NYHET! Rundresa Australien kust till kust med svensk färdledare

En innehållsrik gruppresa är för dig som vill lära känna Australien på djupet och som tar dig från kust till kust, väster till öster och söder till norr. På resan kan du handmata kängurur och fascineras av aboriginernas uråldriga kultur. Uppleva soliga Perth, orörda vilda Tasmanien, vackra Sydney med sitt berömda operahus och tropiska Queensland som stoltserar med både regnskog och barriärrev. 

En unik gruppresa som vi är ensamma om att kunna erbjuda, en rundresa som även innehåller både soliga Perth och vilda vackra Tasmanien, Australiens största ö. 

Avresor Pris Köpenhamn Pris Stockholm Pris Göteborg Status
2018
31 oktober ca 79 900 kr ca 79 900 kr ca 79 900 kr  Öppen
2019        
 30 januari  ca 79 900 kr ca 79 900 kr ca 79 900 kr   Öppen

Preliminära datum och priser

Priserna avser per person i delat dubbelrum
Flygskatter och bränsletillägg ingår med 8 400 kr per person
Enkelrumstillägg: 16 900 kr
Vår enkelrumsgaranti: Om du reser själv och kan tänka dig att dela rum med en medresenär av samma kön utgår kostnaden för enkelrumstillägg. Hittar vi inte någon att para ihop dig med så bjuder vi helt enkelt på enkelrumstillägget!
Prisgaranti: Vi valutasäkrar alla våra rundresor så du slipper oroa dig för priset. Slutpris för skatter och bränsletillägg fastställs 45 dagar före avresa.
Inkluderar: Australien, Singapore och Hongkong

Översikt av alla våra rundresor

 

Intern information

Karta

Dag-för-dag-program:

NYHET! Rundresa Australien kust till kust med svensk färdledare


Australien kust till kust 

Avresa 2017 - 22 dagar:     30/10
Avresa 2018 - 24 dagar:     4/2

Blå siffra = Antal nätter


Antal måltider 30/10:
   36   
F = Frukost (19), L = Lunch (9) och M = Middag (8)
Antal måltider 4/2:       39  
F = Frukost (21), L = Lunch (9) och M = Middag (9)

Rundresans dag-för-dag-program, avresa 30/10 - Klicka här!
Rundresans dag-för-dag-program, avresa 4/2 - Klicka här!

         

Dag-för-dag-program - 22 dagar

Dag 1 Skandinavien - London - Singapore 

Flyg med SAS/British Airways till kosmopolitiska Singapore via London. (Flygmåltider)

Dag 2 Singapore     1

Vi anländer till Singapore sen eftermiddag och åker direkt för incheckning på vårt hotell, Swissotel Merchant Court 4*. Vi bor centralt med promenadavstånd till restaurangtäta Clarke Quay. Kvällen är fri för egna aktiviteter där en promenad till Clarke Quay kan vara en skön avslutning på dagen. (Flygmåltider)


Dag 3 Singapore - Perth / Fremantle    

En lugn skön start på dagen innan utcheckning från hotellet. Träffas för en promenad till restaurangen där vi äter gemensam lunch innan vi beger oss ut i vimlet på stadsrundtur. Besöker Little India, Chinatown och botaniska trädgården. Framåt kvällen avfärd mot flygplatsen för flyg vidare till Perth, dit vi anländer strax innan midnatt. Transfer direkt till hotellet, Esplanade Hotel Fremantle by Rydges 4*, som ligger i pittoreska hamnstaden Fremantle i mynningen av Swan River. (F, L, flygmåltider)

Dag 4 Perth / Fremantle Australien Kings Park i Perth

G'day mate och välkommen till landet "down under"! En resa som börjar i Australiens soligaste stad, Perth, största staden i delstaten Western Australia. Efter en god frukost beger vi oss på sightseeingtur utmed kusten och stränderna, genom de mer exklusiva stadsdelarna för att avsluta i Kings Park, Perths stolthet och en av världens största parker med en fantastisk utsikt över floden och stadens alla skyskrapor. På återresan gör vi en flodkrýssning längs Swan River och njuter av vacker utsikt över staden. På kvällen gemensam middag på en av restaurangerna nere i hamnen. (F, M)

Dag 5 Rockingham    Simma med delfiner i Perth Australien

Idag ska vi simma med delfiner! Tidig start på dagen för att med buss ta oss till Rockingham där vår båt väntar på att ta oss ut till delfinerna, dessa lekfulla vänliga varelser och möta dem i deras naturliga miljö. Den modige gör dem sällskap genom att bara glida ner i vattnet. Garanterat en upplevelse för livet. Ombord serveras en lättare lunch. (F, L)


Dag 6 Perth - Adelaide - Kangaroo Island   1   Australien, Remarkable Rock på Kangaroo Island

Tidig morgon när vi lämnar Perth för flyg till Adelaide, Australiens fjärde största stad. Därifrån åker vi vidare med buss, en resa som går förbi böljande fält, farmer och vingårdar innan vi är framme i Cape Jervis och färjan som ska ta oss över Jervis Bay till Kangaroo Island, ön för alla naturälskare. Tack vare den geografiska isoleringen och avsaknad av rovdjur har här skapats ett unikt och variationsrikt djurliv. Vi bor i Penneshaw på Kangaroo Island Seafront, 3,5*. Efter incheckning väntar en gemensam middag. (F, L, M)

OBS! Tänk på att packa en mindre väska (max 15 kg) för övernattningen på ön. Övrigt bagage lämnas för förvaring på hotellet i Adelaide.

Dag 7 Kangaroo Island - Adelaide     2  Australien, Sälarna i Seal Bay på Kangaroo Island

En heldag i djurens och naturens tecken med besök i Seal Bay som är hem för hundratals sjölejon, nationalparken Flinders Chase med de spektakulära bergsformationerna Remarkable Rocks och Admiral’s Arch. Efter en innehållsrik dag åker vi tillbaka till Adelaide där vi bor på Majestic Roof Garden Hotel 4*(F, L)

 

Dag 8 Barossa Valley  Australien, vindistriktet Barossa Valley

Utfärden idag sätter fokus på kulinariska upplevelser. Vi beger oss till Australien största och mest kända vindistrikt, Barossa Valley, en dryg timmes bussresa nordost om Adelaide. Här besöker vi välkända Jacobs Creek där vi även äter lunch. Kvällen är fri att på egen hand utforska Adelaides utbud av restauranger. (F, L)Dag 9 Adelaide - Ayers Rock    
1   Australien, Ayers Rock

Efter frukost flyger vi vidare till Australiens Outback, "the Red Center". Framme i Ayers Rock checkar vi in på Desert Gardens Hotel, 4*. På kvällen innan solnedgång åker vi till klippan, Ayers Rock, den för aboriginerna heliga monoliten som är 600 miljoner år gammal och imponerande i sin form. Med ett glas champagne i handen ser vi det dramatiska färg- och ljusspelet som uppstår över klippan vid solnedgången. Efter solnedgången serveras middag under stjärnhimlen till toner av didgeridoo. (F, M)

Dag 10 Ayers Rock - Cairns - Port Douglas   3      Australien, Red Center The olgas eller Kata Tjuta i Ayers Rock

Tidig morgon för att se solen gå upp över Ayers Rock, eller Uluru, som aboriginerna själva kallar klippan. Åter till hotellet för frukost. Därefter åker vi till The Olgas eller ”Kata Tjuta” som aboriginerna kallar bergen, vilket betyder ”många huvuden” eftersom den består av en grupp stora röda kupolformade klippformationer. Innan flyget tar oss vidare till Cairns besöker vi Aboriginal Cultural Centre där vi också äter lunch. Cairns är basen för upplevelser av en av världens äldsta tropiska regnskogar och världens största korallrev; Stora barriärrevet bådaupptagna på UNESOs världsarvslista. När vi landat väntar en fin busstur med underbara vyer på vår väg till den pittoreska badorten Port Douglas och vårt hotell, QT Port Douglas, 4*. (F, L)

Dag 11 Port Douglas - Stora barriärrevet    Australien, båttur på Storra barriärrevet med Sailaway

Förmiddagen är till eget förfogande. Idag ska vi segla ut på världens största korallrev, Stora barriärrevet, som finns med på UNESCOs lista över världskulturarv. På eftermiddagen går vi ombord på Sailaways moderna segelkatamaran där vi njuter av sol och hav på vägen ut till det inre barriärrevet, Low Isles. Här finns möjlighet att snorkla och stora chanser att träffa på havssköldpaddor. Dagen avslutas med en härlig BBQ-middag på hotellet. 
(F, M)

Dag 11 Port Douglas 

Australien, vandring i regnskogen med aboriginerUnder förmiddagen besöker vi regnskogen på Mossman Gorge för att få en riktigt genuin upplevelse. Vi lära oss om aboriginerna, deras kultur och traditioner under en vandring i urskogen. Väl tillbaka på hotellet är resten av dagen till eget förfogande, strosa omkring i charmiga Port Douglas eller njuta av en promenad utmed den fina stranden, Four Miles Beach eller bara koppla av en stund vid hotellet poolområde. (F)


Dag 13 Port Douglas - Carins - Sydney    
Rundresa Australien, Sydney Harbour Bridge

En lugn skön start på dagen innan avfärd mot flygplatsen och flyg till Sydney. Börjar vår vistelse i Sydney med en sightseeingtur i staden och dess omgivningar därefter står Sydney till förfogande på egen hand. Här bor vi på ParkRoyal Darling Harbour, 4*. Darling Harbour är en stadsdel som bjuder på ett myllrande folkliv och ett perfekt läge till många restauranger och sevärdheter. (F)


Dag 14 Sydney

Idag upplever vi staden från cykelsadeln. Vi cyklar runt bland sevärdheter och parker, stannar till för vätskekontroll på någon av stadens pubar. Resten av dagen är ledig för att på egen hand utforska Sydneys stora utbud av sevärdheter, aktiviteter och shopping. (F)

Den som inte vill cykla kan istället göra en rundvandring med engelsktalande guide i de historiska kvarteren, The Rocks. Säg till vid bokning!


Dag 15 Sydney   Rundresa Australien, Skaldjursplatå på Nick's i Darling Harbour, Sydney

En dags  som starta lugnt och ger möjlighet att njuta av en längre frukoststund. Mitt på dagen träffas vi igen för en promenad ner till en av Australiens mest kända byggnader, Sydney Opera House och en guidad visning där. En intressant byggnad med en osannolik historia, designad av den danske arkitekten Jörn Utzon och klätt med keramikplattor från Höganäs. Därefter fortsätter vi till Circular Quay för att gå ombord och njuta av en kryssning som för ett par timmar tar oss genom Sydneys vackra naturhamn med enastående vyer från vattnet över stadens kända ikoner. På kvällen äter vi en skaldjursplatå med havets läckerheter i Darling Harbour. (F, M)  

Dag 16 Sydney - Hobart (Tasmanien) - Freycinet   2  Australien, Mount Wellinton Hobart Tasmanien

Resan fortsätter idag till Australiens största ö, den vilda vackra Tasmanien eller "Tassie" som den ofta kallas. Efter ankomst åker vi med buss via Richmond till Freycinet National Park, där vi checkar in på Freycinet Lodge 4*. Eftermiddagen är till eget förfogande. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.
(F, M)

Dag 17 Freycinet   

Australien, Wineglas bay på TasmanienIdag beger vi oss till Coles Bay för en båttur. Under fyra timmar kryssar vi runt i Wineglas Bay och njuter av den hänförande vackra Freycinet National Park. Har vi tur finns möjlighet att se havsörnar, sälar och delfiner. Därefter fortsätter färden till Cape Tourville där vi bjuds på häpnadsväckande vackra vyer. På kvällen middag på hotellet. (F, L, M)


Dag 18 Freycinet - Port Arthur - Hobart     1

Rundresa Australien, Port Artur på TasmanienLämnar Freycinet och på vår väg tillbaka till Hobart stannar vi och beundrar utsikten vid Devils Kitchen. Därefter ett besök i port Artur, den för detta fångkolonin dit de farligaste fångarna från England och Irland deporterades. Här får vi en guidad tur med berättelser om personliga livsöden. Framme i Hobart checkar vi in på Best Western Hobart 4*. Staden ligger vackert vid Derwentfloden och är huvudstad i delstaten Tasmanien. Kvällen ger möjligheter till egna upptäcktsfärder. (F, L)

 

 

Dag 19 Hobart - Melbourne     Rundresa Australien, Melbourne
Efter frukost flyger vi till Melbourne dit vi anländer mitt på dagen. Där gör vi en kort stadsrundtur och bekantar oss med staden innan ankomst till vårt hotell, Crown Promenade 4,5* som ligger centralt med shopping och butiker runt hörnet. På kvällen träffas vi för middag i de gamla spårvagnarna ombyggda till restaurang, The Colonial Tramcar Restaurant, som sakta rullar genom Melbournes centrala delar medan vi avnjuter en god middag. (F, M)

Dag 20 Melbourne - Dubai

Njut av en lugn start på dagen och en  härlig långfrukost. Framför oss ligger en dag helt på egen hand. Besök sevärdheter, museum, shoppa eller bara njut av hotellets faciliteter. Idag säger vi även hej då till delar av gruppen som ska resa vidare till Nya Zeeland. På kvällen avfärd mot flygplatsen och flyg till Dubai med Qantas Airways. (F, flygmåltider)

Dag 21 Dubai     1

Ankomst till Dubai på morgonen. Stadsrundtur i de gamla och nya delarna av Dubai som avslutas med lunch och incheckning på Park Regis Kris Kin Hotel 4*. Eftermiddagen är fri för att på egen hand utforska denna futuristiska och fascinerande stad. (Flygmåltider, L)

Dag 22 Dubai - London - Skandinavien

Efter frukost transfer till flygplatsen för att påbörja sista delen av hemresan. Vid ankomst till London säger vi hej då till varandra för den här gången. Med många minnen rikare i bagaget åker vi vidare med olika anslutningsflyg till hemdestinationen. (F, flygmåltider)

Med reservation för att ändringar i dag-för dag-programmet kan ske vid t ex ändrade flygtider eller oförutsedda händelser.

   

Australien Sälat i Seal Bay på Kangaroo Island

Australien Sälat i Seal Bay på Kangaroo Island

I priset ingår

 • Flygresa med Qantas Airways och Finnair i ekonomiklass; Stockholm/Köpenhamn-London-Singapore-Perth-Adelaide (Kangaroo Island)-Melbourne-Hobert (Tasmanien)Alice Spings, Ayers Rock-Cairns (Port Douglas)-Sydney-Hongkong-Helsingfors-Stockholm/Köpenhamn
 • Inrikesflyg från Kangaroo Island
 • Stopover i Singapore på utresan och i Hongkong på hemresan
 • Boende 19 nätter på centralt belägna fyrstjärniga hotell
 • 36 måltider; 19 x frukost, 9 x lunch och 8 x middag (utöver flygmåltider)
 • Alla utflykter, inträden och transporter enligt dag-för-dag-program
 • All dricks, bagageavgifter och flygskatter
 • Svensk färdledare under hela resan eller från resans första stopp
 • Visum till Australien för nordiska medborgare 
 • Resehandbok

Fakta

Reseinformation

Pris från

79 900 kr/person

Reseperiod

2018.10.31 - 2018.11.22
Pris från: 79 900 kr
Boka
2019.01.30 - 2019.02.21
Pris från: 79 900 kr
Boka

Reslängd

23 dagar

Gruppstorlek

Max 30 personer

Resans höjdpunkter

 • Delfinsafari i soliga Perth
 • Kangaroo Islands unika djurliv  
 • Kulinarisk dag i välkända vindistriktet Barossa Valley
 • Middag under stjärnorna i Ayers Rock
 • Pittoreska badorten Port Douglas
 • Snorkling vid Stora barriärrevet med exklusiv segelkatamaran
 • Uppleva autentisk aboriginkultur i regnskogen
 • Besök på Sydney Opera House
 • Cykelsightseeing i Sydney
 • Läcker skaldjursplatå i Darling Harbour
 • Vilda orörda Tasmanien, Australiens största ö
 • Fascinerande Freycinet National Park
 • Wineglas Bay, en av världens vackraste stränder
 • Den f d fångkolonin Port Arthur
 • Middag i Melbournes gamla spårvagnar

Med reservation för ev. ändringar i dag-för-dag-programmet.

Villkor

Samtliga priser är frånpriser och gäller per person vid del i dubbelrum. Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring tillkommer. Högsäsongstillägg kan förekomma.

Vi reserverar oss mot ev flygändringar, nya flyg- och/eller hotellpriser i samband med ändrade valutakurser, förändrade skatter samt allmänna avgifter. Valutaförändringar kan ske fram till slutbetalning.