Res till Tonga
  • Äkta kultur med egen Söderhavskung

    Tonga

  • Robinson Crusoe-liv på korallöarna 

    Tonga

  • Färgstark kultur

    Tonga

 Tonga. Island ResortTonga. Tonga WaterTonga. Swimming with WhalesTonga. Tonga DancersTonga. Tonga kids at a wedding Tonga. Vava'u local fishermanTonga.  Boat tourTonga. Tonga Bat Tonga. Beautiful sea turtleTonga. Tonga kids having fun Tonga. Tonga VavauTonga. Vava'u ChurchTonga. Tongan traditional dance Tau'olungaTonga. Tonga Forest WalkTonga. Vava'u Swallows CaveTonga. Tonga fishing people

Magi både ovan och under vattenytan

Tonga

Denna önation av ca 170 öar är Söderhavets sista monarki och har en välbevarad kultur där man håller fast vid på sina traditioner. Landet är uppdelat i tre huvudögrupper: Tongatapu, Ha’apai, och Vava’u. Öarna i Tongatapu och Ha’apai är platta korallöar, medan öarna i Vava’u-gruppen är vulkaniska med berg.

Huvudstaden Nuku'alofa ligger i norra delen av den största ön Tongatapu. En vänlig och trevlig huvudstad med flera attraktioner. Det är även här landets internationella flygplats ligger. Då ön Tongatapu inte har några riktigt bra sandstränder rekommenderas det att du tar båten till Fafa Island strax utanför huvudstaden Nuku´alofa eller flyger till någon av ögrupperna Ha´apai eller Vava´u.

Upplev vackra stränder och härliga korallöar på din resa till Tonga

Till Ha´apai åker man främst för dess palmbeklädda korallöar kantade av fina sandstränder, och till Vava´u för dess vackra skärgård och stora utbud på aktiviteter såsom segling, paddla kajak, dykning, surfing etc. Om du söker efter lugn och ro, och en oöverträffad snorkling så är Ha'apai ön för dig. Vill du däremot ha mer bekvämligheter (t.ex. caféer, restauranger och en kall öl på vägen), då är Vava'u något för dig.

På Tonga kan du upptäcka en fantastisk värld under vattnet, paddla kajak på det klarblåa vattnet, cykla mountainbike genom de lokala byarna eller bara njuta av lugnet på stranden. En av många spännande aktiviteter är att åka på valsafari, och här på Tonga är möjligheterna väldigt goda att få komma nära dessa enorma skapelser. Under perioden juni-oktober befinner sig hundratals knölvalar i vattnen runt Vava´u för att här föda upp sina ungar innan de återvänder till Antarktis. En mäktig upplevelse!

Resfakta Tonga

Valuta & kreditkort

Valutan man använder är Pa'anga. Kreditkort accepteras på de flesta hotell.

Invånarantal

ca. 100 000

Huvudstad

Nuku´alofa

El

På Tonga används 240v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum. Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter att du har rest ut från Tonga.

Flygtid

Ca 30 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Den vanligaste och snabbaste flygvägen till Tonga är via Auckland eller via Fiji. Tour Pacific kan också hjälpa dig med jorden runt biljetter där stopp på Cooköarna kan göras.

Språk

På Tonga talas engelska och tonganska.

Tidsskillnad

+ 12 timmar

Dricks

Det är inte vanligt att ge dricks.

Klimat Tonga

Tonga har ett tropiskt klimat med skön värme och vindar som svalkar för det mesta. Regnperioden varar från november till mars. Oftast korta skurar som snabbt blåser förbi.

Klimattabell

Tonga Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
26 26 26 25 23 22 21 21 21 22 24 25
Vattentemperatur
28 28 28 28 28 28 27 27 27 28 28 28
Regndagar 22 19 19 14 12 7 9 9 11 14 16 19
Soltimmar/dag  6 6 6 6 6 6 7 6 7 7 7

Karta över Tonga

Hotell på Tonga

Turer på Tonga

Planera din resa – Tonga

Tonga är charmigt och oexploaterat. Här är det inte mycket anpassningar för turismen, och infrastrukturen fungerar ibland. Detta gör att resmålet är mer lämpat för dig som är resvan, och för dig som inte ställer stora krav på punktlighet och att allt ska vara kliniskt rent. Eftersom Tongatapu, Ha’apai, och Vava’u skiljer sig åt i karaktär och upplevelser så rekommenderas en kombination av dessa tre ögrupper.

Färdsätt

Vanligaste färdsättet mellan Tongatapu, Ha’apai, och Vava’u är att ta inrikesflyget. Flyg går dagligen mellan dessa destinationer. Även färjetrafik går här emellan, men det tar betydligt längre tid, och används främst av lokalbefolkningen. På respektive ö finns både taxi och lokalbussar att ta sig runt med. 

Val av boende

På Tonga finns en handfull mysiga små hotell med bra mat och fina omgivningar. Annars är det enkla Bed & Breakfast som gäller.

 

Kontakta oss

Kontakta oss på tel 042-17 95 00 eller klicka på "Kontakta oss"-knappen.

Reseförslag

Utifrån era önskemål och våra säljares rekommendationer mejlar vi ett reseförslag.

Resan bekräftas

Vi bokar in flyg och övriga arrangemang och en handpenning på 4 000 kr betalas.

Ev. avbeställningsskydd måste bokas i samband med detta.

Innan avresa

Vi skickar slutfaktura ca 30 dagar innan avresa och därefter färdhandlingarna.

Reseförslag Tonga

Aktuella erbjudanden Tonga

Våra rundresor - Tonga

Tour Pacific rekommenderar