Rundresa Nya Zeelands höjdpunkter med svensk färdledare

Upplev en kontrastrik rundresa genom maoriernas land, Aotearoa, som betyder ”det långa vita molnets land”. Nya Zeeland bjuder på fantastiska naturscenerier, spännande städer och möten med gästvänliga "kiwis". Vi får vara med om en kulinarisk odyssé med gourmetmåltider och vingårdsbesök som tar livsnjutaren till nya höjder. Helt enkelt en innehållsrik gruppresa till vår antipod, så långt bort från Sverige som man kan komma!

Förnyad favorit
Resan förlängdes förra säsongen med två dagar för att även inkluderar den spektakulärt vackra tågresan TranzAlpine från öst- till västkusten, mellan Christchurch och Greymouth samt Franz Josef, en av Nya Zeelands största glaciärer något som har uppskattats mycket av våra resenärer. Vi fortsätter med det framgångsupplägget. 

Upplev mer - förläng resan med en ljuvlig söderhavsö!

Det går utmärkt att avsluta rundresan med en skräddarsydd förlängning efter dina önskemål till någon söderhavsö som Fiji eller Cooköarna alternativt i Sydney några dagar eller varför inte förlänga vistelsen i Singapore på vägen hem. Kontakta oss gärna för förslag!

Avresor  Pris Köpenhamn  Pris Stockholm  Pris Göteborg Status
2018        
18 november ca 69 900 kr ca 69 900 kr ca 69 900 kr Öppen
2019        
17 februari ca 69 900 kr ca 69 900 kr ca 69 900 kr Öppen

Preliminära datum och priser

Priserna avser per person i delat dubbelrum
Flygskatter och bränsletillägg ingår med 1 200 kr per person
Enkelrumstillägg: 14 900 kr
Vår enkelrumsgaranti: Om du reser själv och kan tänka dig att dela rum med en medresenär av samma kön utgår kostnaden för enkelrumstillägg. Hittar vi inte någon att para ihop dig med så bjuder vi helt enkelt på enkelrumstillägget!
Prisgaranti: Vi valutasäkrar alla våra rundresor så du slipper oroa dig för priset. Slutpris för skatter och bränsletillägg fastställs 45 dagar före avresa.
Inkluderar: Nya Zeeland och Singapore

Översikt av alla våra rundresor

 

2 platser kvar

Intern information

Karta

Dag-för-dag-program:

Rundresa Nya Zeelands höjdpunkter med svensk färdledare


Nya Zeelands höjdpunkter - 21 dagar

Avresa 2017:   17/11                    Blå siffra = Antal nätter (17)
Avresa 2018:   23/2

                               
Antal måltider: 32
F = Frukost (17)
L = Lunch (7)
M = Middag (8)

Rundresans dag-för-dag-program, avresa 17/11 - Klicka här!
Rundresans dag-för-dag-program, avresa 23/2 - Klicka här!


Dag 1 Köpenhamn/Stockholm - Singapore 

Direktflyg med Singapore Airlines till världsmetropolen Singapore. (Flygmåltider)

Dag 2 Singapore     1

Ankomst på morgonen till Singapore. Startar med en stadsrundtur där vi besöker Little India, Chinatown och botaniska trädgården innan vi checkar in på vårt hotell, Swissotel Merchant Court 4*. På kvällen gemensam välkomstmiddag nere vid kanalen i Clarke Quay. (Flygmåltider, M)

Dag 3 Singapore - Auckland

Dagen spenderas på egen hand, gå på upptäcktsfärd, flanera bland shoppinggallerior eller koppla av vid hotellets poolområde. På kvällen transfer till flygplatsen för nattflyg till Nya Zeeland och Auckland. (F, flygmåltider)

Dag 4 Auckland     
Rundresa Nya Zeeland, Auckland
”Kia Ora” och välkommen till Nya Zeeland! Ankomst mitt på dagen till Auckland, Nya Zeelands största stad där en tredjedel av landets befolkning, "the Kiwis" bor. Efter incheckning på Rydges Auckland 4* är resten av dagen fri. Kanske en stunds vila för den som vill det alternativt ta en promenad ner till hamnen i "the City of Sails” som staden kallas, vilket är lätt att förstå när man ser alla tjusiga segelbåtar med master i tusental i hamnen. (Flygmåltider)


Dag 5 Auckland     Aucklan, Nya Zeelands största stad som ofta kallas för "the City av Sails".

Efter frukost en promenad ner till hamnen och besök på intressanta Maritime Museum. Färjan tar oss sedan över till pittoreska Devonport där man kan strosa omkring bland konstgallerier, kaféer och butiker i de gamla historiska trähusen med nyzeeländsk charm. På tillbakavägen till hotellet gör vi en stadsrundtur. Kvällens middag blir på hög höjd till fantastisk utsikt i Sky Tower, södra halvklotets högsta byggnad! (F, M)

Dag 6 Auckland - Rotorua     2   Rundresa Nya Zeeland, Waitomo Caves

På vägen till Rotorua besöker vi de mäktiga kalkstensgrottorna Waitomo Caves, kända för sina lysmaskar och vackra droppstensformationer. Vi stannar till för lunch i vacker lantlig idyll innan bussresan fortsätter. Väl framme i Rotorua, den maoriska kulturens vagga, kan man bada i svavelhaltiga källor och ta del av den mångtusenåriga maorikulturen. Dagen avslutas med "hangi", en genuin maorisk festmiddag med dansuppvisning. Här bor vi på Millennium Rotorua 4*  (nov-17) och Novotel Rotorua Lakeside 4*  (feb-18). (F, L, M)

Dag 7 Rotorua   Nya Zeeland Rotorua på Nordön

Överallt pyser och bubblar det ur marken så idag står Rotoruas geotermiska områden på programmet. Vi besöker det maoriska konst- och hantverkscentrat Te Puia som ger en inblick i maoriernas kultur och förhoppningsvis ser vi även Pohuta Geyser få ett av sina många utbrott. Därefter tar vi gondolen uppför Mount Ngongotaha för lunch till en härlig utsikt över sjöarna. Under eftermiddagen ingår ett besök på Polynesian Spa där vi njuter av det varma vattnet och den vackra utsikten över Lake Rotorua. Kvällen är till eget förfogande. (F, L)

Dag 8 Rotorua - Napier     1        Nya Zeeland, Hawke's Bay på Nordön

Resan mot kusten går via Nya Zeelands största sjö, Lake Taupo. Vi färdas genom stora pinjeskogar och gröna jordbrukslandskap. Under eftermiddagen når vi Napier, en charmig pittoresk kuststad med fin strandpromenad och känd för sitt centrum som består av pastellfärgade byggnader i art deco-stil. Efter jordbävningen 1931 blev mycket förstört och staden återuppbyggdes i denna tidstypiska stil. Eftermiddagen och kvällen på egen hand. Här bor vi på Scenic Hotel Te Pania 4*. (F)

Dag 9 Napier - Martinborough - Wellington     2

Startar dagen med en stadsrundtur och en guidad art deco-promenad i stadens centrum innan bussresan fortsätter söderut mot huvudstaden Wellington. Vi färdas genom Nordöns vackra landskap med vinprovning och lunch på en av vingårdarna i Martinborough, ett vindistrikt känt för sina Pinot Noir-viner. Ankomst under eftermiddagen till Wellington, Nya Zeelands huvudstad och centrum för regering, finansliv och kultur. Under vår vistelse här bor vi på Grand Mercure Wellington 4*. Kvällen är till eget förfogande. (F, L)


Dag 10 Wellington  

Nya Zeelands huvudstad Wellington beläget längst ner på Nordön.

En dag som börjar med en stadsrundtur där vi ser träkatedralen St Paul’s, Mount Victoria och får en guidad visning i Parlamentet. Besöker även Nya Zeelands nationalmuseum Te Papa Museum, som öppnade 1998. Här får vi på ett interaktivt sätt följa olika kulturer på Nya Zeeland samt landets fascinerande natur. Eftermiddagen spenderas på egen hand. (F)
Dag 11 Wellington - Blenheim     1

Dags att lämna Nordön då vi går ombord på färjan som som tar oss över Cooksundet till Sydön och Picton, en färjeöverfart på drygt tre timmar. Under resan njuter vi av den vackra inseglingen genom Marlborough Sounds. Vi fortsätter till Blenheim, som ligger mitt i det bördiga vinområdet Marlborough dit vi anländer under eftermiddagen och checkar in på vårt hotell, Chateau Marlborough 4*. Ikväll blir det middag och vinprovning på den mysiga och familjeägda vingården Allan Scott Winery. (F, M)  

Dag 12 Blenheim - Hamner Springs / Kaikoura     1

Vi ska se valar! På vägen till Kaikoura ser vi pälssälar längs klipporna. Ombord på valskådningsbåten hoppas vi på magiska ögonblick när dessa väldiga däggdjur dyker upp. Ofta kommer de riktigt nära båten. Huvudattraktionen är kaskelott- och tandvalar som kan ses när de vilar vid ytan. Sälar och delfiner är vanligt förekommande och med lite tur även späckhuggare. En händelserik dag som avslutas med middag vid havet. Här bor vi på Hot Springs Motor Lodge 3,5*  (nov-17) och The White Morph 3,5*  (feb-18). 
(F, M)

Dag 13 Kaikoura - Christchurch     1     

Vi färdas längs med kusten till Christchurch, Sydöns största stad. Här åker vi på stadsrundtur innan vi får eftermiddagen fri i denna intressanta stad som drabbades hårt av två jordbävningar 2010 och 2011. Staden är känd för att vara den mest engelska staden utanför Storbritannien. Denna kvällen kopplar vi av med middag på vårt hotell Rendezvous Christchurch 4*(F, M)

 

Dag 14 Christchurch - Greymouth - Franz Josef  

Stiger ombord på en av världen mest berömda och spektakulära tågresor, TransAlpine som tar oss från öst- till västkusten mellan Christchurch och Greymouth. En tågresa genom ett otroligt vackert och spektakulärt landskap. Innan ankomst till Greymouth serveras en lättare lunch ombord på tåget. Därifrån fortsätter vi med buss och mot kvällen anländer vi till Franz Josef och vårt hotell, Te Waonui Forest Retreat 5*, där en middag väntar på oss. (F, L, M)


Dag 15 Franz Josef - Queenstown  
3

Idag ska vi bekanta oss med Franz Josef, en av Nya Zeelands största glaciärer. Vi får en guidad vandring för att uppleva denna unika glaciär, då den dels för att den ligger på låg höjd men också i ett väldigt milt klimat, vilket innebär att glaciärens storlek varierar. När vi fyllt lungorna med frisk alpluft sätter vi kurs mot alpin- och aktivitetsorten Queenstown. Färden går genom bördigt jordbrukslandskap, delvis kantat av bergsmassiv. Under eftermiddagen når vi Queenstown, vackert belägen mellan dramatiska alptoppar. Här bor vi på Novotel Queenstown Lakefront 4*  (nov-17) och Millennium Queenstown 4*  (feb-18). Kvällen är fri för egna aktiviteter. (F)

Dag 16 Queenstown 

Efter en lugn start på dagen promenerar vi till hamnen för att stiga ombord på det fina gamla ångfartyget TSS Earnslaw som tar oss ut på sjön Lake Wakatipu och över till fårfarmen Walter Peak där en god BBQ-lunch i mysig miljö väntar på oss. På eftermiddagen en rundtur i Queenstown med omnejd inklusive den pittoreska guldgrävarstaden Arrowtown. (F, L)


Dag 17 Milford Sound     

Nya Zeeland, kryssning genom Milford Sound på Sydön

Heldagsutflykt till det vackra fjordlandskapet i Milford Sound. Bussresan går genom den enastående vackra Fiordland National Park som finns med på UNESCOs lista över världskulturarv. Därefter kryssar vi i fjordarmen genom sagolik natur med vattenfall och dramatiska berg. Har vi tur ser vi både sälar och delfiner. Åter i Queenstown är kvällen till eget förfogande. (F, L)Dag 18 Queenstown - Auckland     
1  Rundresa Nya Zeeland, The Cloud Queenswarf Auckland

Efter en skön sovmorgon och god frukost tar vi farväl av Sydön och flyger upp till Auckland och återser vårt hotell, Rydges Auckland 4*. Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter. Kanske shopping eller varför inte ett kafébesök i pittoreska stadsdelen Parnell. På kvällen äter vi en avskedsmiddag tillsammans i hamnkvarteren. (F, M)

Dag 19 Auckland - Singapore     1      

Efter en skön sovmorgon och lång frukoststund är det så dags att ta farväl av Nya Zeeland för den här gången. Under förmiddagen transfer till flygplatsen för flyg tillbaka till Singapore dit vi anländer på kvällen där vi åter checkar in på, Swissotel Merchant Court 4*(F, flygmåltider)

Dag 20 Singapore - Köpenhamn/Stockholm 

Förmiddagen är fri att spendera på egen hand. Kanske koppla av en stund vid hotellets fina poolområde. Efter utcheckning från hotellet äter vi en gemensam lunch innan vi beger oss till Singapores senaste sevärdhet Gardens by the Bay med inträde till både Cloud Forest och Flower Dome. Åter till hotellet 
innan transfern tar oss till flygplatsen för nattflygen mot Köpenhamn/Stockholm. (F, L, flygmåltider) 

Dag 21 Hemdestination

Ankomst tidig morgon till Köpenhamn/Stockholm och det är dags att ta farväl av varandra för den här gången med förhoppningsvis många minnesrika och härliga stunder med hem i bagaget. Anslutningsflyg vidare från Köpenhamn till Göteborg.


Med reservation för att ändringar i dag-för-dag-programmet kan ske vid t ex ändrade flygtider eller oförutsedda händelser.

I priset ingår

 • Flyg med Singapore Airlines i ekonomiklass; Köpenhamn/Stockholm-Singapore-Auckland t/r
       Flyget från Stockholm mellanlandar i Moskva, ett stopp på ca 1,5 timmar.
 • Inrikesflyg på Nya Zeeland
 • Stopover i Singapore på både ut- och hemresan
 • Boende 17 nätter på fyrstjärniga hotell
 • 32 måltider; 17 x frukost, 7 x lunch och 8 x middag (utöver flygmåltider)
 • Alla utflykter, inträden och transport enligt dag-för-dag-program
 • All dricks, bagageavgifter och flygskatter
 • Svensk färdledare under hela resan eller från resans första stopp
 • Resehandbok

Fakta


Reseinformation

Pris från

69 900 kr/person

Reseperiod

2018.11.18 - 2018.12.07
Pris från: 69 900 kr
Boka
2019.02.17 - 2019.03.08
Pris från: 69 900 kr
Boka

Reslängd

21 dagar

Gruppstorlek

Max 30 personer

Resans höjdpunkter

  • Vingårdsbesök på Nordön och Sydön
  • Rotoruas bubblande gejsrar, heta lergropar och maorikultur
  • Mineralpoolerna på Polynesian Spa
  • Art deco-staden Napier
  • Huvudstaden Wellington med nationalmuséet Te Papa
  • Båtresa över Cooksundet mellan Nordön och Sydön 
  • Valsafari i Kaikoura
  • TranzAlpine, en av världens mest berömda och spektakulära tågresor
  • Franz Josef, en av Nya Zeelands största glaciärer
  • Natursköna alpin- och aktivitetsorten Queenstown
  • Kryssning genom Milford Sounds fjordlandskap
  • Båttur med gamla ångaren TSS Earnslaw till fårfarmen Walter Peak            

   Med reservation för ev. ändringar i dag-för-dag-programmet.      

Villkor

Samtliga priser är frånpriser och gäller per person vid del i dubbelrum. Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring tillkommer. Högsäsongstillägg kan förekomma.

Vi reserverar oss mot ev flygändringar, nya flyg- och/eller hotellpriser i samband med ändrade valutakurser, förändrade skatter samt allmänna avgifter. Valutaförändringar kan ske fram till slutbetalning.