Resor till Papua Nya Guinea - boka med Tour Pacific!
  • Annorlunda och spektakulärt

    Papua Nya Guinea

  • Äventyr på riktigt

    Papua Nya Guinea


  • Exotisk och mystiskt

    Papua Nya Guinea

Papua nya guinea manPapua nya guinea canoePapua nya guinea man canoePapua nya guinea. Boy fruitsPapua nya guinea. SkpgsvattenfallPapua nya guinea landscapePapua nya guinea Melpa Women dancing at Mount Hagen ShowPapua nya guinea. waterfallPapua nya guinea. Happy BoyPapua nya guinea. Painted man

Legendernas och äventyrens land

Papua Nya Guinea

Ofta har Papua Nya Guinea nämnts som det ”oväntade landet”. Kanske syftar detta uttryck på de otaliga rika kulturer som man stöter på här. För ingen annanstans i Söderhavet finns sådan mängd vad gäller olika stammar och traditioner. Möt det spännande stamfolket i högländerna med sina traditionellt målade ansikten och utsmyckade huvudbonader, eller besök den kärleksfulla befolkningen på Trobriandöarna.
Papua Nya Guinea är beläget på världens näststörsta ö och ön är uppdelad mitt itu, där den västra delen av ön tillhör Indonesien och den östra delen är således Papua Nya Guinea. Med grannländerna Australien (endast 160 km söder om PNG) och Salomonöarna har landet en natur som delvis påminner om dessa två grannar. Förutom landets imponerande natur och kultur har Papua Nya Guinea även ett fascinerande djurliv. Här finns det lika många arter däggdjur som i Australien, trots att Papua Nya Guinea är nio gånger mindre! På sätt och vis kan man säga att Papua Nya Guinea är en slags biologisk miniversion av Australien då de två länderna har många gemensamma arter.

Välkommen till Tour Pacifics Papua Nya Guinea!

Port Moresby

De allra flesta som reser till Papua Nya Guinea anländer i huvudstaden Port Moresby. Här bor ungefär 250.000 invånare och staden är anknuten till andra större städer i regionen genom den internationella flygplatsen Jackson International Airport. Vid din ankomst till Port Moresby rekommendera vi ta dig vidare ut i landet till de stora imponerande äventyren så snart det passar eftersom staden inte har särskilt mycket intressant att erbjuda.
Om du reser norrut över Solomon havet kommer du till de fantastiska Trobriand-öarna. I Milne Bay-provinsen ligger staden Alotau, provinshuvudstaden och en av de vänligaste, säkraste och mest attraktiva städer i Papua Nya Guinea. Om du reser till denna del av Papua Nya Guinea vid rätt tid på året kan du roa dig med underhållande Milne Bay Kundu & Kanot Festival, vars främsta attraktion är åsynen av lokala "krigare" som paddlar i oceangående kanoter.
Vad gäller naturupplevelser så är många av de bästa delarna av provinserna Central, Oro och Milne Bay helt fantastiska. Här hittar du härliga korallrev, djungelbeklädda berg och vänlig lokalbefolkning. När det gäller dykning och snorkling har Papua Nya Guinea många fartyg och vrak från andra världskriget som en av sina speciella sevärdheter under havsytan. Platser vi rekommenderar att se i detta sammanhang är Tufi, Alotau och Samarai Island.

Resfakta Papua Nya Guinea

Valuta & kreditkort

Valutan man använder är Papua New Guinea Kina (PGK). Kreditkort accepteras i stort sett bland de flesta restauranger och hotell, men även vissa affärer. 

Invånarantal

ca. 7 500 000

Huvudstad

Port Moresby

El

I Papua Nya Guinea används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs visum vilket ordnas vid ankomst på flygplatsen i Port Moresby. Detta visum är gratis och giltigt för 60 dagars vistelse i Papua Nya Guinea. Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter att du har rest ut från Papua Nya Guinea.

Flygtid

Ca 24-33 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Den vanligaste flygvägen till Papua Nya Guinea är via Singapore eller Australien (Sydney, Brisbane och Cairns). Tour Pacific kan också hjälpa dig med jorden runt biljetter där stopp på Papua Nya Guinea kan göras.

Språk

I Papua Nya Guinea talas både engelska och Papuanska (hiri motu och tok pisin).

Tidsskillnad

+8 till +9 timmar beroende av vilken tid på året.

Dricks

Det förväntas inte att du ska ge dricks i Papua Nya Guinea.

Övrigt

Papua Nya Guinea tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras.

Klimat Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea är en året runt destination även om det kan var en riklig nederbörd från december till april. Den allra bästa tiden att besöka Papua Nya Guinea om du är ute efter mer soltimmar är under den torra säsongen, mellan april och november.

Klimattabell

Papua Nya Guinea Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
27 27 27 27 27 26 26 26 26 26 27 27
Vattentemperatur
30 29 30 30 30 29 29 29 29 30 30 30
Regndagar 15 14 17 16 15 10 10 8 9 10 12 16
Soltimmar/dag  6 6 6 6 6 6 6 7 7 7 7 6

 

Karta över Papua Nya Guinea

Hotell Papua Nya Guinea

Turer på Cooköarna

Planera din resa – Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea är kanske en av världens mest mystiska, hemliga och outforskade platser. Det är ett land som lämpar sig för den erfarna resenären, och det är mer en destination för upptäckaren än för den bekväma turisten. Under en resa i landet ges tillfälle att prova på världens bästa forsränning, fantastiska regnskogsvandringar och magnifika dykupplevelser.

Färdsätt

Bland de bästa sätten att uppleva landet är att följa med på någon av de guidade turer som finns. Vi rekommenderar att man reser i grupp eller i mindre sällskap med private guide, och inte på egen hand då landet fortfarande har problem med stammotsättningar. Brottsligheten är hög i vissa regioner av landet, och du måste vara mycket försiktig i särskilda delar av Port Moresby, Lae och Mt Hagen. Detsamma gäller för de skotska höglandsregionerna och på följande områden: Southern Highlands, Enga, Western Highlands, Chimbu och Eastern Highlands.

Val av boende

I Papua Nya Guinea finns bekväma hotell och resorter. Men för den söker riktigt lyxigt boende i internationell femstjärnig standard bör nog välja ett annat resmål om boendet är en viktig del av resan.

 

Kontakta oss

Kontakta oss på tel 042-17 95 00 eller klicka på "Kontakta oss"-knappen.

Reseförslag

Utifrån era önskemål och våra säljares rekommendationer mejlar vi ett reseförslag.

Resan bekräftas

Vi bokar in flyg och övriga arrangemang och en handpenning på 4 000 kr betalas.

Ev. avbeställningsskydd måste bokas i samband med detta.

Innan avresa

Vi skickar slutfaktura ca 30 dagar innan avresa och därefter färdhandlingarna.

Reseförslag Papua Nya Guinea

Aktuella erbjudanden Papua Nya Guinea

Våra rundresor - Papua Nya Guinea

Tour Pacific rekommenderar