma Camp för att äta lunch. Under eftermiddagen gör du en tur till Mount Sturt och Corribinnie Lakes där du upplever ett ständigt ändrande landskap. Här trivs djur som känguru, emu, wombat, ödlor och papegojor. Längs med vägen får du möjlighet att måla ansiktet med jordfärger precis som aboriginerna gör under sina ceremonier. (Lunch och middag ingår)
 
Dag 2: Lake Gairdner/Gawler Rangers natur och djurliv
På morgonen åker du till Lake Gairdner, som får tankarna på en del av Antarktis med sitt vita gnistrande salt men mitt i ett rött ökenlandskap. Där går du genom bushen som har bl.a. 146 olika fågelarter. Här kan du se ett näste för den största australiensiska örnen (Wedge Tailed Eagle), cigarrformande vulkaniska klippor som formandes för 1500 miljoner år sedan och massor av vilda djur. Under eftermiddagen görs det ett stopp vid en fårfarm samt besöker Boundary Gorge. (Frukost, lunch och middag ingår)
 
Dag 3: Simma med sjölejon
Morgonen börjar med att åka till Baird Bay där du stiger ombord på MV Investigator, en båt som tar dig ca 5 km ut till en lagun nära Cape Radstock (en av de högsta lodräta klipporna i södra Australien, 160 m hög). Delfiner kan ses leka längs med båten och på andra sidan bukten besöker du de sällsynta sjölejonen och här har du chansen att bada med dem. De är otroligt smidiga djur som älskar att leka med besökare öga mot öga, en oförglömlig upplevelse. Efter lunch lämnar du Barid Bay och besöker Streaky Bay. Därefter färdas du längs den magnifika kusten till Ceduna. Flyget Regional Express avgår till Adelaide 19.25. (Frukost och lunch ingår)  

Information om dagstur

Reseperiod

Året runt med start endast på måndagar.
Kontakta Tour Pacific för pris och mer information.

Reslängd

3 dagar / 2 nätter

Plats

Inrikesflyg från Adelaide till Port Lincoln där denna tre dagars tur startar och avslutas.