Hållbart resande

Hållbart resande

Det är vår ambition som researrangör att bidra till en positiv och hållbar utveckling på våra resmål. Vi strävar efter att vara en arrangör som i möjligaste mån tar hänsyn till miljö, respekterar kultur och lokala sedvänjor samt främjar den lokala ekonomin, både direkt och på lång sikt. En hållbar turistindustri är till gagn för befolkningen på våra resmål då den skapar arbetstillfällen för både lokalbefolkning och gästarbetare från andra länder. Skatteintäkterna som turismen genererar hjälper till att skapa bättre levnadsförhållanden för befolkningen och bidrar till en bättre infrastruktur som t ex vägar, sjukhus och olika miljöprojekt. Som turist är du därmed och bidrar till en bättre tillvaro på resmålet!

Tour Pacifics kunder bidrar till att rädda världshaven!

Tour Pacific samarbetar med den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation. Med deras kampanj ”The Blue Bucket” är ambitionen att samla upp så mycket som möjligt av det skräp som varje år hamnar i haven.  När du köper en resa av oss så bidrar du med 100 kr per person till att rädda världshaven. Tour Pacific matchar beloppet så vi skänker totalt 200 kr per resenär. 

The Perfect World Foundation grundades 2000 och jobbar för att skapa medvetenhet och kunskap om hur vi gemensamt kan göra positiva förändringar både hemma och ute i världen. Organisationen stöttas av hedersambassadörer som svenska Hollywoodskådisen Joel Kinnaman, hertiginnan av York Sarah Ferguson och artisten Martin Stenmarck.

Eftersom de flesta av Tour Pacifics resor inkluderar vatten, vare sig det är exotiska solsemestrar med snorkling och dykning eller en kryssning på någon av våra sju världshav så har vi valt att stötta The Perfect World Foundations ”Blue Mission”. Minskningen av plast och skräp i världshaven kan påverkas på flera fronter; dels genom minskad användning av engångsprodukter av plast, dels genom att vi alla hjälps åt att samla skräp längs stränder och kustlinjer.


Läs mer om TPWF på hemsidan https://www.theperfectworld.com 

 

Vi vill också motverka en del av turismens baksida, som t ex barnarbete och övergrepp mot barn. Tour Pacific  har genom åren stött ett  flertal organisationer och projekt som t ex Reseindustrins Barnfond New Hope och Ecpat. Vi har även sponsrat ett flertal välgörenhetsprojekt (insamlings- och auktionsgalor) som t ex Stiftelsen för Östersjölaxen och Project Playground de senaste åren.