Resa Tahiti & Franska Polynesien - Tour Pacific
 • Polynesisk kultur och skönhet

  Tahiti

 • Mytomspunna Bora Bora

  Tahiti

 • Upplev femtio nyanser av blått

  Tahiti

Tahiti. Bora Bora Tahiti. Rangiro Bild: Kia OraTahiti. Bob Pearl ActivitiesTahiti. Rangiroa. Bild: Kia OraTahitiTahiti. Coupel i Bora Bora Tahiti. TikehauTahiti. Bora Bora Tahiti. Rangiroa. Bild: Kia OraTahiti. MooreaTahiti. Rangiroa. Bild: Kia OraTahiti. TikehauTahiti. TikehauTahiti. TikehauTahiti. Bora Bora Tahiti. FakaravaTahiti.. Bild: Valérie ChaTahiti. Bild: Bruno LupanTahiti. MooreaTahit. Palmer på stränderna på Tahiti

Romantiskt öparadis när det är som bäst

Tahiti

Tahiti eller kärlekens ö som den även kallas, är den största av Franska Polynesiens 118 öar. Detta är en del av Sällskapsöarna som i sin tur ligger i arkipelagen som kallas Franska Polynesien. I dagligt tal kallas hela Franska Polynesien för Tahiti. 

Romantisk resa till Franska Polynesien!

Landet andas romantik med sina himmelskt vackra öar och turkosblåa laguner. Ett folk som med sina danser och sånger berättar sina kärlekssagor. Vi på Tour Pacific reser regelbundet till Söderhavet för att få nya impulser och se på de hotell vi bokar våra kunder på. Detta garanterar att du får tillförlitliga förstahandsuppgifter och slipper obehagliga överraskningar på din resa.

Få kan Tahiti som vi på Tour Pacific – vår kunskap är Din trygghet som resenär!

Läs vårt blogginlägg om 5 höjdpunkter på Tahiti här!

Tahiti - Papeete stad

Mitt på ön sträcker sig de grönskande bergen högt över trädtopparna och stränderna på Tahiti består av mörk finkornig lavasand. På denna ö ligger huvudstaden Papeete som har Söderhavets största hamn. Här är den lokala marknaden ett populärt utflyktsmål. I staden finns boulevarder och caféer och allt är väldigt franskt, även trafiken!

Moorea

Moorea är en vackert lummig ö med fruktplantager och höga berg. Längs kusten ligger vykortsvackra vikar med sandstränder som inbjuder till sköna simturer, snorkling och kajakpaddling. I jämförelse med Bora Bora är atmosfären något mindre exklusiv, även om naturen på båda öarna delvis påminner om varandra. Under vistelsen på Moorea är det kulturella centrumet, Tiki Village, väl värt ett besök. Förutom att ta del av hur livet gestaltade sig på öarna förr i tiden innan turismens intåg, kan man även här göra en ceremoniell vigsel alternativt förnya sina vigsellöften (måste förbokas).

Bora Bora

Bora Bora är med sin perfekta kristallklara lagun och sin naturliga skönhet en av jordens vackraste öar. Ön andas exklusivitet och flärd vilket också avspeglas på hotellen som ligger på Bora Bora samt på de palmklädda öarna i lagunen. Förutom vattensporter finns här möjlighet att åka på jeepsafari, hyra cykel eller rida och mycket annat. Här finns någonting för alla smaker. Att simma med revhajar och mata stingrockor är en upplevelse för livet!

Rangiroa

Rangiroa är världens näst största atoll och här frodas ett fantastiskt marint liv att utforska, t ex stora stim av barracudor, grå revhaj mm. Förutom att dyka och snorkla går det även bra att hyra cykel eller ta sig till någon av de obebodda öarna som kantar lagunen och bara njuta av stillheten och de vykortsliknande vyerna.

Huahine

Huahine, eller "Edens Lustgård" som ön även kallas består egentligen av två öar med en bro emellan. Som besökare möts du av vackra naturscenerier i form av berg och frodig tropisk grönska omfamnad av en turkosblå lagun med vita stränder. På Huahine finns även ett rikt kulturellt arv i form av antika religiösa platser, s k maraes. På ön finns enbart två hotell då detta är platsen för dig som önskar total avkoppling i en oexploaterad exotisk miljö.

Tikehau

Tikehau är en i närmast cirkelrund atoll känd för sina vackra delvis rosafärgade stränder. Här är det lugna sköna dagar som gäller men även ypperliga dyk- och snorklingsupplevelser där man bjuds på mjukkoraller av imponerande storlek, stingrockor, grå revhajar mm. Här finn ett bra dykcenter som arrangerar dagsturer för såväl nybörjare som för mer erfarna dykare. Söker man lite extra lugn och ro och vill leva lite "Robinson Kruse liv" för en dag kan du med fördel be hotellet om en picknick-korg och sedan ta dig med båt till en av lagunens öde öar.

Taha'a & Raiatea

Taha´a kallas även för "vaniljön" vilket kommer sig utav att det på Taha´a växer en speciell typ av orkidé med en vaniljliknande söt doft som sprider sig som en väldoftande slöja över öns plantager. Att få dyka ner i Taha´as akvarieliknande lagun är en riktig upplevelse.

Systerön Raiatea ligger söder om Taha´a och går även under namnet "den heliga ön" vilket kommer sig av att ön var den första att bli befolkad av folkslaget Maoris för över 1000 år sedan. Ön är grön och frodig och har en omväxlande natur med härliga berg med imponerande vattenfall, dalar och plantager.

Resfakta Tahiti

Valuta & kreditkort

Valutan man använder är främst Euro, men går du till den lokala markanden kan det vara bra att växla till sig några Polynesiska Franc. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

ca. 300 000

Huvudstad

Papeete

El

På Tahiti används 220v/60Hz, vilket inte kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum om du stannar max i tre månader. Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter att du har rest ut från Tahiti.

Flygtid

Ca 28 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Den vanligaste och snabbaste flygvägen till Tahiti är via Los Angeles. Tour Pacific kan också hjälpa dig med jorden runt biljetter där stopp på Tahiti kan göras.

Språk

Det officiella språket är franska och tahitiska, engelska talas på de flesta hotell.

Tidsskillnad

-11 timmar

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras på Tahiti. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Tahiti tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras.

Klimat Tahiti

Till Tahiti reser man året om. Temperaturerna varierar väldigt lite och håller sig runt 30 grader året runt, men ljumma vindar från havet svalkar för det mesta. Eftersom landet har tropiskt klimat så kan det regna året om, men sällan några långa stunder. Cykloner är ovanliga på Tahiti.

Klimattabell

Tahiti Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
32 32 32 32 31 30 30 30 30 31 31 31
Vattentemperatur
27 27 27 28 28 27 26 26 26 26 27 27
Regndagar 16 16 17 10 10 8 5 6 6 9 13 14
Soltimmar/dag 7 7 7 8  7 7 8 8 8 8 7 6

Karta över Tahiti

Hotell Tahiti

Turer på Tahiti

Planera din resa - Tahiti

 • Island hopping är populärt här. Kombinera 2-3 olika öar, både höga vulkanöar och låga atoller för att få en större upplevelse.
 • En natt på huvudön efter en långresa från Sverige innan du tar dig ut till de mindre öarna gör att ditt första intryck av paradiet blir bättre.
 • Att resa med ett kryssningsfartyg i Franska Polynesien är trevligt sett att kombinera flera öar, men oftast också ett relativt prisvärt alternativ. 

Val av boende

Tahiti är känt för att locka Hollywoodstjärnor, kungligheter och jetset från hela världen, vilket har skapat en hög standard på boenden. Men förutom 5 stjärnigt boende finns här även hotell, resorter och pensionat i 3-4 stjärnig klass. All Inclusive är sällsynt här, men oftast erbjuds helpension eller halvpension. Bor du lite mer isolerat från lokala restauranger kan det vara väl insparade pengar att förboka dessa måltidspaket.

 

Kontakta oss

Kontakta oss på tel 042-17 95 00 eller klicka på "Kontakta oss"-knappen.

Reseförslag

Utifrån era önskemål och våra säljares rekommendationer mejlar vi ett reseförslag.

Resan bekräftas

Vi bokar in flyg och övriga arrangemang och en handpenning på 4 000 kr betalas.

Ev. avbeställningsskydd måste bokas i samband med detta.

Innan avresa

Vi skickar slutfaktura ca 30 dagar innan avresa och därefter färdhandlingarna.

Reseförslag Tahiti

Våra rundresor - Tahiti

Aktuella erbjudanden Tahiti

Tour Pacific rekommenderar