Resor till Maldiverna - upplev paradiset!
  • Avkopplat i paradiset

    Maldiverna

  • Juveler i Indiska Oceanen

    Maldiverna

  • Vykortsvackert och romantiskt

    Maldiverna

Maldiverna snorkling. Bild: Sebastian pena lambarriMaldiverna. beach sand palmMaldiverna. Dinner on the beach Maldiverna. fågel perspektiv Bild: abdulla faizMaldiverna. Maldiverna palm Maldiverna. öde ö. Bild: hoodh ahmedMaldiverna snorkling. Bild: Sebastian pena lambarri.Maldiverna. Maldives Totem BarMaldiverna. Maldives water bungalowMaliverna. Maldives turtleMaldiverna. VelassaruMaldiverna. Santa in MaldievsMAldiverna. sandbank maldivesMaldiverna. Sea Anantara Kihavah Maldives 

Så nära paradiset du kan komma

Maldiverna

Maldiverna ligger i Indiska Oceanen och är drömmen om total avkoppling, kritvita korallstränder och palmer. Landet Maldiverna består till 99% av vatten och 1% land. Lagunerna är turkosblå och reven runt de platta korallöarna som Maldiverna består av bjuder in till en spännande undervattensvärld full av koraller och fiskar i olika färger. Föredrar du aktivitet ovan havsytan finns det dagsutflykter, vattensporter som kajak och vindsurfing med mycket mer att förgylla sin vistelse med.

En resa till Maldiverna är ett minne för livet

Idag är villor på pålar över vatten något av ett signum för Maldiverna som resmål och en av de unika fördelarna.

Förutom att Maldiverna är ett romantiskt resmål, så är det ett perfekt ställe att njuta av att ligga i en hängmatta uppspänd mellan palmer, kanske med en bok i handen? Här släpper man all stress och varvar ner, äter gott och njuter av tropiska drinkar.

99 % av Maldiverna består av vatten, vilket är en större andel än i något annat land i världen. Här är det ett hotell per ö och då öarna ofta är väldigt små så går man lätt runt dem på mindre än en timme, vissa av de minsta tar inte mer än 5 minuter att gå runt.

Här finns palmerna, stränderna, det turkosa havet, klimatet och den där exklusiva känslan.

Kombinera resan med Dubai, Doha eller Sri Lanka

Varför inte lägga till ett stopp i Dubai, Doha eller Sri Lanka beroende på vilket flygbolag du väljer? Du kan till exempel kombinera några dagar i Dubai eller en vecka på Sri Lanka med en vecka på Maldiverna. Eftersom vi skräddarsyr alla resor kan du själv bestämma hur länge du vill vara borta och när du vill åka så att resan blir precis som du vill ha den. 

Välkommen till ditt barfotaparadis!

Resfakta Maldiverna

Valuta & kreditkort

Här handlar man med USD. Kreditkort accepteras nästan överallt.

Invånarantal

Ca 350 000 varav ca 115 000 bor på huvudön Malé.

Huvudstad

Malé 

El

240 volt, adapter behövs. Engelska uttag.

Pass och Visum

Nordiska medborgare får visum vid ankomsten som gäller 30 dagar med en möjlighet att förlänga på plats.

Flygtid

Ca 12-13 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Med Tour Pacific reser du till Maldiverna via Dubai, Doha eller Istanbul.

Språk

Divehi är landets officiella språk men det talas även engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +2 timmar, vintertid +3 timmar. På vissa öar kan det var tidskillnad från huvudön Malé.

Dricksvatten

Kranvattnet kan användas till att borsta tändarna i men ska inte drickas. Köp vatten på flaska.

Klimat på Maldiverna

Maldiverna är ett året-om-resmål och det är alltid behagligt varmt. Det är ganska ovanligt med temperaturer över 31 grader på dagen. Man har två distinkta säsonger under året, en torr- och en regnsäsong. De soligaste månaderna är januari till april. Mest nederbörd är det i perioden maj-november. Det innebär dock inte regn hela dagarna utan korta, intensiva skyfall som kommer och går. Många gånger kommer regnet nattetid. Även under den våtare delen av året har man 7-8 soltimmar per dag i snitt, vilket räcker gott och väl för de flesta!

Under lågsäsongen är ofta hotellpriserna rabatterade, upp till 50%! Det betyder att man kan få hyra lyxvillor till riktigt vettiga priser. Bästa tid för dykning är oktober/november samt april då det är störst chans att få se valhajar och manta ray.

Maldiverna Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Temperatur dag
29 29 30 31 31 30 29 29 29 29 29 29
Temperatur natt
23 24 25 27 26 25 24 25 25 24 23 23
Soltimmar/dag 9 10
10 8 7 7 7 7 7 7 8 7
Regndagar
3 1 1 3 9 17 14 12 10 11 8 4
Vattentemperatur
28 28 29 29 29 29 29 28 28 28 28 28

Karta över Maldiverna

Hotell på Maldiverna

Turer på Maldiverna

Planera din resa - Maldiverna

När du reser med Tour Pacific så drar du nytta av vår specialistkompetens. För att göra planeringen lite enklare så tipsar vi här vad du ska tänka på.

Kombination av öar etc.

Man kan med fördel besöka mer än en ö (resort) och då kan det vara bra att titta på vilket transferalternativ som erbjuds till de olika öarna så kostnaderna för transfern inte blir för höga, t.e.x att man väljer en ö med speedboat och en ö med sjöflyg. Då får man även möjligheten att uppleva både och vilket inbjuder till en maxad upplevelse på destinationen.

Man kan även ta i beaktning vilken sida utav ön man föredrar att bo på då de ofta har olika karaktär och upplevelser. Vill du vakna till soluppgången eller njuter du hellre av en magisk solnedgång? Prata med våra säljare om vad som passar just dig bäst.

Transfer

Den internationella flygplatsen ligger vid huvudstaden Malé. Härifrån går färden vidare med speedboat eller sjöflyg beroende på hotell..

Val av boende

Vi erbjuder allt från 3,5* till 5* exklusiva resorts.

Måltider

Alla hotell inkluderar frukost och erbjuder dessutom halv- eller helpension eller All inclusive. På Maldiverna finns det även ganska många resorts som erbjuder en premium all inclusive, detta kan variera från ställe till ställe men innebär ofta att finare vin – spritsorter, gratis minibar, SPA-behandlingar samt turer ingår.

Missa inte:

  • Maldivernas fantastiska snorkling och dykning. Här är det lätt att hitta Nemo.

 

Kontakta oss

Kontakta oss på tel 042-17 95 00 eller klicka på "Kontakta oss"-knappen.

Reseförslag

Utifrån era önskemål och våra säljares rekommendationer mejlar vi ett reseförslag.

Resan bekräftas

Vi bokar in flyg och övriga arrangemang och en handpenning på 4 000 kr betalas.

Ev. avbeställningsskydd måste bokas i samband med detta.

Innan avresa

Vi skickar slutfaktura ca 30 dagar innan avresa och därefter färdhandlingarna.

Reseförslag Maldiverna

Aktuella erbjudanden Maldiverna

Tour Pacific rekommenderar