Tour Pacific > Inspiration > Kundreferenser > Nya Zeeland

Kundreferenser Nya Zeeland

Nord- och Sydön  januari 2018

Resan motsvarade verkligen våra förväntningar och du och Tour Pacific tillsammans med er lokala samarbetspartner på Nya Zeeland A.t.s. Pacific gjorde verkligen ett fint jobb! Vi hade ju ambitionen att se så mycket som möjligt nu när vi ändå gjorde en så lång resa men med facit i hand så skulle vi haft ytterligare tid. Men, som sagt, vi är väldigt nöjda med resan. Vill man besöka både Nord- och Sydön på Nya Zeeland måste man ha minst den tid vi hade så längden på vår resa helt ok (6 januari - 4 februari 30 dagar)  men kunde utan vidare varit något längre. Stoppet i Singapore på vägen till Nya Zeeland var perfekt. Det är en fantastisk stad och det finns hur mycket som helst att se och göra. Vi hade 2 nätter och 3 hela dagar och det gav oss också en lite mjukare tidsomställning.

Den resedagbok som tagits fram av a.t.s pacific och som vi fick i Auckland när vi kom var föredömlig. Dock skulle det ha varit önskvärt att få denna innan avresan så man hunnit titta igenom all information i förväg.

Nya Zeeland är stort och det finns oerhört mycket att se och så här i efterhand skulle nog antalet platser/övernattningsställen kunna minskas något med påföljden att köretapperna blir lite längre. Svårigheten är dock att plocka bort någon ort då allt var sevärt och därmed skulle vistelsen behöva förlängas ytterligare. Summa summarum, en fantastisk resa även om vi missade Franz Josef glaciären och tågresan från Greymounth till Christchurch, som vi sett fram emot (men på grund av oväder blev inställt) !

Marita och Bent Johannesson

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Med husbil genom Nya Zeeland april 2017

Nu är vi hemma igen efter en fantastisk månad på Nya Zeeland. Jättebra ordnat, allt stämde med flyg, transfer, hotell, färjeöverfart och husbil. Vi har bott på campingar och ofta lagat vår egen mat. Så mycket vi sett och gjort på båda öarna gör oss alldeles omtumlade av alla upplevelser. Naturen är fantastisk med höga berg, utsikter och dalar. Vatten i form av hav med fjordar och stränder. Glaciärer,  snö, frodighet och torrare natur. Vi har vandrat, badat i varma källor, sett valar och delfiner. Nu ska vi smälta allt och minnas med hjälp av foton och dagbok. 

Tack för ett bra arrangemang!
 Renée och Elsa 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nya Zeelands fantastiska Nordö!

Av Nya Zealand uppskattade vi Nordön mest. Allra vackrast var nog Cape Reinga högst upp på Nordön. Fantastiskt vackert var det att se två hav möta varandra. Dit kom vi via
en busstur längs med "90 mile beach" inkluderande brädåkning nerför höga sanddyner. Rekommenderas varmt. Vi gjorde även en härlig rundtur på halvön Coromandel. Vackert och pittoreskt.

Rotorua med sina varma källor och Maorikultur var en upplevelse. Roligt och spännande att "slänga käft" med ursprungsbefolkningen.
På minussidan kommer dock:
Hotellet i Auckland. Även om hotellet var billigt förväntade vi oss inte att ett av rummen skulle vara fönsterlöst. Det kändes som att bo i en garderob. Farmstay blev en besvikelse. Familjen var trevlig men hade glömt att vi skulle komma. Nödlösningen var att vi fick ta barnens rum och klara oss på egen hand. Dessutom hade stället mer karaktär av lyxboende än "farm", även om vi såg några kossor på håll.
Marianne o Rein Sikkar