Tour Pacific > Inspiration > Kundreferenser > Cooköarna

Kundreferenser Cooköarna

Söderhavet med Cooköarna augusti 2016

Nu har vi hämtat oss från vår fantastiska resa i Söderhavet. Efter den lite tråkiga inledningen Aitutaki med den stängda stranden, så blev resten av vistelsen desto trevligare. Vi träffade ett danskt par som var ute på en jorden- runt segling - de ha de startat med sin 38 fots katamaran från Danmark för 15 månader sedan och gjorde nu ett stopp på Aitutaki innan de seglade vidare till Tonga. 

 

Vi avslutade vistelsen på Aitutaki med att gå i kyrkan på söndagen. Trevlig stämning och tydligen speciellt då det var 1:a söndagen i månaden med "gospelsång" och "locals" uppklädda i vita hattar + klänningar resp kostymer. Härligt stämning. Rekommenderas! Eftermiddagen spenderades vid Ootu Beach som är absolut världsklass. (Scooter är ett måste såväl på Aitutaki som på Rarotonga).Efter Aitutaki kom vi ju tillbaka till Rarotonga och till Muri Beachcomber, där vi fick en av de bungalows som ligger längst ner mot stranden. Fantastiskt läge och väldigt fin bungalow på alla sätt och vis. Men det kostar ju också lite mer än Black Pearl, som inte heller var dåligt. Området vid Muri Beach är också lite mera livligt, med den trevliga "night market" precis bredvid Beachcomber, där vi åt ett par kvällar (tillsammans med ett svenskt par som vi råkade få som grannar). 

Alla connections och transfers fungerade klockrent, och alla boenden helt enligt förväntningarna. Paradise Cove var något nerslitet, men läget var ju mycket bra.Tack igen för hjälpen med bokningarna. Mycket bra upplagt efter våra önskemål och vår budget. Proffsigt jobbat!

Lars-Göran och Marianne Lundblad

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cooköarna

Kia orana !  

Vi har alltid haft en dröm om att få resa till Söderhavet, och nu har det äntligen blivit av. Allt var bara helt fantastiskt! Från fina stränder, underbart varmt och klart vatten, bra boende till varma och trevliga människor. Flyg och bagage funkade till pricka, vilket är otroligt om man betänker att man ska till andra sidan jorden. 

Vårt boende på Rarotonga var på Palm Grove. Vår bungalow låg helt fantastiskt vid stranden, med en utsikt man inte kunde få nog av. Havet här var kanon för snorkling , simning och det fläktade skönt från verandan. Kanske något slitna bungalows, som behövde en uppfräschning, men det störde inte oss. Vår favorit restaurang på ön var Traders Jack i Avarua, som ligger precis intill havet och har underbar god mat. Vi provade även på en tur med glasbottenbåt från hamnen i Avarua, vilket definitivt inte var värt pengarna. Man såg inte mycket och man blir lätt sjösjuk. 

Sedan bar det av till ön Aitutaki. Vårt boende här var på Paparei , 2st relativt nya fräscha bungalows, som ligger underbart nära stranden. Havet här är dock periodvis något grumligt och grundt. Vi hyrde en motorcykel för att utforska ön och fann då underbara ödsliga stränder. Vår favorit restaurang här var definitivt Tupuna. fantastikt god mat. Fråga efter rätten "Mud Crab", som inte alltid finns på menyn. Allt hänger på vad fiskarna får för fångst under dagen. Man bör helst inte missa denna delikata rätt. Höjdpunkten på Aitutaki är ju absolut lagun kryssningen. Man förstår verkligen att man har röstat fram denna plats som en av det vackraste på jorden. 
Vi är hel nöjda med vår resa och hoppas vi kan få återvända en dag!

Pajje o Berit Bandholtz