Resa Christchurch & Nya Zeeland - Tour Pacific
 • Aoteroa - det långa vita molnets land

  Nya Zeeland

 • Charmiga städer

  Nya Zeeland

 • Sagolikt spektakulärt

  Nya Zeeland

Christchurch Ciity Canterbury Bild: Julian ApseHooker Valley Mount Cook National Park Canterbury Bild: Miles HoldenArthur’s Pass driving route. ChristchurchBealey Valley, Arthur's Pass ChristchurchChris church Street Art. Bild: Miles HoldenChristchurch City. Bild: Graeme MurrayChristchurch Adventure Park Bild: Miles HoldenCity Christchurch. Bild: Graeme Murray.Christchurch. He Puna TaimoanaWhale Watch KaikourChristchurch. Avon river

Christchurch med omnejd

Christchurch är Sydöns största stad och kallas tack vare sina parker och blandning av gotisk och viktoriansk arkitektur för "den mest engelska staden utanför England". Stadens absoluta citykärna är den vackra katedralen Canterbury som med sin 65 meter höga spira dominerar stadens skyline. Många av Christchurch's byggnader har engelsk arkitektur och där flera gatunamn är inspirerade av engelska förlagor. I Christchurch finner du också floden Avon River som slingrar sig som en blå ådra genom staden. Flodbanken kantas av pilträd som skänker skön skugga under varma dagar, och att njuta av en stilla färd i en av flodens flatbottnade ekor, framstakad av en vitbeklädd ”puntonjär” är semester.

Botaniska trädgården i den gröna staden Christchurch

De engelska immigranterna var noga med sin stora passion för trädgårdskonst, vilket de även tog med sig till Nya Zeeland. Redan 1863 blev den första botaniska trädgården i Christchurch anlagd. Den är nu omgiven av den ännu större parken Hagley Park, och på flera andra ställen i stan hittar du vackra blomsterträdgårdar med pelargoner, dahlior och krysantemum. 

Christchurch som ligger i regionen Canterbury sträcker sig från havet till bergskedjan Southern Alps. Inom en radie av två timmar i bil från Christchurch kan du göra allt från att vandra i bergen till att spela golf, åka på valsafari eller besöka en vingård.

Elin tipsar efter sitt besök i Christchurch 

Christchurch är definitivt värt ett besök när man är i Nya Zeeland. Staden utvecklas ständigt och ger alltid både lokalbefolkningen och besökaren något nytt att utforska. Förvänta dig gatukonst och innovativa projekt, ett livligt stadsliv och härliga grönområden.   

”Jag blev förvånad hur enkelt det var att ta sig runt i staden både tills fots och med stadens spårvagn. Jag tyckte verkligen om den färgfulla gatukonsten som gick att se lite överallt, det fanns alltid något nytt att upptäcka runt nästa gatuhörn. Några måsten när man besöker Christchurch är såklart en tur i gondol på floden Avon och en välsmakande middag på Tramway Restaurant.” 

 

Resfakta Nya Zeeland

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Nya zeeländska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

4,5 miljoner

Huvudstad

Wellington

El

I Nya Zeeland används 230v/50Hz. Eluttagen är med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum om du stannar max i tre månader. Ditt pass ska vara giltigt i minst  tre månader efter att du har rest ut från Nya Zeeland.

Flygtid

Ca 26-29 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Nya Zeeland på en flygbiljett jorden runt. Att kombinera Nya Zeeland med Cooköarna, Fiji eller Tahiti går utmärkt.

Språk

På Nya Zeeland talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +11 timmar och svensk vintertid +12 timmar.

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Nya Zeeland. På exklusivare restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Nya Zeeland tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras.

På Nya Zeeland  är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Nya Zeeland

 • Nya Zeeland har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Nya Zeeland osv.
 • Norra delarna av Nordön har ett subtropiskt klimat medan övriga Nya Zeeland har ett tempererat klimat.
 • Temperaturerna sjunker som regel när du reser söderut på Nya Zeeland, och generellt sett har kusterna något högre temperaturer.
 • Under somrarna som varar mellan december till februari är det vanligtvis temperaturer på över 20 grader runt hela Nya Zeeland.
 • På höstarna sjunker temperaturerna (mars-maj), speciellt under kvällar och nätter. Se till att ha med en tröja om det skulle bli kallt.
 • Vintern (juni-augusti) är kort i Nya Zeeland.  De norra delarna av Nordön har då temperaturer runt 15 grader medans inlandet av Sydön kan då ha snö.
 • Mellan september och november är det vår i Nya Zeeland. Här kan man under årstid få uppleva alla sorters väder, från kallt och frostigt till soliga varma dagar.
 • Nya Zeeland har över 2000 soltimmar om året och de soligaste platserna som Bay of Plenty, Hawke’s Bay och Nelson har mer än 2350 soltimmar om året.

Christchurch
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
21 21 19 17 13 11 10 11 14 17 18 21
Vattentemperatur
16 16 15 14 13 10 9 11 11 11 13 16
Regndagar 7 5 6 7 9 6 9 8 6 5 7 5

Karta över Christchurch, Nya Zeeland

Våra hotell Christchurch med omnejd

Reseförslag Christchurch med omnejd

Reseförslag Christchurch med omnejd

Våra rundresor - Christchurch med omnejd

Tour Pacific rekommenderar