Aranui - exotiska kryssningar i Söderhavet

Aranui 5

Att resa med bananbåt hör kanske till en svunnen värld men möjligheten finns fortfarande om än i en moderniserad form. Aranui 5 är nämligen ett kombinerat frakt- och passagerarfartyg som seglar på de mindre trafikerade öarna i Franska Polynesien.

En resa bland Franska Polynesiens avlägsna ögrupper

Under någon av deras 14-dagarskryssningar tar  Aranui 5 med dig till en rad exotiska och unika destinationer i Stilla havet som ex Fata Hiva, känt från Thor Heyerdahls upptäcktsfärder och Rangiora, en av världens största atoller. Fartyget fraktar varor till invånarna på dessa avsides ögrupper och som gäst ombord får man möta den polynesiska kulturen genom gästvänliga invånare och en serviceinriktad fransktalande besättning. Aranaui 5 sjösattes 2015 och är fullt modernt utrustad och anpassad för dessa farvatten och tar 230 passagerare.

Alla måltider (samt vin till maten) och flera utflykter är inkluderade i priset. Fartyget har sju olika hyttkategorier, från del i 4-bäddshytt till Presidential Suite. Flera av hytterna har balkong. Ombord finns även en liten pool, gym, restaurang, bar och butik.

Läs deras broschyr här (klicka på bilden)