Resa Auckland & Nya Zeeland - Tour Pacific
 • Aoteroa - det långa vita molnets land

  Nya Zeeland

 • Charmiga städer

  Nya Zeeland

 • Sagolikt spektakulärt

  Nya Zeeland

TNZ Space Motuihe Island. Bild: Graeme MurrayAuckland Sea Kayaks. Bild: Miles HoldenAuckland Motuihe Island. Bild: Graeme MurrayAuckland. Boat Tur. Bild: Chris SisarichAuckland Botanicals Distillery. Bild: Camilla RutherfordAuckland Goat Island. Bild: Camilla RutherfordAuckland Tantalus. Bild: Camilla RutherfordAuckland Farmers MarketAuckland City New Zealand. Bild: Chris McLennanAuckland. Food and Wine Tours Waiheke Island. Bild: Ananda GourmetAuckland Skyline

Auckland med omnejd

Auckland eller ”City of Sails” som staden även kallas, är vackert beläget mellan två hamnar. Staden är med sina ca. 1,5 miljoner invånare Nya Zeelands största stad och åtnjuter ett behagligt klimat året runt. Auckland har mycket att erbjuda. Trevliga museum, bra restauranger, casino, utmärkt shopping och olika dagsturer till havs, vinturer med mycket mer.  

Många av innerstadens attraktioner ligger samlade kring vattnet och hamnområdena, vilket gör att det är gångavstånd till det mesta. Aucklands mest framträdande landmärke är den 325 m höga Sky Tower som ligger på cirka 10 minuters promenad från hamnen. Som knutpunkt i hamnen ligger den stora gulröda ”Ferry Building” Därifrån går de flesta färjeturerna ut till de mindre öarna i Hauraki gulf.

En enkel resa till Bay of Islands eller Coromandel

I Bay of Islands norr om Auckland får du uppleva härliga sandstränder, kuperande landskap och en skärgård i havet som skapar en paradismiljö. 144 tropiska öar utgör området Bay of Islands. Här är klimatet subtropiskt och i denna vackra idyll är det enkelt att koppla av med både snorkling, sol och bad samt god mat på någon utav de många restaurangerna. Det är även en plats där du har möjligheten att simma med delfiner. Är du historieintresserad bör du även ta ett besök till Waitangi Treaty Ground. Det var här maorierna och de brittiska immigranterna år 1840 skrev under det avtal som utgör grunden för nationen Nya Zeeland. Från Bay of Islands kan du också ta dig smidigt på en tur till Cape Reinga som ligger på norra spetsen av Nordön. Här möter Stilla Havet Tasmanska Havet och det är en mäktig känsla att stå vid fyren och blicka ut mot det oändliga havet. På 90 mile beach upplever du imponerande sanddynor och är du en aktiv person bör du här testa på sandboarding. Att resa till Bay of Islands med bil från Auckland tar ca. tre timmar.

Ett par timmars bilväg österut fån Auckland ligger Coromandelhalvön med fantastisk frodig natur och slingrande bilvägar. I detta området finner du även fina kritvita stränder och bl.a. Hot Water Beach som på grund av varma källor under marken värmer upp vattnet på stranden. Utöver underbara sandstränder så är området kanske mest känt för Cathedral Cove, vilket är klippa som reser sig majestätiskt över stranden och med en grottöppning som skapar en katedralliknande båge. Vid denna strand växer vackra pohutukawa träd som ger skuggiga ytor. En perfekt plats för en picknick och en simtur! 

Roliga och familjevänliga upplevelser i Auckland 

Weta Workshop i Wellington är det många som känner till. Här får man uppleva hur det går till bakom scenerna till några av världens mest kända filmer. Nu har Weta Workshop öppnat upp en ny upplevelse ”UNLEASHED Weta Workshop Experience” i Auckland. En familjevänlig och intressant upplevelse som går bra att göra vid ankomst eller precis innan det är dags att åka till flygplatsen. 

För er som inte vet, så har rugby en stor betydelse i Nya Zeeland och befolkningen är väldigt stolta över sitt landslag All Blacks. Denna nyöppnade upplevelse "All Blacks Experience" tar dig med på resan om hur det är att bli en stor rugbystjärna och ger samtidigt en givande inblick i landets historia.  

”Om jag ska vara ärlig så har jag inget intresse i vare sig rugby eller sport. Men jag fick chansen att göra denna upplevelse och jag blev glatt överraskad. Det var intressant, roligt och lärorikt. Jag kan varmt rekommendera detta om man har 90 min över när man besöker Auckland. Du behöver inte ens vara sportintresserad!” tipsar Elin på Tour Pacific.

Resfakta Nya Zeeland

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Nya zeeländska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

4,5 miljoner

Huvudstad

Wellington

El

I Nya Zeeland används 230v/50Hz. Eluttagen är med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum om du stannar max i tre månader. Ditt pass ska vara giltigt i minst  tre månader efter att du har rest ut från Nya Zeeland.

Flygtid

Ca 26-29 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Nya Zeeland på en flygbiljett jorden runt. Att kombinera Nya Zeeland med Cooköarna, Fiji eller Tahiti går utmärkt.

Språk

På Nya Zeeland talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +11 timmar och svensk vintertid +12 timmar.

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Nya Zeeland. På exklusivare restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Nya Zeeland tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras.

På Nya Zeeland  är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Nya Zeeland

 • Nya Zeeland har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Nya Zeeland osv.
 • Norra delarna av Nordön har ett subtropiskt klimat medan övriga Nya Zeeland har ett tempererat klimat.
 • Temperaturerna sjunker som regel när du reser söderut på Nya Zeeland, och generellt sett har kusterna något högre temperaturer.
 • Under somrarna som varar mellan december till februari är det vanligtvis temperaturer på över 20 grader runt hela Nya Zeeland.
 • På höstarna sjunker temperaturerna (mars-maj), speciellt under kvällar och nätter. Se till att ha med en tröja om det skulle bli kallt.
 • Vintern (juni-augusti) är kort i Nya Zeeland.  De norra delarna av Nordön har då temperaturer runt 15 grader medans inlandet av Sydön kan då ha snö.
 • Mellan september och november är det vår i Nya Zeeland. Här kan man under årstid få uppleva alla sorters väder, från kallt och frostigt till soliga varma dagar.
 • Nya Zeeland har över 2000 soltimmar om året och de soligaste platserna som Bay of Plenty, Hawke’s Bay och Nelson har mer än 2350 soltimmar om året.

Auckland Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
23 23 22 20 17 16 14 15 16 18 20 22
Vattentemperatur
18 18 17 16 15 14 13 13 13 15 15 18
Regndagar 8 8 11 11 11 15 15 15 12 12 12 12

Karta över Auckland, Nya Zeeland

Våra hotell Auckland med omnejd

Reseförslag Auckland med omnejd

Reseförslag Auckland med omnejd

Våra rundresor - Auckland med omnejd

Tour Pacific rekommenderar