Resa till Vanuatu - boka med Tour Pacific!
 • Exotiskt & annorlunda

  Vanuatu

 • Dramatisk natur

  Vanuatu

 • Säregen unik kultur

  Vanuatu

Vanuatu. KirklandVanuatu. VTO. Man dancers Champagne Beach Espiritu Santo Vanuatu south pacific holidaysVanuatu. Liten pojke som sitter i en liten båtGirl from Pentecost island performing Cultural danceVanuatu. Mele Cascades and Waterfalls, on Efate,Mt Yasur world's most accessible volcanoMt Yasur world's most accessible volcanoThe beautiful Iririki Island and Port Vila harbor Vanuatu litenVanuatu. Trying the Vanuatu kava Espiritu SantoVanuatu. KirklandVanustu. water musicVanuatu. KirklandVanuatu. Vanuatu manniskör

Sagolik mångfald med äkta Söderhavsupplevelser

Vanuatu

James Cook gav ögruppen namnet Nya Hebriderna som de sedan fick behålla till sin självständighet 1980. Många öar bär fortfarande namnen de fick av Cook. Huvudön Efate erbjuder en hel del aktiviteter bl a kan man bada i heta källor, fiska, rida barbacka längs strandkanten eller kanske hyra en båt och utforska kusten runt ön. Vanuatu i sydvästra Stilla havet omfattar tolv större och cirka 70 mindre öar som nästan alla är bebodda. De sträcker sig över 130 mil från norr till söder. Närmaste granne är Nya Kaledonien i sydväst.

Port Vila

Huvudstaden Port Vila ligger på ön Efates sydväst kust. Det är en huvudstad fri från höghus och bankpalats men fylld med välsorterade affärer utmed huvudgatan. 

Espirito Santo

Santo är landets största ö och är mest känd för sin roll som amerikansk bas under andra världskriget. För dykare är Santos hamn ett spännande område. Här ligger 30 000-tonnaren S/S President Coolidge på ett djup av 20-60 meter och är världens största intakta skeppsvrak. För de som har intresse för vacker natur finns många fantastiska stränder varav Champagne Beach och Golden Beach är de mest berömda.

Tanna Island

Den ö som erbjuder mest mystik i Melanesien är Tanna Island. Ett måste är ett besök vid vulkanen Yasur i skymningen. Denna aktiva vulkan har flera utbrott i timmen, då glödande lava och aska blir till ett oförglömligt skådespel. Man bör heller inte missa ett besök i en genuin infödingby då väldigt lite har förändrats de senaste 100 åren.

Pentecost Island

Pentecost besöks främst utav turister under april - maj då de årliga mandomsproven avgörs. Detta är ett fascinerande skådespel för besökaren, men inte helt riskfritt för den som skall utföra hoppen . Det sägs att dessa hopp är förebild åt dagens populära bungy jump, men på Pentecost används inga kraftiga gummirep utan lianer från regnskogen.

Resfakta Vanuatu

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Vatu (VUV).

Invånarantal

ca. 250 000 

Huvudstad

Port Vila med ca. 44 000 invånare

Flygtid

Ca 28 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Den vanligaste och snabbaste flygvägen till Vanuatu är via Fiji. Dit flyger du antingen via Hongkong, Los Angeles eller Singapore. 

Språk

På Vanuatu pratas det en ofantlig mängd olika polynesiska språk och otaliga dialekter, vilket gör landet till en av de mest mångkulturella länderna på jorden. Denna fantastiska mångfald är ett resultat av 3000 år med sporadisk invandring från många länder i Stillahavsområdet.

Tidsskillnad

+11 till + 12 timmar beroende på vilken tid av året.

Väder och klimat

I norr råder tropiskt havsklimat, medan det kan bli ganska svalt under vintern (april–november) på de sydligaste öarna. Nederbörden är riklig. Mest regnar det under december–april.

Klimat på Vanuatu

I norr råder tropiskt havsklimat, medan det kan bli ganska svalt under vintern (april–november) på de sydligaste öarna. Mest regnar det under december–april, då även tyfoner kan förekomma. 

Klimattabell

Vanuatu
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Max temperatur
30 30 30 29 28 27 26 26 27 28 29 30
Min temperatur 23 23 23 22 21 20 20 19 20 21 22 22
Regn mm 295 310 330 215 150 160 100 100 85 115 150 195
Soltimmar/dag  7 6 7 6 6 6 7 7 8 8 7

 

Karta över Vanuatu

Hotell Vanuatu

Turer på Cooköarna

Planera din resa - Vanuatu

När du reser med Tour Pacific så drar du nytta av vår specialistkompetens.

För att göra planeringen lite enklare så tipsar vi här vad du ska tänka på:

 • Kombination av öar etc
 • Landet erbjuder både kulturupplevelser med by besök i olika stammar och varierande  natur med sandstränder, vulkaner samt historiska upplevelser, fundera innan på vad som är viktigt för dig.

  Färdsätt  

  Större delen av Vanuatus vägnät lämpar sig bäst för fyrhjulsdrivna fordon. Inrikesflyget är väl utbyggt, inte minst med tanke på turismen. Internationella flygplatser finns på öarna Efate och Espiritu Santo.

Så här komponerar man en resa hit:

Kombinera olika öar för att få med både natur, historia och kultur. På Vanuatu finns boende för alla prisklasser.

Resmålet passar för:

Resenärer som vill lära som landets historia och kultur, och för resenärer som gärna kombinerar naturupplevelser med sol och bad.

När du gjort dina val så kontaktar du oss så gör vi resten!

 

 

Kontakta oss

Kontakta oss på tel 042-17 95 00 eller klicka på "Kontakta oss"-knappen.

Reseförslag

Utifrån era önskemål och våra säljares rekommendationer mejlar vi ett reseförslag.

Resan bekräftas

Vi bokar in flyg och övriga arrangemang och en handpenning på 4 000 kr betalas.

Ev. avbeställningsskydd måste bokas i samband med detta.

Innan avresa

Vi skickar slutfaktura ca 30 dagar innan avresa och därefter färdhandlingarna.

Reseförslag Vanuatu

Aktuella erbjudanden Vanuatu

Tour Pacific rekommenderar