Elegant skönhet kröns med kunglig glans

2016-07-13

Elegant skönhet kröns med kunglig glans

Kryssningsvärlden får en ny aktör av extraordinärt slag idag då Regent Seven Seas Explorer invigs. Detta görs vid en ceremoni i Monaco där H.K.H Prinsessan Charlene av Monaco officiellt döper fartyget och blir också dess gudmor. Tenorsångaren Andrea Bocelli kommer också att göra ett 40-minuters framförande på galatillställningen som ramar in lyxfartygets lansering.

Det är rederiet Regent Seven Seas Cruises fjärde fartyg som sjösätts och ska vara det lyxigaste passagerarfartyg som någonsin byggts, där prislappen hamnat på närmare 500 miljoner USD. Det svenska inredningsföretaget Tillberg Design i Höganäs har varit med och bidragit till den nya eleganta och sofistikerade stilen ombord, då de är ett de mest ryktbara i sin nisch.

Inredningen är påkostad av finaste kvalitet, med ex 473 kristallkronorna fördelade i hytter, lounger och korridorer och drygt 4 000 m2 finaste Carreramarmor pryder fartygets golv och badrum bl.a. Utsmyckning av konst av Chagall och Picasso, lampor av handblåst Murano glas ska ge en känsla av ett urval som på ett galleri eller museum, där rederiets egen styrelse-ordförande Frank del Rio personligen haft ett finger med.

Med plats för 750 passagerare i 375 hyttsviter blir dessa de mest rymliga och lyxiga  till havs, där bara balkongerna är på minst 13 m2.  Explorer blir även branschens rymligaste fartyg i förhållande till mest yta-per-gäst, högst servicegrad med flest besättning-per-gäst (552), men också de dyraste hytterna-per-gäst!

Den mest luxuösa sviten är Regent Suite på hela 360 m2, med två sovrum, utrustad med ett eget Spa med obegränsat antal behandlingar, privat trädgård och en panoramavy från den egna 90 m2 stora balkongen över fören på fartyget. Bara sängen från en av Englands förnämsta sängtillverkare kostar 150 000 USD och en Steinwayflygel kompletterar sviten.  Om gästerna förmodas vilja lämna sviten och sin egen butlerservice har de tillgång till privat guide och bil på destinationerna.

I rederiets generella all-inclusive koncept ingår allt  i kryssningspriset; hytt, all mat och dryck, underhållning, utflykter och dricks. Ombord Explorer har man också ett nytt specialbyggt SPA, i samarbete med det amerikanska spamärket Canyon Ranch; med eleganta utrymmen för behandlingar och avkoppling samt ett toppmodernt gym.  I aktern finns kryssningsvärldens första infinitypool.

Liksom på de övriga fartygen i sin flotta har man höga kulinariska ambitioner med flera konceptrestauranger. På Explorer introducerar rederiet nya gourmetrestaurangerna Pacific Rim med asiatiska influenser och Chartreuse med klassiskt franskt. För passagerare som vill förkovra sig i matlagningens konst finns här också ett toppmodernt restaurangkök; Culinary Art Kitchen, för matlagningslektioner och demonstrationer. Flotta ytor för underhållning och shower erbjuds förstås där Constellation Theatre tar 694 gäster in i musiken och showernas värld.

Seven Seas Explorer gör sin jungfrufärd den 20 juli med en 14-dagars utsåld kryssning runt Medelhavet där hon ska gå denna säsong innan Karibien till vintern. 

Tour Pacific är en av få utvalda återförsäljare i Sverige av Regent Seven Seas Cruises kryssningar. Kontakta oss för bokning av en kryssning med Explorer eller något av deras andra fartyg över hela världen. Läs mer här om rederiet på vår hemsida. 

Nyhetsarkiv

{{ art.ArticleDate | date : 'yyyy-MM-dd'}}

{{art.Header}}