Resa Stora barriärrevet & Queensland - Tour Pacific
 •  

   

  {{art.Header}}

Stora barriärrevet

Stora Barriärrevet är känt som världens åttonde underverk. Detta gigantiska rev är 340 000 kvadratkilometer stort och sträcker sig i 2000 kilometer längs Queenslands kust. Här på barriärrevet får du en upplevelse för livet oavsett om du väljer att snorkla, dyka eller följa med på en naturskön flygning över revet. 

Om du önskar att bo på någon av Stora Barriärrevets öar finns här alla typer av semesteröar. Barnvänliga semesteranläggningar, exklusiva öar för par, små öar med plats för endast några få gäster och perfekta dykparadis! Drömmer du om att följa med på en kryssning eller en segelbåt genom en fantastisk tropisk skärgård. Då är de 74 olika öarna i Whitsundays ett paradis!

Fakta Australien

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Australiska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

23,9 miljoner

Huvudstad

Canberra

El

I Australien används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Visum krävs för Australien. Vi på Tour Pacific hjälper er gärna med 3 månaders turistvisum.

Flygtid

Ca 20-28 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Doha, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Australien på en flygbiljett jorden runt.

Språk

I Australien talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +6 timmar till +9 timmar och svensk vintertid +7 timmar +10 timmar beroende på var i landet man befinner sig. 

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Australien. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Australien tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras. 

I Australien är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Australien

 • Australien har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Australien osv.
 • Norra delarna av landet har tropiskt klimat och därmed 25-32 grader året om. Alltid varmt i både luft och vatten året om.
 • Mellersta delarna har subtropiskt klimat och här kan det blir kyliga kvällar samt under 20 grader i vattnet under vintern
 • Södra delarna har ett tempererat klimat liknande medelhavsklimat och tydliga årstider.
 • En vanlig vinterdag i Sydney kan man sitta i 20 graders solsken på en uteservering. Dock kyliga kvällar.
 • Allra längst i söder kan temperaturen sjunka mot noll på vintern och ligga på över 40 grader under sommaren!

Karta över Stora Barriärrevet, Australien

Hotell Stora barriärrevet

Reseförslag Stora barriärrevet

Reseförslag Stora barriärrevet

Våra rundresor - Stora barriärrevet

Tour Pacific rekommenderar