Rundresa Klassiska Australien & Nya Zeeland med svensk färdledare

Vår mest populära gruppresa, en riktig klassiker som snabbt blir fullbokad år efter år. En komplett rundresa med innehåll och upplevelser av naturens mästerverk från Australiens röda ökensand, korallrev och regnskog till Nya Zeelands varma källor och vackra fjordar. Lägg till möten med ursprungs-befolkningen, ett unikt djurliv och en fascinerande arkitektur, kryddat med mat- och vinupplevelser!

Avresor   Pris Köpenhamn  Pris Stockholm  Pris Göteborg    Status
2018        
8 november  ca 81 900 kr  ca 81 900 kr  ca 81 900 kr  Öppen
2019        
17 januari  ca 81 900 kr  ca 81 900 kr  ca 81 900 kr  Öppen
14 mars  ca 81 900 kr  ca 81 900 kr  ca 81 900 kr  Öppen

Preliminära datum och priser

Priserna avser per person i delat dubbelrum
Flygskatter och bränsletillägg ingår med ca 2 500 kr per person
Enkelrumstillägg: 16 900 kr
Vår enkelrumsgaranti: Om du reser själv och kan tänka dig att dela rum med en medresenär av samma kön utgår kostnaden för enkelrumstillägg. Hittar vi inte någon att para ihop dig med så bjuder vi helt enkelt på enkelrumstillägget!
Prisgaranti: Vi valutasäkrar alla våra rundresor så du slipper oroa dig för priset. Slutpris för skatter och bränsletillägg fastställs 45 dagar före avresa.
Inkluderar: Australien, Nya Zeeland och Singapore (stopp både på ut- och hemresan)

Översikt av alla våra rundresor

 


2 platser kvar
2 platser kvar
2 platser kvar
2 platser kvar

Intern information

Karta

Dag-för-dag-program:

Rundresa Klassiska Australien & Nya Zeeland med svensk färdledare


Klassiska Australien & Nya Zeeland - 23 dagar

Avresa 2017 - 24 dagar:    7/11 Blå siffra = Antal nätter 
Avresa 2018 - 22 dagar:    23/1

Rundresans dag-för dag-program 7/11 - Klicka här!
Rundresans dag-för-dag-program 23/1 - Klicka här!


Dag-för-dag-program - 24 dagar 


Dag 1 Skandinavien - London - Dubai 

Flyg med Qantas Airways till tusen-och-en-natt staden Dubai. (Flygmåltider

Dag 2 Dubai        1

Ankomst till Dubai på morgonen. Startar direkt med en stadsrundtur i både de gamla och nya delarna av Dubai. Turen avslutas med lunch. Därefter incheckning på Park Regis Kris Kin Hotel, 4*. Eftermiddagen är fri att på egen hand utforska denna spännande futuristiska stad alternativt njuta av hotellets poolområde. (Flygmåltider, L)

Dag 3 Dubai - Sydney 

Avresa på morgonen för flyg vidare till Australien och Sydney. (F, flygmåltider)

Dag 4 Sydney     3  

G’day mate och välkommen till landet ”down under”! Ankomst på morgonen där vi börjar med en sightseeingtur i Sydney med omgivningar för att bekanta oss med staden. Vi stannar till ute vid kusten i Bondai Beach för en lättare lunch. Väl på hotellet och efter incheckning står resten av dagen till eget förfogande. Vi bor centralt på The Grace Hotel, 4*, som är beläget på promenadavstånd till de historiska kvarteren, The Rocks samt till många restauranger och sevärdheter. (Flygmåltider, L)

Dag 5 Sydney  
Australien, Sydney Opera House i SydneyUnder förmiddagen en kryssning genom Sydneys vackra naturhamn med enastående vyer över stadens kända ikoner. Det blir även besök och en guidad rundvisning i en av Australiens mest kända byggnader, Sydney Opera House. En byggnad med en osannolik historia, designad av den danske arkitekten Jörn Utzon och klätt med svenska keramikplattor från Höganäs. På kvällen äter vi en fantastisk skaldjursplatå med havets läckerheter i Darling Harbour. (F, M)

Dag 6 Sydney

Rundresa Klassiska Australien & Nya Zeeland på cykeltur i Sydney

Idag upplever vi staden från cykelsadeln. Vi trampar runt bland sevärdheter, parker, längs kajer och stannar till för vätskekontroll på någon av stadens pubar. Den som inte vill cykla kan istället få en rundvandring med engelsk-
talande guide i The Rocks, de historiska kvarteren. Meddela vid bokning!
Efter cyklingen eller den guidade vandringen är resten av dagen ledig att på egen hand utforska Sydneys stora utbud av sevärdheter, shopping och restauranger. (F)

 

Dag 7 Sydney - Adelaide - Kangaroo Island  1  

En av resans absoluta höjdpunkter är ett besök på fantastiska Kangaroo Island, landets tredje största ö. Vi tar oss med flyg till Adelaide för vidare färd med buss till färjan i Cape Jervis som tar oss över till natursköna Kangaroo Island, ön för alla naturälskare. Vi bor på Kangaroo Island Seafront 3,5* i Penneshaw, där vi även äter middag på kvällen. (F, L, M) 

OBS! Tänk på att packa en mindre väska (max 15 kg) för övernattningen på ön. Övrigt bagage lämnas för förvaring på hotellet i Adelaide.

 

Dag 8 Kangaroo Island - Adelaide     2  Rundresa Australien Nyz Zeeland, Remarkable Rocks på Kangaroo Island
En heldag i djurens och naturens tecken med bland annat besök i Seal Bay som är hem för hundratals sjölejon, nationalparken Flinders Chase samt de spektakulära bergsformationerna Remarkable Rocks och Admiral’s Arch. Efter en innehållsrik dag på Kangaroo Island flyger vi tillbaka till Adelaide och checkar in på Majestic Roof Garden Hotel 4*. Kvällen till eget förfogande. (F, L)


Dag 9 Barossa Valley     

Utfärden idag sätter fokus på mat och dryck. Vi beger oss till Australiens största och mest kända vindistrikt, Barossa Valley, en dryg timmes bussresa nordost om Adelaide. Ett av flera vingårdsbesök är på välkända Jacob’s Creek där det blir lunch och vinprovning. Kvällen är fri för att på egen hand utforska Adelaides utbud av restauranger. (F, L)

Dag 10 Adelaide - Ayers Rock       

Australien Field of Light i Ayers Rock

Efter frukost reser vi vidare till Australiens Outback.
Framme i Ayers Rock väntar en busstur till The Olgas eller ”Kata Tjuta” som aboriginerna kallar bergen, vilket betyder ”många huvuden” eftersom det är flera runda, röda kupolformade klippformationer. På kvällen tittar vi på solnedgången vid Ayers Rock, den för aboriginerna heliga monoliten som är 600 miljoner år gammal och imponerande i sin form och storlek. Här får vi uppleva det unika färg- och ljusspelet som uppstår över klippan vid solnedgången och även den temporära ljusinstallationen Field of Lights som är på besök i Australien och på den plats som givit konstnären Bruce Munro inspiration till sitt verk. Under vistelsen i Ayers Rock bor vi på Desert Gardens Hotel 4* och kvällens middag äter vi på Sails in the Desert. (F, M)

Dag 11 Ayers Rock - Alice Springs        
Tidig morgon ser vi solen gå upp över Ayers Rock, eller Uluru, som aboriginerna själva kallar klippan. Därefter åter till hotellet för att njuta av frukosten innan vi lämnar Ayers Rock. Bussfärd går sedan vidare genom Australiens röda ökenlandskap med stopp för lunch utmed vägen till Alice Springs. Mot kvällen anländer vi till Alice Springs och checkar in på DoubleTree by Hilton Hotel 4*. (F, L)


Dag 12 Alice Springs - Cairns - Port Douglas  3   

Innan vi lämnar Alice Springs hälsar vi på hos den flygande ambulansen, The Royal Flying Doctors och även skolbarnen i School of the Air får ett besök. Under Stadsrundturen stannar vi till vid Anzac Hill och stadens gamla telegrafstation. Sen eftermiddag flyger vi till Cairns som för många är utgångspunkten för upplevelser av världens största korallrev, Stora barriärrevet och en av världens äldsta tropiska regnskogar båda upptagna på UNESCOs lista över världskulturarv. Vi fortsätter med buss till den pittoreska badorten Port Douglas där vi bor på QT Port Douglas 4*. Efter en innehållsrik dag är kvällen till eget förfogande. (F, L)

Dag 13 Port Douglas     

Förmiddagen är till eget förfogande. Idag ska vi segla ut på världens största korallrev, Stora barriärrevet, som finns med på UNESCOs lista över världskulturarv. På eftermiddagen går vi ombord på Sailaways exklusiva segelkatamaran där vi njuter av sol och hav på vägen ut till det inre barriärrevet, Low Isles. Här finns möjlighet att snorkla och stora chanser att träffa på havssköldpaddor. Dagen avslutas med en härlig BBQ-middag på hotellet. (F, M)

 

Dag 14 Port Douglas     

Under förmiddagen besök i regnskogen på Mossman Gorge. Här får vi en genuin upplevelse där vi lär oss om aboriginerna, deras kultur och traditioner under en vandring i urskogen. Åter på hotellet är eftermiddagen ledig för att strosa omkring i charmiga Port Douglas, njuta av en promenad utmed den fina stranden, Four Mile Beach eller koppla av en stund vid hotellets poolområde. (F)

 

Dag 15 Port Douglas - Cairns - Auckland    Rundresa Australien Nya Zeeland, Auckland

Efter en lugn start på dagen hämtas vi för avresa mot flygplatsen och flyg via Brisbane vidare till Auckland dit vi anländer sent på kvällen. ”Kia Ora” och välkommen till vackra Nya Zeeland, maoriernas land. Här bor vi centralt
Stamford Plaza 5*. Efter incheckning är resten av dagen till eget förfogande. Kanske avsluta dagen med en promenad ner hamnen? När man ser alla masterna förstår man varför stadens smeknamn är "the City of Sails"! 
(F, flygmåltider)

Dag 16 Auckland    

Nya Zeeland Auckland, Waiheke Island och vingårdsbesök

Efterfrukost en promenad ner till hamnen för att ta färjan över till vackra Waiheke Island, en överfart på ca 40 minuter. Ön är känd för sitt behagliga klimat, stränder, olivlundar och vingårdar som ligger i det böljande och vackra landskapet. Här besöker vi vingårdar och på en av dem äter vi också lunch innan färjan tar oss tillbaka till Auckland. Resten av dagen fri att spendera på egen hand. (F, L)


Dag 17 Auckland        
Njut av sovmorgon och en skön start på dagen. Till eftermiddagen träffas vi igen och promenerar till hamnen för ett besök på intressanta Maritime Museum där vi får en guidad visning. Därefter tar vi färjan över till pittoreska Devonport för att strosa omkring bland konstgallerier, kaféer och butiker i de gamla historiska trähusen med nyzeeländsk charm. Avslutar med en sightseeingtur på vägen tillbaka till hotellet. Kvällens middag blir på hisnande hög höjd till fantastisk utsikt i SkyTower, södra halvklotets högsta byggnad. (F, M)

Dag 18 Auckland - Waitomo - Rotorua    
1  Rundresa Nya Zeeland, Maorier dans Haka, Rotorua
På vår väg till Rotorua besöker vi de mäktiga kalkstensgrottorna Waitomo Caves, kända för sina lysmaskar och vackra droppstensformationer. Vi stannar till för lunch i vacker lantlig idyll innan bussresan fortsätter. Väl framme i Rotorua, den maoriska kulturens vagga, får vi ta del av den mångtusenåriga maorikulturen. Dagen avslutas med "hangi", en genuin maorisk festmiddag med dansuppvisning. Under vistelsen bor vi på
Novotel Rotorua Lakeside 4* (nov-17) eller Millennium Hotel Rotorua 4*, (feb-18). (F, L, M)

 

Dag 19 Rotorua - Queenstown     2     
Överallt pyser och bubblar det ur marken så idag besöker vi varma källor och häftigt sprutande gejsrar innan flyget tar oss vidare till Queenstown. En stad vackert belägen mellan dramatiska alptoppar på Sydön. Här checkar vi in på
Copthorne Hotel and Resort Lakefront 4* (nov-17) eller St Moritz 4* (feb-18). På kvällen går vi ombord på ångfartyget TSS Earnslaw som tar oss över sjön till fårfarmen Walter Peak där vi äter en
 BBQ-middag i mysig miljö. (F, M)

 

Dag 20 Milford Sound         

Heldagsutflykt till det vackra fjordlandskapet i Milford Sound. Bussresan går genom den vackra Fiordland National Park, som finns med på UNESCOs lista över världskulturarv. Dagens höjdpunkt är kryssningen genom fjordarmen i sagolikt vacker natur med imponerande vattenfall, dramatiska berg, sälkolonier och delfiner. Till denna fantastiska utsikt serveras en lunchbuffé. Åter i Queenstown står kvällen till eget förfogande. (F, L)

Dag 21 Queenstown - Sydney     1   
Njuta av en härlig sovmorgon då förmiddagen är ledig innan det är dags att säga hejdå till Queenstown och  Nya Zeeland för den här gången. Flyg tillbaka till Australien och The Grace Hotel 4*. Kvällen är på egen hand där stadens stora utbud är till eget förfogande. (F)

Dag 22 Sydney - Singapore     1      Stopover i kosmopolitiska Singapore.

Dags att ta farväl av Sydney och Australien för förmiddagsflyg till Singapore. Direkt när vi landar åker vi till vårt hotell Swissotel Merchant Court 4* och checkar in. Kvällen är fri att spenderar på egen hand. (F, flygmåltider)

Dag 23 Singapore - London 

På förmiddagen beger vi oss på stadsrundtur där vi får uppleva Singapores spännande fusion av modern asiatisk arkitektur, tempel och koloniala byggnader från den brittiska epoken. Vi besöker Little India, Chinatown och botaniska trädgården. Rundresan avslutas med en avskedslunch. Eftermiddagen fri och på kvällen beger vi oss mot flygplatsen för nattflyg med British Airways till London. (F, L, flygmåltider)

Dag 24 London - Skandinavien  

Ankomst London på morgonen. Här säger vi hej då till varandra för den här gången med förhoppningsvis många härliga minnen från resan med hem i bagaget. Beroende på avreseort fortsätter vi med olika anslutningsflyg vidare mot hemdestinationen.


Med reservation för att ändringar i dag-för dag-programmet kan ske vid t ex ändrade flygtider eller oförutsedda händelser.

I priset ingår

Rundresorna 7/11

 1. Flygresa med Singapore Airlines och Virgin Australia i ekonomiklass; Skandinavien-Singapore--Adelaide (Kangaroo Island)-Ayers Rock, Alice Springs-Cairns (Port Douglas)-Sydney-Queenstown-Rotorua-Auckland-Singapore-Skandinavien 
 2. Inrikesflyg från Kangaroo Island och på Nya Zeeland
 3. Stopover i Singapore på både ut- och hemresan
 4. Boende 20 nätter på centralt belägna fyrstjärniga hotell
 5. 38 måltider; 20 x frukost, 11 x lunch och 7 x middag (utöver flygmåltider)
 6. Alla utflykter, inträden och transporter enligt dag-för-dag-program
 7. All dricks, bagageavgifter och flygskatter
 8. Svensk färdledare under hela resan eller från resans första stopp
 9. Visum till Australien för nordiska medborgare
 10. Resehandbok

  Rundresan 23/1

 • Flygresa med Singapore Airlines och Virgin Atlantic Airways i ekonomiklass; Köpenhamn-Singapore-Cairns (Port Douglas)-Adelaide (Kangaroo Island)-Alice Springs, Ayers Rock- Sydney-Auckland, Queenstown-Singapore-Köpenhamn 
 • Inrikesflyg från Kangaroo Island och på Nya Zeeland
 • Stopp i Singapore - på utresan dagrum och på hemresan övernattning
 • Boende 18 nätter på centralt belägna fyrstjärniga hotell
 • 34 måltider; 18 x frukost, 8 x lunch och 8 x middag (utöver flygmåltider)
 • Alla utflykter, inträden och transporter enligt dag-för-dag-program
 • All dricks, bagageavgifter och flygskatter
 • Svensk färdledare under hela resan eller från resans första stopp
 • Visum till Australien för nordiska medborgare
 • Resehandbok

 

Fakta


Reseinformation

Pris från

81 900 kr/person

Reseperiod

2018.11.08 - 2018.11.30
Pris från: 81 900 kr
Boka
2019.01.17 - 2019.02.08
Pris från: 81 900 kr
Boka
2019.03.14 - 2019.04.05
Pris från: 81 900 kr
Boka

Reslängd

23 dagar

Gruppstorlek

Max 30 personer

Resans höjdpunkter

 • Besök på Sydney Opera House
 • Cykelsightseeing i Sydney
 • Läcker skaldjursplatå i Darling Harbour
 • Kangaroo Islands unika djurliv
 • Kulinarisk dag i välkända vindistriktet Barossa Valley
 • Bubbel till solnedgången i Ayers Rock
 • Ljusinstallationen Field of Light i Ayers Rock
 • Pittoreska badorten Port Douglas
 • Snorkling vid Stora barriärrevet med exklusiv segelkatamaran
 • Upplev autentisk aboriginupplevelse i regnskogen
 • Waiheke Islands ljuvliga vingårdar
 • Rotoruas bubblande gejsrar, heta lergropar och maorikultur
 • Natursköna aktivitetsstaden Queenstown
 • Kryssning genom Milford Sounds fjordlandskap

Med reservation för ev. ändringar i dag-för-dag-programmet.

Villkor

Samtliga priser är frånpriser och gäller per person vid del i dubbelrum. Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring tillkommer. Högsäsongstillägg kan förekomma.

Vi reserverar oss mot ev flygändringar, nya flyg- och/eller hotellpriser i samband med ändrade valutakurser, förändrade skatter samt allmänna avgifter. Valutaförändringar kan ske fram till slutbetalning.