Den stora upplevelseresan till Australien & Nya Zeeland med vinexpert

Exklusiv vin- och gourmetresa

 - med vinexperten och skribenten Håkan Nilsson

En rundresa som karaktäriseras av delikata gourmetmåltider med exklusiva vinprovningar hos några av de mest välkända vinmakarna i Australien och på Nya Zeeland. Här kombineras prisbelönta viner med ländernas unika natur och djurliv. Helt enkelt en resa för dig som uppskattar god mat och utsökta viner i trevligt sällskap.

Avresor Pris Köpenhamn Pris Stockholm Status
2018
2 januari 99 900 kr 99 900 kr  4 platser kvar

* Pris per dag 4 162 kr.

Priserna avser per person i delat dubbelrum
Flygskatter och bränsletillägg ingår med 7 400 kr per person
Flygtillägg för Business Class: 39 000 kr per person
Enkelrumstillägg: 18 700 kr
Frivilliga aktiviteter som kan förbokas innan avresa: 
- Cykelsightseeing i Sydney: 850 kr per person
- Broklättring på Sydney Harbour Bridge: 2 225 kr per person
Prisgaranti: Vi valutasäkrar alla våra rundresor så du slipper oroa dig för priset. Slutpris för skatter och bränsletillägg fastställs 45 dagar före avresa.
Inkluderar: Australien, Nya Zeeland och Singapore


Översikt av alla våra rundresor

Intern information

Karta

Dag-för-dag-program:

Den stora upplevelseresan till Australien & Nya Zeeland med vinexpert


Den stora upplevelseresan till Australien & Nya Zeeland - 24 dagar

Avresa 2018:   2/1 Blå siffra = Antal nätter (20)
Hemkomst:     25/1

Antal måltider: 41
F = Frukost (20)
L = Lunch (11)
M = Middag (10)

Rundresans dag-för-dag-program - Klicka här!

 

Dag 1 Köpenhamn - Singapore Singapore - Den Stora upplevelseresan med Håkan NIlsson

Vid lunchtid, kl 12:30 lyfter från Köpenhamn Singapore Airlines flyg till världsmetropolen Singapore. En flygning som är beräknad till 12 timmar. (Flygmåltider)

Dag 2 Singapore     1

Landar i Singapore på morgonen, kl 07:30. Dagen inleds med en trevlig stadsrundtur med stopp i Botaniska trädgården, shoppinggatan Orchard Road, Little India, Kolonialcity och Chinatown. Turen avslutas med en lunchbuffé i väntan på att få checka in på exklusiva Conrad Centennial Hotel 5*. Kvällen är programfri. Kanske avsluta dagen med en chilli crab nere i Boat Quay? Eller en drink på takterassen på läckra Marina Bay Sands Hotel. (Flygmåltider, L)

Dag 3 Singapore - Sydney

Spendera förmiddagen på egen hand. Njut av en skön sovmorgon och kanske en avkopplande stund vid hotellets poolområde. Vi träffas efter utcheckning för utfärd till populära Gardens by the Bay inklusive både Cloud Forest och Flower Dome. På kvällen flyg vidare med Singapore Airlines till Sydney med avgång kl 20:40. Flygtiden beräknad till 8 timmar. (F, flygmåltider)

Sydney - Den Stora Upplevelseresan med Håkan Nilsson

Dag 4 Sydney     4

G'day mate och välkommen till "Down Under"! Vi landar i Sydney kl 07:40 och inleder dagen med en stadsrundtur som innehåller Operahuset, Sydney Harbour Bridge, The Rocks, Bondi Beach samt de lyxiga förorterna. Sydney är landets största stad med ca 4,5 miljoner invånare. I det myllrande Darling Harbour avslutar vi turen med att avnjuta en trevlig skaldjurslunch på Nick´s med lite svalt vittvin i glasen. Därefter checkar vi in på Amora Hotel Jamison 5*, som ligger mitt i smeten av sevärdheter och restauranger. Kvällen ledig för egna upptäckter. (Flygmåltider, L)

Dag 5 Sydney

Efter en god frukost en skön promenad på ca 30 minuter ner till Circular Quay. Dagen innehåller en kryssning som tar oss genom Sydneys vackra naturhamn med enastående vyer över stadens ikoner från vattnet. Besöker också en av Australiens mest kända byggnader: Sydney Opera House och får en guidad rundvisning. En fantastisk byggnad med en osannolik historia och klätt med keramikplattor från Höganäs. Lunchen och eftermiddagen fri. På kvällen en utsökt middag på Café Sydney som ligger vid Circular Quay och på promenadavstånd från vårt hotell. (F, M)


Dag 6
SydneySydney - Den Stora Upplevelseresan med Håkan Nilsson

En helt ledig dag för egna äventyr och alternativen är många. Ta färjan över till Manly och njut av den sköna stranden. Eller cykla runt bland stadens parker och sevärdheter med Bonza Bike, ett inslag som uppskattades av flera resenärer som provade på vid senaste resan. Eller varför inte passa på och klättra uppför Sydney Harbour Bridge och skåda Sydney från ovan? (F) 

OBS! Cykeltur och broklättring förbokas hemifrån, gärna redan vid bokningstillfället.

Dag 7 Sydney

En helt ledig dag i Sydney. Ta ett dopp på Bondi Beach eller bara njuta av den härliga pulsen och gastronomin. Vi träffas igen på kvällen för en gemensam middag på Restaurant 360 Bar & Dining i Sydney Tower. Från detta roterande torn har vi en helt fantastisk utsikt utöver staden. Här råder en dress code där man inte accepterar basebollkepsar, sandaler eller shorts. (F, M)

Kangaroo Island - Den Stora Upplevelseresan med Håkan Nilsson


Dag 8 Sydney - Adelaide - Kangaroo Island  1

Mitt på dagen, kl 12:40 flyger vi västerut till Adelaide, där vi landar kl 14:20. Vårt bagage lämnas till förvaring på vårt hotell i Adelaide. Vi åker direkt vidare med buss söderut till Kangaroo Island. Här räcker det att ta med en övernattningsväska på max 15 kg. Det blir en bussresa på ett par timmar söderut till Cape Jervis för att gå ombord på SeaLinks färja över till Kangaroo Island som är ett fantastiskt naturreservat med massor av spännande djur som sjölejon, koala och kängurur. På kvällen äter vi en gemensam middag på en liten lokal krog som ligger ett stenkast från vårt hotell, Kangaroo Island Seafront 3,5*. (F, M)

Dag 9
Kangaroo Island – Adelaide / Glenelg     3 Kangaroo Island Remarkable Rocks - Den Stora Upplevelseresan med Håkan Nilsson

En heldagstur i djurens- och naturens tecken på denna mycket exotiska ö. Vi besöker Wildlife Park, Seal Bay, Birds of Prey, Flinders Chase National Park, Remarkable Rocks och Admiral’s Arch. Vi äter en lättsam lunch tillsammans och kl 18:30 flyger vi tillbaka till Adelaide och landar kl 19:05. Här bor vi på Stamford Grand Adelaide 4* som ligger i charmiga badorten Glenelg. Kvällen är fri för egna aktiviteter. (F, L)

Dag 10 Adelaide / Genelg

Utfärden idag är en heldagstur till Australiens mest berömda vindistrikt och distriktet för Shiraz - Barossa Valley. Här besöker vi Yalumba Winery och får en fin provning i deras källare. Yalumba har en stor portfölj med storstilade viner, Octavius och The Signature är deras mest kända viner. Vi äter lunch och provar viner hos Peter Lehmann. Ett vinhus som är väl representerat här i Sverige där deras Clare Valley Riesling och Stonewell Shiraz är deras mest berömda viner. Efter lunch besöker vi Ben Radford på Rockford Estate. En legendarisk vingård med mycket gamla traditioner. Hit vallfärdar människor för att få köpa något av ikonvinerna Basket Press Shiraz eller det mousserande röda vinet Black Shiraz. Tillbaka till hotellet sen eftermiddag. Kvällen står till eget förfogande. (F, L)

Dag 11 Adelaide / Glenelg

Denna dag åker vi till vindistriktet McLaren Vale, där vi besöker vingården Wirra Wirra. En vingård som specialiserat sig på fruktdriven Shiraz i stor stil. Besöker även vingården d´Arenberg där vi också äter en trevlig lunch tillsammans och provar deras legendariska vin The Dead Arm Shiraz. Tillbaka till Glenelg laddar vi om batterierna för en högklassig middag tillsammans på Penfolds. Före middagen inleder vi med en mycket fin provning av husets rariteter. Det kan även bli deras ikonvin Grange som kostar runt 4 500 kr per butelj. (F, L, M)

Dag 12 Adelaide - Melbourne     3

Vi flyger till Melbourne kl 11:35 och landar kl 13:25. Inleder med en sightseeingtur i denna huvudstad i delstaten Victoria. Staden är känd för sina många parker och grönområden samt restauranger av internationellt hög klass. Vi besöker på denna tur bl a historiska byggnader, St. Paul´s Cathedral, Fitzroy Garden och Eureka Skydeck innan vi checkar in på Crown Promenade Melbourne 4*. På kvällen äter vi en fin middag på Rockpool Bar & Grill som ligger ett stenkast från vårt hotell. (F, L, M)

Dag 13 Melbourne

En heldag i vindistriktet Yarra Valley som ligger en timmes bussfärd från Melbourne. Denna dag besöker vi två vingårdar som specialiserat sig på Pinot Noir. Först en provning på Yarra Yering och därefter Yering Station där vi även äter en lättsam lunch tillsammans på deras restaurang Matt´s Bar. Kvällen är fri att på egen hand utforska Melbourne. (F, L)

Dag 14 Melbourne

En helt ledig dag i Melbourne, med en mängd trevliga tips på aktiviteter. För den tennisintresserade startar denna dag Australian Open på Rod Laver Arena. En endagsbiljett kostar ca 300 kr. På kvällen äter vi en gemensam middag på den japanska krogen NOBU som ligger på promenadavstånd från hotellet. (F, M)

Dag 15 Melbourne - Christchurch     1

Även denna dag lämnas helt fri för tennis eller för andra egna aktiviteter, varför inte ta en tur med spårvagnen ut till St.Kilda med sin fina badstrand? Transfer till flygplatsen kl 15:30 där planet till Christchurch på Nya Zeeland lyfter kl 18:35. Vi landar kl 23:55 och åker direkt till vårt närbelägna hotell Commodore Airport Hotel 4*, för övernattning. (F)

Dag 16 Christchurch - Kaikoura     1

Efter en stadsrundtur i Christchurch, som drabbades hårt av jordbävningen 2011 och där delar av staden fortfarande är i ruiner, tar vi oss norrut med buss till Kaikoura. Vi stannar till för en fin vinprovning och lunch på vingården Pegasus Bay i Waipara Valley. Här är man känd för sin fina Riesling och Pinot Noir. Vi fortsätter vidare till Kaikoura där vi bor på landsortshotellet The White Morph 3,5*. Här händer inte så mycket kanske ett dopp i det svalkande havet? Vi äter en gemensam middag på den lokala restaurangen The Green Dolphin. (F, L, M)

Dag 17 Kaikoura - Blenheim     2

Tidig väckning - vi ska se valar! Ombord på valskådningsbåten hoppas vi på magiska ögonblick när dessa väldiga däggdjur dyker upp. Här brukar kaskelott- och tandvalar vilja visa upp sig. Även sälar och delfiner och om vi har tur ser vi förhoppningsvis även späckhuggare. Färden går sen vidare mot Blenheim i Marlborough regionen som är känd för sina druvor Sauvignon Blanc och Chardonnay. Vi äter lunch på Allan Scott Winery i Marlborough. På eftermiddagen besöker vi även min vän Matt Sutherland på vingården Dog Point för en vinprovning. Här bor vi på Scenic Hotel Marlborough 4*. På kvällen utlovas en utsökt middag på Arbour Restaurant. (F, L, M)

Dag 18 Blenheim

En heldagsutflykt i vindistriktet Marlborough, där vi besöker Cloudy Bay. En vingård som rankas högst på Nya Zeeland med sina prisbelönta viner. Nästa besök är Greywacke som ägs av Kevin Judd, som tidigare arbetade som vinmakare på Cloudy Bay under 25 år och som nu har startat eget. Vinerna är magiska! Vi äter en god lunch på vingården Saint Clair där vi provar deras viner till maten. Kvällen ledig. (F, L)

Dag 19 Blenheim - Wellington     2

Vi lämnar idag Sydön och tar färjan över till Nordön, en överfart på ca tre timmar där vi njuter av fantastiska vyer på vår resa över Cooksundet. Ombord på båten äter vi lunch på egen hand. Innan ankomst till vårt hotell, Rydges Wellington 4*, bekantar vi oss med Wellington, Nya Zeelands huvudstad med bland annat besök på Mt Victoria. På kvällen en kort promenad till Waterfront för en trevlig middag tillsammans på Dockside Restaurant. (F, M)

Dag 20 Wellington

Idag gör vi en tur till vindistriktet Martinborough, känt för sina Pinot Noir-viner. Vi besöker Ata Rangi som tillhör en av landets bästa producenter av Pinot Noir-viner. Här provar vi viner och äter en trevlig lunch i deras trädgård. Tillbaka i Wellington är kvällen programfri. (F, L)

Dag 21 Wellington - Auckland - Singapore     2

Dags att påbörja resan hemåt och vi lämnar Wellington med flyg kl 10:45 till Auckland med ankomst kl 11:50. Promenerar över till utrikesterminalen för vidare flyg till Singapore med Singapore Airlines kl 13:30. Efter 10,5 timmars flygning landar vi kl 19:05 lokal tid. Här återser vi Conrad Centennial Hotel 5*. Efter en dag i luften kan det vara skönt att sträcka på benen och kanske ta en promenad utmed Clarke Quay. Kvällen är på egen hand. (F, flygmåltider)

Dag 22 Singapore

På förmiddagen beger vi oss på utfärd till Sentosa Island och världens största akvarium som finns där. Därefter spenderas dagen på egen hand. Gå på upptäcktsfärd, fynda bland shoppinggalleriorna eller koppla av vid hotellets fina poolområde. På kvällen träffas vi igen för avskedsmiddag. (F, M)

Dag 23 Singapore - Köpenhamn

En helt ledig dag att förgylla på egen hand i denna myllrande stad. På kvällen transfer till flygplatsen för hemfärd. Flyget till Köpenhamn lyfter strax före midnatt, kl 23:55. (F, flygmåltider)

Dag 24 Köpenhamn

Ankomst Köpenhamn tidig morgon kl 06:00. Vi tar farväl av varandra för den här gången med många fina, härliga och inte minst goda minnen med hem i bagaget.

Med reservation för att ändringar i dag-för-dag-programmet kan ske vid t ex ändrade flygtider eller oförutsedda händelser.

I priset ingår

 • Flygresa med Singapore Airlines och Virgin Atlantic Airways i ekonomiklass; Köpenhamn-Singapore-Sydney-Adelaide (Kangaroo Island)-Melbourne- Christchurch/Wellington-Singapore-Köpenhamn
 • Inrikesflyg från Kangaroo Island och på Nya Zeeland
 • Stopover i Singapore, 1 natt på utresan och 2 nätter på hemresan
 • Boende 20 nätter på centralt belägna fyr- och femstjärniga hotell
 • 41 måltider; 20 x frukost, 11 x lunch och 10 x middag (utöver flygmåltider) samt 14 x vinprovningar
 • Alla utflykter, inträden och transporter enligt dag-för-dag-program
 • All dricks, bagageavgifter och flygskatter
 • Håkan Nilsson som svensk färdledare och ciceron tillsammans med lokala engelska guider på utflykterna
 • Visum till Australien för nordiska medborgare
 • Resehandbok

Fakta


Reseinformation

Pris från

99 900 kr/person

Reseperiod

2018.01.02 - 2018.01.25
Pris från: 99 900 kr
Boka

Reslängd

24 dagar

Gruppstorlek

Max 30 personer

Resans höjdpunkter

 • Sightseeingturer i Singapore, Sydney, Adelaide, Melbourne, Christchurch och Wellington
 • Besök på Sydney Opera House
 • Kryssning i Sydneys vackra naturhamn
 • Kangaroo Islands unika djurliv
 • Australian Open i Melbourne (frivilligt)
 • Vingårdsbesök i Australien; Barossa Valley, McLaren Vale och Yarra Valley
 • Valsafari i Kaikoura
 • Vingårdsbesök på Nya Zeeland; Marlborough och Martinborough.

Med reservation för ev. ändringar i dag-för-dag-programmet p g a ändrade flygtider eller oförutsedda händelser.

Villkor

Samtliga priser är frånpriser och gäller per person vid del i dubbelrum. Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring tillkommer. Högsäsongstillägg kan förekomma.

Vi reserverar oss mot ev flygändringar, nya flyg- och/eller hotellpriser i samband med ändrade valutakurser, förändrade skatter samt allmänna avgifter. Valutaförändringar kan ske fram till slutbetalning.