Tour Pacific > Inspiration > Kundreferenser > Tahiti

Kundreferenser Tahiti

Gunilla och Christer på kryssning från Sydney - Tahiti i mars 2019

Nu är vi hemkomna från kryssningen Tahiti - Sydney och är mer än nöjda med den underbara kryssningen. Vi hade en väldigt rolig resa med resesällskap från ett 10-tal länder. Maten, vinet och servicen var superb. Det var bara runt 340 passagerare ombord.  Allting på kryssningen var förstklassigt och det finns inget som vi var missnöjda med. Det blev inga problem med dresskoden, inte ens när vi blev inbjudna till kaptensmiddag. Kaptenen var en glad estländare, som pratade svenska. Hytten på 28 m2 räckte gott och väl till för oss, eftersom vi tillbringade mesta tiden på däck eller iland. Jag kan varmt rekommendera rederiet Regent Seven Seas och vill passa på att tacka dig för tipset om resan samt din hjälp med att boka den.

Så tack så mycket, Anders, och vi ser fram emot att få tips om nya kryssningar från dig.

Med vänlig hälsning från Gunilla och Christer

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reseberättelse från paradiset

Vi bodde på Manava Suites, ett verkligt underbart ställe med utsikt över lagunen och Moorea. Personalen var helt fantastisk, man kände sig som en paradisinvånare. Bra mat , sköna varma exotiska kvällar, lagom med hotellgäster, ingen trängsel någonstans.


Fredagen 8 November flög vi vidare till Bora Bora och ifall det nu kan bli bättre än på Manava, så var Le Meridien ännu bättre.
Vi blev mottagna på ett kungligt sätt och vår bungalow var härlig. Solnedgångarna på Le Meridien glömmer man aldrig, inte heller servicen och maten. Vi var verkligen i paradiset. Vi tog också en tur till Vaitape och på båtresan såg vi vårt gamla hem; Pearl Beach Resort, där vi var för 13 år sen.


Torsdagen 14 november var det sen dags att styra kosan mot Finland igen och trots väntetiderna och flygen, så kändes det underbart att än en gång fått uppleva
Söderhavet, den omgivning man sett som liten, första gången på Sveriges TV, med Villervalle. Nostalgi så det förslår.

Mvh och tack Tourpacific, 
Boris Mård

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga och Kennet i Franska Polynesien april 2018

"Vi har haft en fantastisk resa och upplevelse i Franska Polynesien där vi besökte Tahiti, Moorea och Taha i april 2018. Vi var väldigt nöjda  med alla tre hotellen; Tahiti Pearl Resort på huvudön Tahiti, Manava Beach Resort & Spa på Moorea  och Le Taha Island Resort & Spa. Samtliga hade bra lägen, trevlig personal, bra frukostor och after beach. Bra poolområden och lätt att låna utrustning för snorkling, kanotturer m m. 

Vi gjorde många och bra arrangerade utflykter och andra upplevelser:

- Heldagstur med bil och guide på Tahiti och Tahiti Iti (lilla södra ö-delen av Tahiti) längs västra och södra kusten med bl a botaniska trädgårdar, gamla heliga platser, upp till en vacker utsiktsplats (Bellevedere), parfymtillverkning, och lunch på en mysig restaurang på Tahiti (La Plage de Maui)

- Dans & Musik-show "Island Night" på hotellet med buffet. Härliga trummor, ukuleles och danser!

- Marknaden i Papeete med mycket lokalt hantverk, frukt & grönt och mat  
- Snorklingtur Moorea som var fantastiskt bra! Jättebra lokal guide, upplevelse att simma med stingrays (stora!) och hajar. Även lite kul matlagning ingick.
- Rundtur på Moorea med lokal guide. Utsikter, berättelser, odlingar och lite historia om bl a Myteriet på Bounty och filminspelningar av den filmen men även King Kong. 
- Rundtur med lokal guide på Taha där vi besökte vaniljplantager, pärlodlingar och fick se hela ön.
- Vi besökte själva en lokal kyrka på Taha på söndagens gudstjänst, en upplevelse med bl a mäktig sång!

 

All lokalbefolkning som vi mötte under de dryga två veckorna var väldigt trevliga, glada, öppna och hjälpsamma. De visade stolt upp den vackra naturen och berättade om sin historia. Ordning och reda och vid alla tillfällen då vi avtalat tid för t ex utflykt så var det punktligt och välordnat. Alla pratar franska men långt ifrån alla pratar engelska. På hotellen och en del restauranger fungerar engelska utmärkt. Vädret var i stort sett bra hela perioden. Det var varmt hela tiden, ca 30 grader, men ibland lite molnigt och nästan varje dag ett kortare lätt regn mitt på dagen. Någon dag kraftigare regn och nästan hela dagen, men ändå mycket sol! Prisnivån i Franska Polynesien är ganska hög, ungefär som en västeuropeisk storstad. Även om det fanns undantag då vi uppsökte mindre, lokala och enklare men mysiga restauranger. Det var prisvärt t ex på marknaden i Papeete.

…och så ett utdrag ur vår resedagbok.
Söndag 15 april  Moorea (Varmt och soldisigt, lite molnigt del av dagen)
"Idag ringer väckarklockan tidigt, 06.45. Vi ska på en Lagoon tour, hela dagen. Frukost, som vanligt gott och härligt. Vi provar omelett och äggröra idag. Punktligt kl 08.00 möter vi upp vår båt med kapten som väntar vid en liten kaj bredvid hotellet. De övriga tio deltagarna som är med på dagens tur är redan på plats i båten. Det är ett par från Frankrike, ett par från Italien och ett sällskap på sex personer från Sydney, Australien.

Kapten Wilfred är ”local”, mycket glad och trevlig och vi ger oss av i lagunen längs Mooreas nordkust.
Vi gör först två stopp i och vid de två större vikarna, Cooks Bay och Opunoha Bay. Det är höga berg som omger vikarna och med lite fantasi kan man se olika saker som bergformationerna liknar.

När vi snorklat klart efter någon knapp timme åker vi en kort bit till en av öarna och går iland för lunch. Matborden och bänkarna med solskydd är placerade i vattnet i kanten av stranden. Kapten Wilfred visar nu sina andra färdigheter. Han knäcker upp kokosnötterna, först det yttre skalet med en snedlutande pinne i marken som han slår nöten mot, sedan med ett enkelt hugg med en machete på nötens ”huvud”, ovanför ”ögonen” och delar sedan enkelt med händerna nöten och ger oss nöthalvorna att dricka kokosvattnet. Sedan, med varje nöthalva, karvar han ur kokosköttet så att det blir kokosflarn som vi också smakar.

Efter det blir det riktig matlagningskurs. Wilfred står i vattnet, har ett litet bord, och vi sitter på bänkarna. Han har en större träskål som han fyller med råa små tonfiskbitar. Han fyller skålen med lagunvatten för att salta fisken, som han sedan sakta silar bort. Han tar kokosflarnen som han virar in i en tygduk och pressar sedan ut kokosmjölken över fisken. 4-5 sådana pressar och fisken är täckt av kokosmjölk – början till den typiska lokala rätten Iki Mata.

Han häller över hackad grön lök, tomat, gurka och rör runt i den härliga raw fish-salladen som heter Ika Mata. Sist pressar han ur sex limefrukter över salladen. Wow! Vi smakar lite på den jättegoda salladen - underbart! Wilfred försvinner bort till den lilla grillplatsen och snart serveras vi en lunchtallrik med grillad kyckling, curryris, brädbit och mitt på en liten skål med raw fish-salladen samt en liten grillad banan. Vi avnjuter lunchen i vattnet i lagunen. En härlig upplevelse!

Efter lunchen har vi lite tid att softa, bada, gå längs stranden. Innan vi hoppar på båten berättar Wilfred lite om några växter som finns vid stranden och hur de på olika sätt kurerar kroppen vid ohälsa eller bara som förebyggande. Wilfred sätter sig också på stranden med långa smala blad som han använder för att på ca 10 minuter fläta en hatt.  Vi åker sedan hemåt i lagunen utan några stopp och Wilfred spelar lite ukulele och sjunger/nynnar igen. Vi är tillbaka till hotellet vid 5-tiden efter en mycket härlig dag och upplevelse!

Lite hotellrums- och balkonghäng innan vi vid 19-tiden går till en lite enklare restaurang i närheten, Manua Grill. Lustigt, både det italienska paret och den australienska sextetten har valt samma ställe, samma tid. Vi hejar på varandra, växlar några ord om dagen, men äter våra middagar vid separat bord. Vi äter grillspett med den lokala ölen Hinano att dricka till. Grillade räkor, kött, grönsaker, gott och prisvärt. Vi går tillbaka till hotellet, strosar runt lite på området innan vi sätter oss på vår balkong med ett glas vin. Vi somnar, snabbt, tidigt och gott!"

Med glada resehälsningar
Inga och Kennet Samuelsson

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Söderhavet med Tahiti februari 2016

 

(forts. från ref. Cooköarna) Bora Bora blev ändå höjdpunkten, vi fick en Beach Bungalow hos Maitai Polynesia som faktiskt låg ute i vattnet. Visserligen längst in mot stranden, men ändå med egen badstege ner i vattnet. Bra jobbat - tack för det!! Vi var ute på en helt fantastisk snorkeltur på Bora Bora - där vi fick dyka bland på akvariefiskar, rockor och hajar. Undervattensbilderna är tagna från den utflykten. Vi åkte på en liknande utflykt vid Muri Beach men den på Bora Bora var många strån vassare vad gäller snorklingen. Helt underbart!

Slutligen två nätter tillbaka i Papeete på hotell Tahiti Nui innan vi åkte hem via Los Angeles och Paris. Den där sista dagen i Papeete var perfekt för shopping (på Carrefour bl.a.) och så åt vi super-god mat på restaurang Bora Bora Lounge, en kort promenad rakt ner för gatan mot strandpromenaden. Härlig stämning, där vi också träffade ett gäng på fyra svenska killar som var ute och seglade från Västindien till Australien.

Tack igen för hjälpen med bokningarna. Mycket bra upplagt efter våra önskemål och vår budget. Proffsigt jobbat!

Lars-Göran och Marianne Lundblad


Martin & Lynns bröllopsresa till Bora Bora - okt 2015

Nu är vi precis hemkomna från vår smekmånad på Bora Bora. JÄTTESTORT TACK för en bra arrangerad resa !! :))

Hilton passade oss perfekt och vi fick en bra villa i nr 206, så som du bett hotellet om. Allt var verkligen helt perfekt, och med reservation för att vi aldrig bodde på någon annan resort fick vi en känsla av att Hilton hade det finaste läget. Renoveringsarbetet märkte vi inte alls av, förutom att det var färre gäster på hotellet, vilket bara gjorde det ännu bättre!

Hotellet i Dubai, Grand Hyatt, var också bättre än de hotell jag tidigare upplevt i Dubai. Mer genuint bra service, god mat och omtänksam personal. Bra val av dig !! När Hilton på Bora Bora är nyrenoverat hoppas vi få loss ännu en längre semester dit. Då hör vi av oss till dig på nytt :)

Tack igen,
Martin & Lynn