Rundresa Söderhavets pärlor med svensk färdledare

En unik rundresa som tar dig jorden runt och till fem fantastiska öriken i Stilla havet där fokus ligger på de olika kulturerna, lokala seder och traditioner. Njut av matupplevelser, vita stränder, tropisk regnskog och möten med lokalbefolkningen. Oavsett om du möts av ett "Kia Orana" eller "Bula" blir du varmt välkomnad överallt av hjälpsamma människor med stora breda leenden.

Tahiti och Bora Bora i Franska Polynesien förförde Paul Gaugin med sin exotiska skönhet. På både Samoa och Cooköarna får vi en inblick i den polynesiska historien och ögat får njuta av den vackra naturen. Fiji adderar med sin melanesiska kultur och på Nya Zeeland är det den spännande maorikulturen som fångar vårt intresse.

Oktoberresan 2018 - ny resrutt & fler dagar i paradiset!

På vår avgång i oktober är flygrutten ändrad. Förutom att den både börjar och slutar i Singapore är resan också förlängd med 1 natt på Fiji. Vi lämnar huvudön för att bo på en av öarna i arkipelagen. Det blir även ytterligare 2 nätter på Tahiti förlagda till lummiga ön Moorea. Detta gör att du får mer för pengarna då priset sjunkit till 3 916 kr/dag.

Avresa 2018  Pris Köpenhamn  Pris Stockholm Status
4 oktober  97 900 kr*  97 900 kr* Öppen

* Preliminärt pris.
Vi tar emot förhandsbokningar, så kontakta oss gärna för mer info!

Priserna avser per person i delat dubbelrum
Flygskatter och bränsletillägg ingår med 3 100 kr*
Enkelrumstillägg: ca 18 500 kr*
Vår enkelrumsgaranti: Om du reser själv och kan tänka dig att dela rum med en medresenär av samma kön utgår kostnaden för enkelrumstillägg. Hittar vi inte någon att para ihop dig med så bjuder vi helt enkelt på enkelrumstillägget!
Prisgaranti: Vi valutasäkrar alla våra rundresor så du slipper oroa dig för priset. Slutpris för skatter och bränsletillägg fastställs 45 dagar före avresa.
Inkluderar: Singapore (2 n), Fiji (4 n), Samoa (3 n), Nya Zeeland (2+1 n), Tahiti (1 n), Bora Bora (2 n) & Moorea (2 n), Cooköarna inkl Aitutaki (4 n).

 

Overwater bungalow på Bora Bora Pearl Resort

Unna dig lite extra lyx - uppgradera till en Overwater Bungalow på Bora Bora! 

Tillägg: 2 000 kr* per person i delat dubbelrum och 4 000 kr* i enkelrum för båda nätterna.

Intern information

Karta

Dag-för-dag-program:

Rundresa Söderhavets pärlor med svensk färdledare


Preliminär avresa 2018:    4 oktober                     Blå siffra = Antal nätter
                                                                                        F = Frukost, L = Lunch och M = Middag

Rundresans dag-för-dag-program mars 2017, klicka här!
Nytt dag-för-dag-program för oktober 2018 är under produktion. Kontakta oss gärna!

Dag-för-dag-program - mars 2017

Dag 1 Skandinavien - London - Los Angeles     1

Flyg med Air New Zealand till Los Angeles dit vi anländer samma kväll. Vårt hotell Marina del Rey Marriott 4* ligger vid kusten i Marina del Rey, nära Venice Beach och Santa Monica. Kvällen till eget förfogande. (Flygmåltider)

Dag 2 Los Angeles - Cooköarna 

Njut av en skön sovmorgon och en lång frukoststund. Efter utcheckning från hotellet gör vi en stadstur till Beverly Hills, Hollywood and Walk of Fame. Därefter transfer till flygplatsen för nattflyg till Rarotonga på Cooköarna.
(F, L, flygmåltider)

Dag 3 Rarotonga     

”Kia Orana” och välkommen till Cooköarna! Ankomst på morgonen till Rarotonga, huvudön och tillika den största ön på Cooköarna. Ögruppens femton öar ligger utspridda i Stilla havet som juveler. Här bor vi på Pacific Resort Rarotonga 4* som ligger på soluppgångssidan vid öns bästa strand Muri Beach. Rummen finns tillgängliga direkt på morgon och även frukosten är uppdukad. Njut av ljumma vindar, turkosblått hav och vita sandstränder. (F)

Dag 4 Rarotonga

Upptäcktsfärd till fots i den tropiska regnskogen tillsammans med en av öns mest kända personer och tillika medicinman. Turen avslutas med lunch på Trader Jacks i huvudstaden Avarua. Eftermiddagen för egna upptäcktsfärder. På kvällen träffas vi igen för en spektakulär ”Island Night Show” med polynesisk buffé och dansshow. (F, L, M)Dag 5 Aitutaki

En kort flygtur tar oss till en av Söderhavets vackraste platser; Aitutaki som utan konkurrens Cooköarnas paradisö nummer ett. Denna pärla omfamnas utav en av Söderhavets vackraste laguner som består av olika blå och turkosa toner i ett kristallklart vatten i skarp kontrast till de vita lena sandstränderna. Under denna heldagsutflykt gör vi en lagunkryssning med snorkling och strandhugg på flera av lagunens många sandöar däribland ”One Foot Island”, där kan du även få stämpel i ditt pass. Gå på strövtåg, känn dig som Robinson för en dag eller bara njut av solens varma strålar. På menyn idag står det färsk grillad fisk. Kvällen fri för egna aktiviteter. (F, L)


Dag 6 Rarotonga 

En dag på egen hand. Kanske passa på att njuta av den 3 km långa stranden vid hotellet eller strosa i den nästan 2,5 hektar stora tropiska trädgården. Snorkla eller paddla kajak passar också utmärkt för att utforska denna tropiska paradis ö. (F)


Dag 7 Rarotonga - Tahiti     1

Förmiddagen på egen hand; strosa runt eller bara njut av sol och bad. På eftermiddagen flyger vi vidare till Papeete på Tahiti. Här bor vi första natten på huvudön eftersom vi anländer på kvällen till
Le Méridien Tahiti 4*. (F, flygmåltider)


Dag 8  Bora Bora     2  

Efter frukost en sightseeingtur som avslutas på flygplatsen för inrikesflyg till Bora Bora. Här bor vi på fantastiska hotell, Bora Bora Pearl Beach Resort & Spa 4,5*. På kvällen äter vi gemensam middag i hotellets restaurang. (F, M)


På Bora Bora var man först i världen att bygga hotell på pålar i vattnet så passa på, här finns det möjlighet att uppgradera till en Overwater Bungalow för den som vill unna sig lite extra lyx och bo på pålar i vattnet. Tilläggskostnad: 2 000 kr/person för båda nätterna vid del i dubbelrum.


Dag 9 Bora Bora

Merparten av dagen njuter vi av att bara vara på denna vackra paradisö som av många anses till och med vara den vackraste i världen. Under dagen gör vi även en tur ut på havet. (F, M)

Dag 10 Bora Bora - Auckland 

Innan vi lämnar Bora Bora gör vi en rundtur på ön. Flyg tillbaka till Papeete och därifrån flyger vi sedan vidare till Auckland på Nya Zeeland. (F, flygmåltider)


Dag 11 Auckland     1  

Vi anländer till Auckland strax innan midnatt en dag senare då vi passerat datumlinjen. ”Kia Ora” och välkommen till Nya Zeeland! Eller Aotearoa som maorierna kallar sitt land, vilket betyder ”det långa vita molnets land”. Här bor vi centralt på Stamford Plaza 5*(Flygmåltider)Dag 12 Bay of Islands

Tidig morgon för en heldagstur till Bay of Islands där maorifolket har en stor del av sin historia. Vi tar färjan till pittoreska Russell, Nya Zeelands första huvudstad. Här äter vi lunch följt av besök på Russell Museum och Nya Zeelands första kyrka. Därefter färjan tillbaka. Vi besöker the Waitangi Treaty House där avtalet mellan maorier och britter signerades. Avtalet gjorde att maorierna garanterades ägande över sitt land och sin kultur. Kvällen fri för egna aktiviteter. (F, L)


Dag 13 Auckland

Under förmiddagen gör vi en halvdagstur där också inträde till Auckland Museum & Maori Cultural föreställning. Resten utav dagen står till eget förfogande. Kanske ta färjan över till Devonport eller bara strosa omkring i Aucklands vackra marina med alla segelbåtar. ”The City of Sails” är verkligen ett namn som staden lever upp till. Till kvällen äter vi en middag på hisnande höjd, 190 meter upp i Sky Tower.
(F, M)


Dag 14 Auckland - Samoa     4

Tidigt morgonflyg till Samoa dit vi anländer på eftermiddagen. Här säger vi ”Talofa Lava” och välkommen till Samoa, en önation som består av nio vulkanöar. Besök i huvudstaden Apia där Söderhavets mest anrika hotell ligger; Sheraton Samoa Aggie Greys Hotel 4* med filmstjärnor från svunnen tid som Marlon Brandon och Gary Cooper på sin gästlista och det är också här vi bor. Hinner även med ett besök på den skotske författaren Robert Louis Stevensons Museum. Det är han som har skrivit de välkända böckerna Skattkammarön samt Dr Jekyll och Mr Hyde. Resten av dagen fri för egna aktiviteter. (F, flygmåltider)


Dag 15 Samoa

Heldagsrundtur på ön Upolu som är den ena av landets två största öar. Vi får uppleva vacker natur och Samoas rika kultur. Turen går genom byar, kokosnötsplantage och tropisk regn-skog. Under dagen ges tillfälle till svalkande bad i vattenfall och snorkling vid en av Samoas vita stränder där vi också avnjuter lunch. På kvällen en gemensam middag med ”fiafia” show. (F, L, M)Dag 16 Samoa

Dagstur till ön Manono. Innan båtresan till ön, som tar ca 20 minuter, besöker vi Fine Arts Museum. Här välkomnas vi av den samoanska krigsgudinnan Nafanua, som står staty vid ingången. Väl framme på ön promenerar vi och njuter av tystnaden, här kan varken bilar eller annat oväsen distrahera oss. Under lunchen bjuds vi på utsikt över det turkosblå havet. Åter på hotellet är kvällen fri för egna aktiviteter. (F, L)


Dag 17 Samoa

Njut av en lång frukost och passa på att ta ett svalkande bad i poolen. En dag på egen hand med möjlighet att upptäcka ön eller bara avkoppling. (F)

Dag 18 Samoa - Fiji     3

Då går färden vidare till Fiji dit vi anländer på eftermiddagen. ”Bula” och välkommen till Fiji! Denna önation som ligger mitt i Stilla havet består av 333 öar. Här finns paradislika stränder och kristallklart vatten. Vi bor på Sofitel Fiji Resort 4.5* på Denarau Island. Några timmar till fritt förfogande för att sen träffas igen för gemensam middag på kvällen. (F, flygmåltider, M) 

 

Dag 19 Fiji

Halvdagstur på ön under förmiddagen där vi besöker en trädgård med en av världens största orkidésamlingar, en fijiansk by och det största hinduiska templet på södra halvklotet finns i Nadi, huvudstaden. Besöker även stadens marknad och här finns också möjlighet till shopping. Åter på hotellet är resten av dagen till eget förfogande. (F)


 

Dag 20 Fijis skärgård

En heldag i havets tecken. Idag bär det ut till havs för att uppleva Fijis vackra skärgård. En dag fylld av sol, bad och snorkling. Utforska korallernas undervattensvärld. Under kryssningen serveras lunch. (F, L)

 

 

Dag 21 Fiji - Auckland     1Marknad i Auckland

Ledig förmiddag för flyg till Auckland dit vi ankommer på kvällen, ett kärt återseende där vi åter igen checkar in på Stamford Plaza 5*(F, flygmåltider)

 

 

 

 

Dag 22 Auckland - Singapore     1Pingviner

Innan avresa mot flygplatsen besöker vi Kelly Tarltons undervattensvärld. Här tittar vi på pingviner och står ansikte mot ansikte med hajar och andra fascinerande djur ur Stilla havets marina liv. Under eftermiddagen flyg till Singapore, dit vi anländer på kvällen och bor på Fairmont Hotel 5*(F, flygmåltider)

 

 

Dag 23 Singapore - Köpenhamn Singapore

Heldag i Singapore förmiddagen till eget förfogande. Under eftermiddagen sightseeingtur runt till Little India, Chinatown och botaniska trädgården. På kvällen äter vi en välsmakande avskedsmiddag på välkända Raffles Hotel. Därifrån åker vi sedan direkt till flygplatsen för nattflyg till Köpenhamn. (F, M, flygmåltider)

Dag 24 Hemdestination

Anländer till Köpenhamn tidig morgon och det är dags att ta farväl av varandra för den här gången med förhoppningsvis många härliga upplevelser och minnen för livet med hem i bagaget. Beroende på avreseort fortsätter en del av oss med anslutningsflyg till Göteborg och Stockholm.

 Med reservation för att ändringar i dag-för-dag-programmet kan ske vid t ex ändrade flygtider eller oförutsedda händelser.


I priset ingår

 • Flygresa i ekonomiklass med Singapore Airlines, Fiji Airways, Air New Zealand, Air Tahiti Nui och Air Tahiti; Köpenhamn-Singapore-Nadi (Fiji)-Apia (Samoa)-Auckland (Nya Zeeland)-Papeete (Tahiti)-Rarotonga (Cooköarna)-Auckland-Singapore-Köpenhamn
 • Inrikesflyg på Tahiti och Cooköarna
 • Stopover i Singapore
 • Boende 2 nätter på förstaklasshotell
 • 32 måltider; 19 x frukost, 8 x lunch och 5 x middag (utöver flygmåltider)
 • Alla utflykter, inträden och transporter enligt dag-för-dag-program
 • All dricks, bagageavgifter och flygskatter
 • Svensk färdledare under hela resan eller från resans första stopp
 • Resehandbok

 

Fakta


Reseinformation

Pris från

97 900 kr/person

Reseperiod

2018.10.04 - 2018.10.28
Pris från: 97 900 kr
Boka

Reslängd

25 dagar

Gruppstorlek

Max 30 personer

Resans höjdpunkter

 • Snorkling i Aitutakis turkosblå lagun 
 • Regnskogsvandring på Rarotonga
 • Spektakulär "Island Night Show" med vickande höfter
 • Legendariska och mytomspunna Bora Bora
 • Maorikulturen på Nya Zeeland
 • Samoa, Polynesiens vagga
 • Bad i regnskogens vattenfall på Samoa
 • Kavacermoni på Fiji
 • Båtresa i Fijis skärgård
 • Middag i Auckland på hög höjd i Sky Tower

  Med reservation för ev. ändringar i dag-för-dag-programmet.

Villkor

Samtliga priser är frånpriser och gäller per person vid del i dubbelrum. Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring tillkommer. Högsäsongstillägg kan förekomma.

Vi reserverar oss mot ev flygändringar, nya flyg- och/eller hotellpriser i samband med ändrade valutakurser, förändrade skatter samt allmänna avgifter. Valutaförändringar kan ske fram till slutbetalning.