Resa Sydney & Australien - Tour Pacific
 • Avslappnad livsstil 

  Australia's Nature Coast

 • Barriärrev,regnskog och paradisstränder

  Queensland

 • Genuina naturupplevelser

  South Australia


 • Australiens outback

  Northern Territory

 • Sydney - världens skönaste stad!

  Australien

Pebbly beach, Jervis BaySydney Harbour BridgeBondi BeachBlue MountainsSydney Harbour Long LunchSeven mile beach, Lennox HeadByron BaySydney Harbour BridgeBridge TownSydneyDoyles - Watson´s BaySydneyHunter ValleyHunter ValleySydney Opera House & Sydney Harbour BridgePort StephensPebbly beach, Jervis BayPort StephensPort Stephens Koala SanctuaryPort Stephens Koala SanctuarySydney Opera House

Sydney med omnejd

Sydney har det mesta av precis allt! Storstadspuls med närmare 5 miljoner invånare, härliga stränder, gröna parker, vacker naturhamn och sevärdheter i det oändliga. Sydney är också en blomstrande kulturstad med många teatrar, musikaler och som okrönt drottning - det berömda Sydney Opera House som ger både konsert-, opera- och balettföreställningar.

Takpooler - nytt och hett i Sydney

Under de senaste åren har en rad nya hotell öppnat i centrala Sydney, alla har ett gemensamt kännetecken – läckra takpooler! Ja, varför ska man missa en svalkande utomhuspool bara för att man bor mitt i staden. Tour Pacifics utsända har besökt flera nya hotell med takpool; Sofitel Darling Harbour, Vibe Darling Harbour, A by Adina, Kimpton och Crown Sydney. 

Högst och lyxigast i Sydney

Crown Towers, Australiens högst belägna hotell (och det dyraste!) har öppnat i den nya stadsdelen Barangaroo, mitt emellan The Rocks (gamla stan) och Darling Harbour. Här är allt stort och överdådigt och här har man i särklass Sydneys bästa utsikt. Välj mellan utsikt över operahuset, Sydney Harbour Bridge eller Darling Harbour. Hotellet har Sydneys största utomhuspool med skön eftermiddagssol. Rummen kostar från 7000 kr natten (prisuppgift juni 2022). 

Äventyr och naturupplevelser i Port Stephens

Bara 2,5 tim norr om Sydney ligger Newcastle och Port Stephens. Detta är basen för olika upplevelser till havs; valskådning, delfiner, sälar och sköldpaddor. Vill man hålla sig på land så kan vi rekommendera koalasjukhuset där man tar hand om skadade koalor och återför dem till sina naturliga platser när de är friska igen. Här kan man även bo över i ”glamping tält”, det finns både tvåmanstält och lite större för familjer. Andra ikoniska aktiviteter i området är kamelridning och quadbike-körning på de enorma sanddynerna. Kontakta oss på Tour Pacific för mer information! 

Sydneys mest kända vindistrikt – Hunter Valley!

En dryg halvtimme västerut från Port Stephens och dryga 2 timmar norr om Sydney finner man vindistriktet Hunter Valley. Här finns en rad av landets mest kända vinproducenter samt små och unika vingårdar där allt vin säljs på plats. Vi rekommenderar att man har två nätter på plats för att hinna med att se och uppleva mycket av vad området har att erbjuda. Förutom vinprovning i alla dess former finns även ballongturer över vingårdarna – en fantastisk upplevelse! Man kan även hyra elcyklar och cykla mellan vingårdarna. Hunter Valley erbjuder olika typer av boende med allt från bed & breakfast till hotell och lyxiga boutiquehotell – Vi på Tour Pacific tipsar dig om vår smultronställen!

Sydney Harbour Long Lunch

Om du vill ha en härlig dag med god mat, härliga vyer och massor av frisk luft så är detta något för dig. Denna exklusiva yacht tar upp till12 gäster ombord och är upplagd som en tre-rätters lunch runt Sydneys stora naturhamn. När man kliver ombord på Ocean Blue så serveras allehanda drycker under tiden som man seglar förbi Sydneys skyline och andra kända platser. Första stoppet blir efter en timme ute vid Watsons Bay där man äter sin förrätt på berömda fiskrestaurangen Doyles. Därefter korsar man hamninloppet till en lugn vik bakom Manly Beach, här lägger båten till vid en brygga och sedan avnjuter man varmrätten på en strandrestaurang dit oftast bara lokalbor hittar. Efterrätten serveras ombord på yachten samtidigt som man seglar tillbaka. Nästan fem timmar senare återvänder man till Darling Harbour, ordentligt mätt och med många nya upplevelser i bagaget. Pris: ca 4000 kr per person och då ingår 4,5-5 timmars exklusiv yachtupplevelse med 3-rätters lunch, ett glas till varje rätt på restaurangerna och fri bar på yachten. Tips: ät ingen stor frukost denna morgon och planera inget stort på kvällen! (Prisuppgift juni 2022).

Friluftsvandring längs en av världens vackraste kusträckor – helt gratis dessutom!

Om man har en ledig dag i Sydney och gillar att vandra så kan vi verkligen rekommendera en vandring längs kusten från Bondi Beach till antingen Bronte Beach eller Coogee Beach. Ta buss 333 från city till Bondi Beach, resan tar en knapp timme. Från Icebergs klassiska restaurang går en vandringsled förbi stränder, vikar och stadsdelar vid havet. Dramatiska klippor och en makalös utsikt över Stilla havet på ena sidan och Sydneys badsamhällen på den andra. Längs vägen möter du joggare, power-walkare och en och annan som utöver yoga vid havet! Du väljer själv hur lång vandringen ska vara, men räkna med 3 till 6 km. Glöm inte badkläder och en flaska vatten! Och vill man ha en annorlunda och fartfylld hemresa så kan vi boka en Harley-Davidson transfer tillbaka till city!  


Resa till Sydney - en av världens vackraste städer!

Många hotell ligger nära the Rocks som är de gamla hamnkvarteren, dit de första nybyggarna kom från Europa på 1700-talet. Numera är de flesta gamla magasinen ombyggda till caféer och affärer och några av citys bästa restauranger finns inrymda här. I närheten ligger Circular Quay varifrån sightseeingbåtar och andra fartyg utgår. Ett besök i operahuset är nästintill obligatoriskt på din resa till Sydney. Även Darling Harbour bör upplevas, likaså en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna, med vattentaxi eller på en segelbåt med en privat skeppare. Staden har en 90 kilometer lång kustlinje, och längs den finns många inbjudande badstränder. De mest kända är kanske Bondi Beach och Manly Beach. En trevlig aktivitet i staden är att gå på långpromenad på en coastal walk mellan Bondi Beach och Coogee Beach där du bl.a. passerar Tamarama Beach och Bronte Beach. Sydney är så vackert att du bör se staden både från ovan, från vattnet och mitt i stan sittande på en cykel. Välkommen till en av världens vackraste städer!

Även om man inte tröttnar på Sydney i första taget så finns det mycket att upptäcka utanför staden. Strax väster om Sydney ligger bergskedjan Blue Mountains vars namn kommer från oljan i eukalyptus-träden som ger bergssidan ett blåaktigt skimmer. Solen får oljan att förångas i ett blåaktigt sken.

Cirka två timmar med bil/buss norr Sydney har du vinregionen Hunter Valley. Vinodlingarna i Hunter Valley's bördiga jord producerar några av världens bästa viner. Det är också en av Australiens äldsta vinregioner. Områdets viner är mest känt för sin välrenommerade semillon, och för sin mängd med familjeägda vingårdar samt innovativa unga vinmakare. Hunter Valley är en av de mest populära destinationerna för besökare utanför Sydney och det finns en rad boendealternativ som passar olika budget. 

Värt att besöka söder om Sydney är kuststräckan med Royal National Park, och Jervis Bay lite längre ner. Här har du mycket goda chanser att se kängurur bada tassarna nere vid strandkanten. Snowy Mountains och Australiens högsta berg Mount Kosciuszko (högre än Kebnekaise!) ger dig underbara vyer och lämpligt att uppleva på din resa mellan Melbourne och Sydney.

Surfstaden Byron Bay eller någon av de andra kuststäderna norr om Sydney är också väl värda ett besök. Här har du ett behagligt klimat och fantastiska stränder.

 

Resfakta Australien

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Australiska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

23,9 miljoner

Huvudstad

Canberra

El

I Australien används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Visum krävs för Australien. Vi på Tour Pacific hjälper er gärna med 3 månaders turistvisum.

Flygtid

Ca 20-28 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Doha, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Australien på en flygbiljett jorden runt.

Språk

I Australien talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +6 timmar till +9 timmar och svensk vintertid +7 timmar +10 timmar beroende på var i landet man befinner sig. 

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Australien. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Australien tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras. 

I Australien är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Australien

 • Australien har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Australien osv.
 • Norra delarna av landet har tropiskt klimat och därmed 25-32 grader året om. Alltid varmt i både luft och vatten året om.
 • Mellersta delarna har subtropiskt klimat och här kan det blir kyliga kvällar samt under 20 grader i vattnet under vintern
 • Södra delarna har ett tempererat klimat liknande medelhavsklimat och tydliga årstider.
 • En vanlig vinterdag i Sydney kan man sitta i 20 graders solsken på en uteservering. Dock kyliga kvällar.
 • Allra längst i söder kan temperaturen sjunka mot noll på vintern och ligga på över 40 grader under sommaren!

Klimattabell

Sydney Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Min. temperatur
18 18 17 14 11 9 8 9 11 13 15 17
Max. temperatur
26 25 24 22 19 17 16 17 20 22 24 25
Regndagar 13 13 14 13 14 12 12 11 11 12 12 13
Soltimmar/dag 7 7 7 7 6 6 7 7 7 8 8 8

Karta över Sydney, Australien

Våra hotell Sydney med omnejd

Reseförslag Sydney med omnejd

Reseförslag Sydney med omnejd

Våra rundresor - Sydney med omnejd

Tour Pacific rekommenderar