Bila själv på våra resmål - Tour Pacific

Bila själv

Att köra med egen hyrbil på ett resmål är för många en skön frihetskänsla och det bästa sättet att uppleva destinationen. Du bestämmer själv takten och väljer själv de platser du vill besöka, vilket ger en behaglig flexibilitet. Många av våra resmål fungerar utmärkt att upptäcka med hyrbil. De mest populära länderna är givetvis Australien och Nya Zeeland. Men även Mauritius och Seychellerna passar utmärkt att hyra en bil för någon dag.

Vi ser till att du får en hyrbil med hög kvalitet på din resa

Vi samarbetar med de mest välrenommerade hyrbilsföretagen, vilket gör att vi kan erbjuda ett stort utbud av bilar med hög kvalitet. Förutom hyrbilar i vanlig storlek har vi också bilar med fyrhjulsdrift samt minibussar. 

Får bilkörning i Australien eller Nya Zeeland är det ett krav på att man har ett internationellt körkort. I Sverige är det Motormännens Riksförbund som utfärdar internationella körkort. Du ansöker via Motormännens hemsida www.motormannen.se. Gå in på sidan “Internationellt körkort” och skriv ut ett formulär. Du fyller i uppgifterna enligt instruktionen och posta sedan ansökan. Inom cirka 5-6 dagar kommer körkortet med posten tillsammans med en faktura. Det går också bra att kontakta Motormännens Riksförbund på 08-690 38 00 eller gå in på närmsta kontor.

Viktigt! Varje kund ansvarar för att parkerings- eller fortkörningsböter eller dylikt betalas. Annars blir hyrbilsbolaget kontaktat av myndigheterna och de debiterar en expeditionsavgift (förutom böterna) på upp till AUD/NZD50 för att täcka sina administrationskostnader, vilket tillkommer som en avgift på den räkning de skickar hem till dig. 

Se våra reseförslag nedan för exempel på upplevelser med hyrbil i Australien, Nya Zeeland och Söderhavet: