Sri Lanka
 • Upplev jeepsafari på

  Sri Lanka

 • Mycket kultur och gamla traditioner på

  Sri Lanka

 • Stränder för alla smaker

  Sri Lanka

 • Färgstark kultur & fantastisk historia

  Sri Lanka

 • Galle - en glädje att utforska till fots

  Sri Lanka

 • Vackert så det förslår

  Sri Lanka

Sri Lanka. Vacker utsikt i BentotaSri Lanka. MirissaSri Lanka. Untouched tropical beach with palms and fishing boatsFiskare på styltar i havet, ett traditionellt sätt att fiska på i Sri Lanka En vacker kväll i staden GalleDen Heliga Tandens Tempel i staden KandyNawatuna, Sri LankaFärgstark lokal marknad i staden Kandy.Negombo, Sri LankaStåtliga elefanter går att se i nationalparken Yala, Sri LankaKandy, Sri LankaEn härlig eftermiddag på stranden i Weligama, Sri LankaUnawatuna, Sri LankaEn stilig leopard i nationalparken Yala, Sri LankaSri Lanka. Bild Ella Nuwara. Eliya Train.Sri Lanka. Tropical beach in Sri LankaSri Lanka. KandySri Lanka. Bild: Ella Tea Estate TourSri Lanka. Kandy Temple of ToothSri Lanka. Sigiriya Rock Sri Lanka WildlifeSri Lanka. Tea PlantationsSri Lanka. Trincomalee

Många unika upplevelser på en och samma plats

Sri Lanka

Det är få platser i världen som erbjuder så många olika och unika upplevelser på en och samma plats som Sri Lanka gör.
Sri Lanka är en tropisk ö som ligger i Indiska oceanen, söder om Indien, en ö som har så mycket att erbjuda!
Här kan du uppleva färgstark kultur, fantastisk historia, vacker natur och vilda djur, ändlösa stränder och en väldigt vänlig lokalbefolkning.

Till Sri Lanka åker du med fördel på en rundresa skräddarsydd för dig där du hinner med att besöka både sluttande teplantager, utflykter till tempel och safariparker eller stränder som är vackert inramade med vajande palmer. Tour Pacific erbjuder flera olika resmål på Sri Lanka och vi skräddarsyr resan enligt dina egna önskemål om upplevelser eller kanske du hellre vill att vi hjälper dig att sätta ihop bästa resan. Vilket resmål du än väljer för din resa kan du räkna med en fantastisk resa!

Det lankesiska köket

Du kommer också att ha många tillfällen att utforska det lankesiska köket som har starka influenser från sin stora granne Indien, men har ändå en helt egen karaktär och som innehåller hela doftpaletten från Sri Lankas berömda kryddodlingar. Det är ris och curry i grunden som lagas med alla olika karaktär och ingredienser. Maten är ofta kryddstark och är lika spännande vare sig du väljer ett gatustånd eller en lyxrestaurang. 

Tea Country, Kandy och "the cultural triangle"

I hjärtat mellan syd, öst och väst ligger ett större område som kallas Sri Lankas kulturella triangel. Det är tre städer som ramar in triangeln, Anuradhapura i norr, Polonnaruwa i öster och Kandy i sydväst. Anuradhapura grundades 400 år f.Kr och var landets första huvudstad, 1982 sattes den heliga staden upp på Unescos världsarvslista. Polonnaruwa, övertog rollen som huvudstad från Anuradhapura i slutet av 1000-talet. Den tredje staden som är med och bildar den kulturella triangeln är Kandy som blev Sri Lankas sista rike före ankomsten av de europeiska kolonisatörerna. Kandy är Sri Lankas näst största stad och känt för “the temple of the tooth relic”, en av de heligaste helgedomarna för buddhister över hela världen som också innehåller en av buddhas tänder i ett skrin.

Sigiriya
- mitt i Sri Lankas gröna djungel reser sig en majestätisk klippa 200 meter upp i luften, detta är den berömda Lejonklippan, Sigiriya. Även Sigiriya har en gång i tiden tjänat som norra Sri Lankas huvudstad.

Nuwara Eliya, Hatton och Ella

Ofta kallad ”Little England” har Nuwara Eliya på 1990 meters höjd med sitt svalare klimat en brittisk landsorts-känsla med sina koloniala byggnader, hotell, välskötta häckar och vackra trädgårdar. Staden är väldigt vackert belägen bland grönklädda kullar och teplantager.
I Hatton är luften frisk och svalare och utsikten är bedårande. Här kan du se teplockare ute på tefälten och besöka en lokal tefabrik. Här kan du prova att bo i en planteringsbungalow och få en smak av öns brittiska koloniala förflutna, eller vandra upp i närheten av Adam's Peak på natten för att bevittna en av de vackraste soluppgångarna i hela Asien.

Ella´s vackra omgivningar får en att tappa andan. Denna lilla ort ligger vackert i höjdlandskapet och har fått sitt namn på kartan då här finns en rad sevärdheter runt hörnet. I Ella kan du vandra, åka zipline, se vackra vattenfall och den berömda bron ”nine arch bridge” där nedan nämnda tåg passerar.

Också här, i hjärtat av Sri Lankas teplantager och böljande landskap, hittar du en av världens mest natursköna tågresor. Tåget från Kandy till Ella är en vacker 7-timmars resa genom frodiga teplantager, rullande risfält och oändlig utsikt över bergen. Du kan även välja delar utav den för en kortare resa. 

Sri Lankas många nationalparker

Du får inte missa att åka på en jeepsafari under din resa. Det finns totalt 21 nationalparker på Sri lanka och Yala nationalpark är den mest kända utav dem. Här finns förutom fantastiskt vacker natur chansen att se många olika djur bl.a. elefanter, läppbjörn och leoparder. Yala sägs även att ha den högsta koncentrationen i världen utav leoparder, trots detta är chansen ändå ganska liten att få syn på en. Vanligare att få se är elefanter, vildsvin, bufflar, makaker, sengångare, schakaler, mungos, piggsvin, bältdjur, och kaniner, liksom rikliga krokodiler. Yala erbjuder också på enastående fågelskådning året runt. 

Stränderna i söder samt hamnstaden Galle

I söder kan du ta det lugnt och leva strandliv, åka på valsafari och snorkla vid korallrev. Längs sydkusten hittar du stränderna som alla har sin egen charm Tangalle, Mirissa, Weligama och Unawatuna. Från Mirissa kan du åka på valtur och här kan du ha turen att få se blåvalen som är världens största djur. Under säsong säger dem att det är 98% chans att få se en blåval vilket är unikt. Bästa tiden för valskådning är mellan november och april. Weligama är ett lite lugnare alternativ till Unawatuna och Mirissa.

Galle är en liten juvel. Denna historiska hamnstad är ett Unesco-världsarv och en glädje att utforska till fots. Här finns en exotisk gammal handelshamn med fantastiska byggnader i imponerande holländsk kolonialstil, antika moskéer och kyrkor samt museer. När du vandrar genom Galles gränder passerar du eleganta kaféer, udda butiker och många oklanderligt restaurerade hotell med mycket själ i väggarna och uppåt 400 år gamla hotellrum är en upplevelse i sig!

Colombo och Negombo

Colombo är Sri Lankas huvudstad och landets största stad. Staden har inga särskilda sevärdheter, men erbjuder en unik atmosfär och härlig karaktär. Här finns ett stort utbud av sevärdheter, shopping, kultur och nöjen. Negombo är mest känt tack vare sin närhet till den internationella flygplatsen som ligger bara 10 km bort. Många besökare stannar här som ett sista eller ett första stopp innan flygresan hem eller vid ankomst.

Under en resa till Sri Lanka får du en semester för alla sinnen och du kommer att komma hem med mängder av vackra minnen. Sri Lanka är ett fantastiskt resmål kontakta oss om du vill veta mer!


Fakta Sri Lanka

Valuta & kreditkort

Valutan man använder är lankesiska rupier. Det är bra att växla till sig kontanter, uttag i atm kan göras på flygplatsen eller större städer.  

Invånarantal

ca. 20 miljoner

Huvudstad

Colombo

El

På Sri Lanka används 230V – D,G. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Visum behövs, som svensk medborgare kan du ansöka online om inresetillstånd via det elektroniska viseringssystemet (ETA).

Flygtid

Ca 13 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Den vanligaste och snabbaste flygvägen till Sri Lanka är via Dubai eller Doha.

Sråk

På Sri Lanka talas det singalesiska och engelska.

Tidsskillnad

+ 4,5 timme

Dricks

Att ge dricks är något som allmänt förväntas på Sri Lanka. Vi har sammanställt en lathund för våra kunder så de enkelt ska veta vad som är förväntat.

Dricksvatten

Kranvattnet kan användas till att borsta tändarna i men ska inte drickas. Köp vatten på flaska.

Klimat Sri Lanka

Till Sri Lanka kan man resa när som helst på året. Klimatet är tropiskt och består av mycket distinkta torra och våta säsonger. Den torra säsongen är mellan november och april. Medeltemperaturen på Sri Lanka varierar vanligen mellan 28 - 32 grader. Temperaturen kan variera från att vara så låg som 16 grader i Nuwara Eliya som tillhör det centrala höglandet och till så högt som 32 grader i Batticaloa längs öns östra kust. Det finns dock vissa områden längs kusten som kyls av havbrisen. 

Sri Lanka Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
28 29 31 31 31 31 30 30 30 30 28 28
Vattentemperatur
27 28 29 30 30 29 28 28 28 29 29 28
Regnfria dagar 15 17 19 9 7 8 7 8 7 6 5 18

 

Karta över Sri Lanka

Hotell Sri Lanka

Turer på Cooköarna

Planera din resa – Sri Lanka

Du kan med fördel resa runt och göra en rundresa till alla olika delar du väljer att upptäcka på din Sri Lanka resa.

Färdsätt

 

Val av boende

På Sri Lanka är det små och mysiga boutique-hotell. Allt från 3-stjärnig till 5-stjärnig standard. Alla boenden erbjuder frukost, och du kan välja till oilka måltidspaket såsom halv eller helpension eller all inclusive.
Vi på Tour Pacific rekommenderar att du väljer ditt boende efter vädersträck. Vill du bo på solnedgångsidan eller soluppgångssidan? Men också om du önskar bo nära ett rev för bra snorkling, eller kanske vid en mer barnvänlig strand med långgrunt vatten och mjuk sand. 

 

Kontakta oss

Kontakta oss på tel 042-17 95 00 eller klicka på "Kontakta oss"-knappen.

Reseförslag

Utifrån era önskemål och våra säljares rekommendationer mejlar vi ett reseförslag.

Resan bekräftas

Vi bokar in flyg och övriga arrangemang och en handpenning på 4 000 kr betalas.

Ev. avbeställningsskydd måste bokas i samband med detta.

Innan avresa

Vi skickar slutfaktura ca 30 dagar innan avresa och därefter färdhandlingarna.

Reseförslag Sri Lanka

Aktuella erbjudanden Sri Lanka

Våra rundresor - Sri Lanka

Tour Pacific rekommenderar