Tour Pacific > Inspiration > Reseberättelser > Mauritius

Mauritius

Lyckad resa till Mauritius!

Vår resa till Mauritius var mycket bra och uppfyllde alla våra förväntningar. Mer emotionellt lagda personer, hade nog uttryckt det mer i stil med att resan var fantastisk och helt underbar, men det ligger inte riktigt i vår natur :-) Inte minst väder och temperatur passade oss mycket bra och var precis det vi efterfrågade.
Uppgraderingen till Dinarobin Golf & Spa var en lyckträff. Kanske hade Paradis varit lika bra, men vi uppskattade verkligen standarden på Dinarobin. Servicen var mycket bra och försigkommen, ur ett svensk perspektiv kan man säga överväldigande. Uppgraderingen till Club Junior Suite passade oss mycket bra. I kombination med halvpensionen, blev det nästan som en all- inclusive, men exklusivare - perfekt.
Vet inte om vi hade varit beredda att betala merkostnaden vid bokningstillfället, men åker vi igen så skulle vi nog ta detta. Vi testade alla restauranger och var nöjda med alla, även buffén var bra och omväxlingsrik. Summer Time (lokala agent) på plats fungerade mycket bra

Hämtningen från flygplatsen; bra att det var på dagtid så man kunde se ön. Chauffören var vänlig och pratsam och tillförde mycket information om Mauritius.Privatrundturen till Port Louis, Pamplemousses, Eureka och Black River Gorges var också bra och gav lite känsla för ön. Chauffören svarade på frågor, men bjussade inte så mycket på sig själv (chaufför 1 hade varit bättre).
Lunchen på Eureka var vi begeistrade av, de chutneys som serverades till curryn var fantastiska. Tyvärr hade vi otur med vädret när vi åkte genom Black River Gorges, dimma/låga moln gjorde att man inte såg något.Transporten till flygplatsen gick OK, mycket tystlåten chaufför vilket var OK, men han körde väldigt makligt. Som tur var lämnade vi hotellet fyra timmar innan flyget gick.

Brölloppsdagssupén blev mycket lyckad, man tog väl hand om oss och vi fick den extra uppmärksamhet som tillfället krävde. Man hade till och med gjort en tårta åt oss, se bild.Vi hade ett avskilt rum på Saveurs Des Iles och menyn med fokus på fisk var mycket god.
 Spelade även en runda golf. Banan är fin, välskött och kul att spela. Det härliga läget vid havet kompenserar den något platta terrängen. Här Pia vid foten av Le Morne Brabant.

Tack för ett bra researrangemang, med säkerhet kommer vi höra av oss igen om vi planerar någon ytterligare resa till exotiska länder.
Juli 2015, Torsten och Pia-Karin