Maldiverna vintern 2016

Tänkte bara ge dej lite feedback på vår resa till Maldiverna. Helt FANTASTISKT!! Vi var ju på Medhufushi Island Resort och vi är mycket nöjda. Bara sjöflyget från Male och dit är en upplevelse. Tog ca 40 minuter. Väldigt trevligt välkomnande på ön med fruktdrink och fina blommor på sängen i beachvillan. Den vecka vi var där var det väldigt lugnt med få gäster, 70 st (240 möjliga). Det var långt mellan gästerna i beachvillorna vilket vi tyckte var skönt. 

På min födelsedag hade de dekorerat hela sängen med blomblad mm. Jättefint! Ett stort plus med beachvillan var utomhusduschen, härligt. Vi hade mycket mer att göra än vad vi hade räknat med. Varje dag gick gratis båt till olika rev för snorkling. Ett par andra utflykter var också inkluderade, att åka till ett par grannöar samt en fisketur. Får man en fisk på kroken (jag fick en jättestor) får man den sedan serverad grillad på restaurangen. En utflykt betalade vi för men det var värt varje krona. Då åkte vi till en obebodd ö med vatten och sand som man bara kan drömma om. Maten var god, mycket varierat trots buffé varje dag till lunch och middag. 

Sista natten bodde vi i Watervilla och vi är glada att vi provade det också men vi tyckte ändå att beachvillan var trevligast. Inredningen i Watervilla är mer som ett "vanligt", fint, hotell. Mer genuint i beachvillan.. Dessutom blev det inte lika avskilt då alla kineser (vilket det var gott om) bodde där. 7 nätter totalt var alldeles lagom. All personal var oerhört vänlig. 

Alltså - en oförglömlig resa. Jag hoppas du har möjlighet att rekommendera fler att åka dit. 

Cecilia Österlind

 

Maldiverna och Dubai vintern 2016/17

 

En alltigenom fantastisk resa, tack för all hjälp med bokningen mm. Velassaru visade sig ju vara ett mycket bra val av ö på Maldiverna. En snabb transit genom Males flygplats och man hittade representanter från hotellet efter tullkontrollen.
30 meter över gatan och där låg båten och väntade på oss, 25 min senare klev vi iland på Velassaru och incheckningen gick MYCKET smidigt, vips var vi i våran villa.

Ön i sig är ju precis som man tänkt sig, gick runt den på 15 minuter!! Mycket bra och hög kvalitet på restaurangerna, utmärkt service och det var nog bra att vi valde ”all inclusive” paketet. Där fanns något för alla vill jag nog påstå och är man vinintresserade så har dom en imponerande vinlista och en svensk Sommelier (Amelia).
(ingick dock INTE i ”all inclusive”…)

Vi låg på en strand nedanför vår villa, i princip helt ensamma på en sträcka av knappt hundra meter, det säger en del om hur det är på Maldiverna. Det är verkligen barfotalyx till 100%, ingen klädkod förutom på kvällarna då täckande klädsel var att föredra.
Middagen dom ordnade till med på Julafton lämnade inget övrigt att önska, slår ALLA julbord jag ätit med hästlängder.

Hade jag haft lite mer koll på hur de olika villorna låg hade jag nog valt någon av de som låg från nummer 119 till 130. Vissa av dessa hade egen pool men ännu bättre var att dom i princip också hade egen strand nedanför uteplatsen, kan det bli bättre?

Villan vi bodde i var stor, påkostad och andades kvalitet rakt igenom, lämnade inget övrigt att önska. Med facit i hand skulle man nog tagit en med egen pool….

All personal var mycket trevlig och serviceminded, trevligt när stället inte är större än att dom minns ens nummer på villan efter bara någon dag. Har dessutom aldrig varit i en hotellreception där det ligger sand som golv, det säger ju en hel del om vad det handlar om här.

Det som möjligen hade påverkat vårt val av ö var att det pågick ganska omfattande renoveringsarbete på ett antal villor.
Det rörde sig inte om mindre åtgärder utan totalrenoveringar som under stundom var ganska bullrigt (sågar, slipar, bilningsmaskiner osv). Vi bodde granne med denna arbetsplats och det störde faktiskt lite av idyllen från tidig morgon till sen kväll.

Dubai var ”häftigt” och ett ställe jag gärna åker tillbaks till. Dubai Marina var ett mycket bra val av ställe att bo på är min uppfattning. På det hela taget är vi väldigt nöjda med denna resa!!

Henrik Svärdskog