Resa till Queenstown & Nya Zeeland - Tour Pacific
 • Aoteroa - det långa vita molnets land

  Nya Zeeland

 • Charmiga städer

  Nya Zeeland

 • Sagolikt spektakulärt

  Nya Zeeland

Southern Alps Queenstown. Bild: Glacier Southern Lakes Helicopters.Queentown. Arrowtown Otago. Bild: David WallQueentown. Air Milford. Bild: Tourism New ZealandQueentown Clarke. Bild: Glacier Southern Lakes HelicoptersQueentown. Coronet Peak. Bild: Miles holdenQueentown. Darran Mountain. Bild: Milford Sounds Fiordland Glacier Southern Lakes HelicoptersQueentown. shutterstockQueenstown. Shotover. JetQueentown. Gibston Valley. Bild: Miles HoldenQueenland. Shotover. Jet Queenstown. Bild: Miles HoldenQueenstown Lake Wakatipu .Bild: Tourism New Zealand.Queenstown NZONE SkydiveQueenstown. Shotover Jet. Bid: Miles HoldenQueenstown Mahu Whenua Lodge Lake Wanaka. Bild: Major DomoQueentown. Moke Lake. Bild: Graeme MurrayCoronet Peak, Queenstown. Bild: Sven MartinQueentown. Shotover River. Bild: Miles HoldenQueentown Chard Farm. Bild Graeme MurrayQueentown. Chard Farm. Bild: Graeme Murray

Queenstown med omnejd

Queenstown ligger vackert inbäddat mellan sjön Wakatipu och bergskedjan The Remarkables, men det är inte bara för sina natursköna omgivningar man åker hit.

Området runt Queenstown är något av södra halvklotets adrenalin Mecka med sitt näst intill oändliga utbud av aktiviteter såsom bungyjump, mountainbike, vandringar, skidåkning (vintertid), ridning, forsränning med mycket mer. Vill du hellre ta det lite lugnare så kan du ta en tur med linbanan upp på berget och få en imponerande utsikt från Bob's Peak över staden och sjön Lake Wakatipu. 

Resa till filmplatserna från Sagan om ringen 

Många scener ur filmerna Sagan om ringen har också spelats in i området och ett flertal turer tar dig till olika inspelningsplatser runt om. Ett bra sett att uppleva dessa vackra inspelningsplatser är ridande på en hästrygg vilket får dig att nästan känna dig som en av karaktärerna från storfilmen.  

Queenstown är också en naturlig utgångspunkt för en tur till fjordlandet med Milford Sound och Doubtful Sound. Här är fjordarna djupa och smala, vilket gör att du kommer nära de dramatiska vattenfallen och det rika fågellivet. Hit kan man åka över dagen eller ännu hellre, på en tvådagars tur med boende ombord på ett kryssningsfartyg. Att få vakna upp långt inne i dessa djupa fjordar till skönt fågelkvitter är helt magiskt!

Cirka en timme med bil norr om Queenstown ligger Wanaka och Lake Wanaka. Ett område som bjuder på en mängd olika alternativ av utomhusaktiviteter, såsom vandring, cykling och segling. Eller varför inte en flygtur över den vackra nationalparken Mount Aspiring? Vad du än väljer kommer du få en fantastik naturupplevelse!

Elins besök i Queenstown under TRENZ 2023

Det finns en anledning till att Queenstown kallas för äventyrets stad. Här finns oändligt med utflykter och aktiviteter att ta sig an när man besöker staden. Under Elins vistelse fick hon bland annat testa jetboat på Dart River, helikopterflygning över Gibbston Valley och off-road äventyr i ett specialbyggt, fyrhjulsdrivet fordon.  

”Det fanns ingen brist på fart och fläkt och jag hade väldigt roligt. Äventyrsturismen kanske inte är för alla men jag tycker att man åtminstone ska åka på en helikoptertur när man är Queenstown med omnejd. Det var min första flygning som jag vill gärna gör igen och igen. Vilken härlig upplevelse!” tipsar Elin. 

Tss Earnslaw – En del av Queenstown historia 

Ett av de bästa sätten att se Queenstowns spektakulära landskap är med kryssningen TSS Earnslaw, ett ångfartyg från 1912 som är det äldsta av sin sort på jordens södra halvklot.  Inne i fartyget kan du studera det fascinerande maskineriet, ser hur männen kastar kol i elden medan ångan sakta men säkert stiger upp mot däck. Resan över Lake Whakatipu tar ca 45 min och slutdestinationen är Walter Peak High Country Farm. Här kan man stiga av för att njuta av en vällagad BBQ lunch eller middag.  

Glenorchy – En magisk plats 

Denna rustika lilla stad ligger 45 min utanför Queenstown och är ett paradis för naturälskaren. Dess omgivning är inget annat än sagolik med sina majestätiska bergskedjor och frodiga bokskogar. Här ligger bland annat den kända floden Dart River samt några av Nya Zeelands bästa och vackraste vandringsspår. Vi får inte glömma att det även går att besöka några av Sagan om Ringens berömda inspelningsplatser. Glenorchy går utmärkt att besöka hela året och det finns flertalet utflykter i området. För dig som vill ha lite mer lugn och ro samt vakna upp omgiven av fantastisk natur finns möjligheten till övernattning.  

Headwaters Eco Lodge  

Headwaters Eco Lodge är ett innovativt boende i hjärtat av Glenorchy. Lodgen öppnade upp sina dörrar under 2018 och har sedan dess blivit något man “måste” är i när man besöker området. De har blivit belönade för sitt betydande hållbarhetsarbete för både miljö och samhälle.   

”Det är verkligen en unik, vacker plats och jag tror aldrig jag har upplevt något likande. Vi bodde fint, åt fantastiskt god mat och drack vin framför öppen brasa medan vi var omgivna av snötäckta bergstoppar. Det kändes nästan som det fanns magi i luften. Det var verkligen en speciell upplevelse.” säger Elin

Resfakta Nya Zeeland

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Nya zeeländska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

4,5 miljoner

Huvudstad

Wellington

El

I Nya Zeeland används 230v/50Hz. Eluttagen är med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum om du stannar max i tre månader. Ditt pass ska vara giltigt i minst  tre månader efter att du har rest ut från Nya Zeeland.

Flygtid

Ca 26-29 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Nya Zeeland på en flygbiljett jorden runt. Att kombinera Nya Zeeland med Cooköarna, Fiji eller Tahiti går utmärkt.

Språk

På Nya Zeeland talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +11 timmar och svensk vintertid +12 timmar.

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Nya Zeeland. På exklusivare restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Nya Zeeland tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras.

På Nya Zeeland  är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Nya Zeeland

 • Nya Zeeland har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Nya Zeeland osv.
 • Norra delarna av Nordön har ett subtropiskt klimat medan övriga Nya Zeeland har ett tempererat klimat.
 • Temperaturerna sjunker som regel när du reser söderut på Nya Zeeland, och generellt sett har kusterna något högre temperaturer.
 • Under somrarna som varar mellan december till februari är det vanligtvis temperaturer på över 20 grader runt hela Nya Zeeland.
 • På höstarna sjunker temperaturerna (mars-maj), speciellt under kvällar och nätter. Se till att ha med en tröja om det skulle bli kallt.
 • Vintern (juni-augusti) är kort i Nya Zeeland.  De norra delarna av Nordön har då temperaturer runt 15 grader medans inlandet av Sydön kan då ha snö.
 • Mellan september och november är det vår i Nya Zeeland. Här kan man under årstid få uppleva alla sorters väder, från kallt och frostigt till soliga varma dagar.
 • Nya Zeeland har över 2000 soltimmar om året och de soligaste platserna som Bay of Plenty, Hawke’s Bay och Nelson har mer än 2350 soltimmar om året.

Queenstown
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
17 16 14 11 7 5 4 6 9 11 13 15
Regndagar 8 8 8 8 8 7 7 7 9 9 9 8

Karta över Queenstown, Nya Zeeland

Våra hotell Queenstown med omnejd

Reseförslag Queenstown med omnejd

Reseförslag Queenstown med omnejd

Våra rundresor - Queenstown med omnejd

Tour Pacific rekommenderar