Resor till Samoa med Tour Pacific
 • Magiska stränder och orörd natur

  Samoa

 •  Skattkammarön på riktigt!

  Samoa

 • Fa'a - leder livet sedan 3 000 år


   

  Samoa

Samoa. PiulaSamoa. AerialSamoa. Virgin Cove beachSamoa. Coconuts SunriseSamoa Sunset Samoa. Coastal side of UpoluSamoa. Water FallSamoa. Upolu Papaseea Sliding RocksSamoa. strandSamoa Samoa BarnSamo Folk Samling Samoa IslandSamoa. Aerial of The Island of UpoluSamoa man står vid havet

Som en resa tillbaka i tiden

Samoa

Samoa är kanske det land i Söderhavet som har bibehållit mest av sin genuina kultur. Landet bjuder på öde stränder, vänlig lokalbefolkning och en underbar orörd natur. Här finner du avkoppling och en helande miljö samtidigt som du kan fylla vardagen med spänning och äventyr. Att resa hit är som en resa tillbaka i tiden - tillbaks till Skattkammarön.

Landet består av 9 större öar, varav Upolu och Savai'i är de populäraste resmålen. Båda öarna har dramatiska vattenfall, djup härlig regnskog, lummiga berg och milslånga vita sandstränder.

Upolu

På ön Upolu har du huvudstaden Apia och landets internationella flygplats. Många av öns hotell ligger placerade på öns norra och södra sida där du också har de finaste stränderna. På den södra östkusten finner du de magiska Togitogia Waterfall och Sopaga Waterfall. En annan höjdpunkt är Piula Cave Pool. En naturlig sötvattenspool som ligger direkt i anslutning till havet på nordkusten. Vattnet här är kristallklart och är kopplat till ett grottsystem som sträcker sig en kilometer in i berget.

Savai'i

Den större ön Savai'i är grannö till Upolu, den är mindre befolkad och här finns färre turister. Ön är därmed inte särskilt påverkad av turismen och därför en härlig plats att besöka för den naturintresserade.
De gamla traditionerna styr fortfarande på Samoa och folket lever efter sina 3000 år gamla traditioner med det lokala namnet Fa'a (The Samoan Way). Där står familjen i centrum och man visar mycket kärlek och respekt för allt levande.

Tour Pacific skräddarsyr gärna din resa med stor kunskap. Upplev Samoa du också!

Resfakta Samoa

Valuta & kreditkort

Valutan man använder är Samoan Tala. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

ca. 200 000

Huvudstad

Apia

El

På Samoa används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum. Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter att du har rest ut från Samoa.

Flygtid

Ca 30 – 32 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Den vanligaste flygvägen till Samoa är via Auckland eller via Fiji med Fiji Airways. Tour Pacific kan också hjälpa dig med jorden runt biljetter där stopp på Samoa kan göras.

Språk

På Samoa talas både engelska och samoanska.

Tidsskillnad

+11 till +12 timmar beroende av vilken tid på året.

Dricks

Det förväntas inte att du ska ge dricks på Samoa.

Klimat Samoa

Paradiset kan du alltid besöka! På Samoa kan det regna mer i december till januari och i november och april kan det vara extra fuktigt. Den allra bästa att besöka Samoa är på den torra säsongen som är mellan maj och oktober

Klimattabell

Samoa Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
30 29 30 30 29 29 29 29 29 29 30 30
Vattentemperatur
28 28 28 28 28 28 27 27 27 28 28 28
Regndagar 22 19 19 14 12 7 9 9 11 14 16 19
Soltimmar/dag 5 6 6 6 6 7 7 7 6 6 5

Karta över Samoa

Hotell på Samoa

Turer på Samoa

Planera din resa – Samoa

Kombinera din vistelse med både boende på Upolu och Savaii. Resmålet passar dig som vill komma åt det genuina av ett Söderhavsresmål. Både när det gäller att komma nära natur, kultur och ortsbefolkning.

Färdsätt

Vägarna är bra och trafiken sparsam. Det får bra att den de lokala bussarna, men det är inte alltid de går enligt tidtabell. Även bil finns att hyra i staden Apia. Färden mellan de två största öarna Upolu och Savaii tar en dryg timme med färja.

Val av boende

Här finns bekväma hotell och resorter längs stränderna. Men testa gärna 1-2 nätter i en traditionell bungalow utan väggar där du sover på golvet!

 

Kontakta oss

Kontakta oss på tel 042-17 95 00 eller klicka på "Kontakta oss"-knappen.

Reseförslag

Utifrån era önskemål och våra säljares rekommendationer mejlar vi ett reseförslag.

Resan bekräftas

Vi bokar in flyg och övriga arrangemang och en handpenning på 4 000 kr betalas.

Ev. avbeställningsskydd måste bokas i samband med detta.

Innan avresa

Vi skickar slutfaktura ca 30 dagar innan avresa och därefter färdhandlingarna.

Reseförslag Samoa

Aktuella erbjudanden Samoa

Våra rundresor - Samoa

Tour Pacific rekommenderar