Resa Cairns & Stora Barriärrevet - Tour Pacific
 • Avslappnad livsstil 

  Australia's Nature Coast

 • Barriärrev,regnskog och paradisstränder

  Queensland

 • Genuina naturupplevelser

  South Australia


 • Australiens outback

  Northern Territory

 • Sydney - världens skönaste stad!

  Australien

 • Storslagen natur och fantastiskt djurliv

  Australien

Bad Fishy jet boat - i mangrove vatten utanför Cairns. (Bild: Tourism Australia)Båttur utanför CairnsPå utflykt i norra QueenslandCairns AquariumKustlinjen utanför CairnsPalm Cove, Cairns

Cairns med omnejd

Cairns är den naturliga inkörsporten om man vill uppleva den tropiska regnskogen i Daintree och Cape Tribulation samt världens största korallrev - Stora Barriärrevet. Här finns hur mycket som helst att fylla dagarna med. Förutom snorkling och dykning kan man prova på djungelvandringar, krokodilsafari, att åka linbana över regnskogens trädtoppar eller bara lapa sol på den gyllengula sandstranden. Ta en titt på följande film för att inspireras av den mångfald Cairns med omnejd har att erbjuda: 

Har man tänkt sig strandsemester är det dock inte Cairns i första hand man väljer utan någon av de närbelägna badorterna Palm Cove, Trinity Beach eller Port Douglas som ligger 20-50 minuters bilresa norr om Cairns.

Palm Cove är en pittoresk liten badort. Längs en palmkantad esplanad ligger några hotell, restauranger och de charmiga pastellfärgade husen som Palm Cove är känt för. Hotellen i Palm Cove är exklusiva och håller hög standard. Hit reser man för att söka skönt strandliv, koppla av i lugn och ro eller ta romantiska promenader längs den palmkantade strandesplanaden. Den härliga sandstranden har både skyddsnät mot brännmaneter, och badvakter på plats för din säkerhet.

Trinity Beach ligger strax söder om Palm Cove och är lokalbefolkningens populäraste strand. Här i denna avslappnade tropiska miljö är det vanligt att lokalbefolkningen gärna kommer fram till dig för en trevlig pratstund.

Resa till Port Douglas och Daintree 

Många av Australiens rika har sommarbostad i Port Douglas. Detta har gett orten en exklusiv prägel men betyder inte att det är dyrt att leva här. Tvärtom så finns här välskötta, fullt utrustade semesterlägenheter till bra priser. Det stora utbudet av lägenheter gör orten till en perfekt resmål för barnfamiljer. Närheten till både regnskogen och Barriärrevet gör Port Douglas lämpligt som bas för olika dagsturer. Den långa stranden Four Mile Beach är en naturlig samlingsplats utan trängsel. Charmiga butiker, restauranger och en livlig småbåtshamn gör idyllen helt komplett.

Daintree är världens äldsta tropiska regnskog. Denna fascinerade plats är hem till runt 430 olika fågelarter, varav 13 inte finns någon annanstans i världen. Men du kan även här se fjärilar, kängurur,  den strutsliknande kassovaren, och krokodiler och sköldpaddor i Daintree River.

Crika 50 kilometer norr om Daintree och ute vid kusten finner vi Cape Tribulation. Här går regnskogen ner till vattenkanten och möter Stora Barriärrevet och detta är enda stället i världen där två världsarvsområden möts. Njut av den sagolikt vackra stranden Coconut Beach eller följ med på en regnskogsupplevelse med en privat lokal guide. Här kan du lära dig mer om hur man har använt regnskogen för mat, medicin och som tillflykt och andlig föda i över 9000 år.


Singapore Airlines är ett av världens mest prisbelönta flygbolag gällande service, komfort och Krisworld, ett av de bästa underhållningsprogrammen i luften. Vill du resa lite bekvämare på flyget till och från Cairns; uppgradera till Premium Economy eller Business Class. Läs mer om Singapore Airlines Business Class och Premium Economy Class här!

Resfakta Australien

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Australiska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

23,9 miljoner

Huvudstad

Canberra

El

I Australien används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Visum krävs för Australien. Vi på Tour Pacific hjälper er gärna med 3 månaders turistvisum.

Flygtid

Ca 20-28 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Doha, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Australien på en flygbiljett jorden runt.

Språk

I Australien talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +6 timmar till +9 timmar och svensk vintertid +7 timmar +10 timmar beroende på var i landet man befinner sig. 

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Australien. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Australien tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras. 

I Australien är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Australien

 • Australien har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Australien osv.
 • Norra delarna av landet har tropiskt klimat och därmed 25-32 grader året om. Alltid varmt i både luft och vatten året om.
 • Mellersta delarna har subtropiskt klimat och här kan det blir kyliga kvällar samt under 20 grader i vattnet under vintern
 • Södra delarna har ett tempererat klimat liknande medelhavsklimat och tydliga årstider.
 • En vanlig vinterdag i Sydney kan man sitta i 20 graders solsken på en uteservering. Dock kyliga kvällar.
 • Allra längst i söder kan temperaturen sjunka mot noll på vintern och ligga på över 40 grader under sommaren!

Klimattabell

Cairns Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Min. temperatur 24 24 23 22 20 18 17 17 19 21 22 23
Max. temperatur 31 31 31 29 28 26 26 27 28 29 31 31
Regndagar 18 20 19 18 14 9 9 8 8 8 10 14
Soltimmar/dag 7 6 6 6 6 7 7 8 8 9 8 8

Karta över Cairns, Australien

Hotell Cairns med omnejd

Reseförslag Cairns med omnejd

Reseförslag Cairns med omnejd

Våra rundresor - Cairns med omnejd

Tour Pacific rekommenderar