Maldivernas mest romantiska hotell - Baros Maldivernna - Tour Pacific - Reseblogg
Emma testar Maldivernas mest romantiska hotell

Emma testar Maldivernas mest romantiska hotell

"Jag är precis hemkommen efter 5 underbara dagar på Maldiverna. Här hade jag förmånen att följa med på en studieresa för att uppleva Baros, en liten paradisö mitt i Indiska Oceanen. Väl framme på Malé Maldivernas huvudstad möts jag av Baros personal som snabbt tar mig ner till en väntade speedboat och resan till ön tar endast ca 20 minuter. Det känns som en frisk fläkt att komma ut på båten efter drygt 10 timmar i ett flygplan.
lighthouse from ocea...

 

Vattenvillor

Väl framme på Baros i underbart solsken med blå himmel och ca 30 grader känns det verkligen som jag ankommit paradiset. Det serveras en välkomstdrink och jag blir effektivt och snabbt visad till min villa.

Här kan man välja att bo i vattenvillor som ligger fint på pålar i havet eller i en mysig strandvilla, båda kategorierna kan väljas med eller utan egen pool.  Villorna är rymliga och klassiskt inredda i stilrena möbler. Jag hade turen att de första två nätter få prova en vattenvilla med egen tillhörande pool och de två sista nätterna flyttade jag in i en strandvilla. Det är helt och hållet vad som passar er bäst vad ni ska välja, kan ni inte bestämma er kan man alltid boka båda kategorier och därmed uppleva båda två.

11   natt

Vattenvillorna med pool är väldigt lyxiga och har ett stort trädäck med både solstolar och dagbädd. Att sitta här ute på kvällen under stjärnorna med upplyst pool är så underbart att man får nypa sig i armen. Strandvillorna känns lite mörkare invändigt än vattenvillan men de är väldigt mysiga och trivseln infinner sig direkt. Här finns ett stort fint badrum med dusch både ute och inne. Några steg ut från altanen och jag når vattenbrynet och sätter fötterna i vattnet.    

12  

Hög servicenivå

Baros är en liten och mysig ö som man går runt på ca 10 minuter. Den känns väldig intim och privat och då det inte är tillåtet med barn under 8 år på ön så passar den utmärkt till par antingen i vänners lag eller en romantisk resa.

På ön bor och jobbar det 302 personer och med sina 75 villor är det max 150 gäster åt gången, det vill säga, servicen är hög.

På den fantastiska frukosten som är både á la carte samt buffé kan man även njuta av champagne och färskpressade juicer. Det finns tre restauranger på ön; Lime som är öppen hela dagen och serverar frukost, lunch och middag, med en stor internationell meny. Cayenne som är en grillrestaurang där förrätten är bufféstyle och huvudrätten á la carte; här serveras det fantastiskt gott kött och skaldjur. Den tredje restaurangen är Baros ikoniska restaurang The lighthouse som är deras fine dining. Detta är utan tvekan ett av de bästa köken på Maldiverna.

4   5

Är du sugen på en mer romantisk middag kan du boka ett privat arrangemang på deras sandbank; mer romantiskt än så blir det inte! Jag skulle få förmånen att prova detta men på väg ut till sandbanken öppnar sig himlen och vi blir sittande i båten för att se om regnet skulle dra förbi. Personalen hade redan dukat och fixat på sandbanken men tyvärr fick vi vända om och äta på ön istället då regnet höll i sig. Det var inte svårt att förstå att detta är en upplevelse som är svårslagen om man har vädret på sin sida! 

Sandbank

Spa eller snorkling?

Baros spa håller hög klass och deras behandlingar är fantastiska. Jag hade turen att få testa deras signature behandling som består av fyra sorters olika massagetekniker under sina 60 minuter. Kan verkligen säga att det en av de bästa massagbehandlingar jag någonsin upplevt, dock om man tittar på minussidan även en av de dyraste. Här kostar en 60 minuters spa behandling i runda slängar ca 1800 kr men är en riktig njutning för kropp och själ.

Man får låna snorkelutrustning på plats utan kostnad. Det är bara att hämta ut när du kommer samt att lämna vid avfärd. Vattensportcentret har en kunnig marinbiolog på plats som guidar dig genom var du bör snorkla för bästa upplevelsen samt vilka arter du kan få komma att se. Här finns ett riktigt fint husrev med 18 sköldpaddor som husrevet har som permanenta gäster. Du kommer antagligen även att stöta på revhaj, rockor och en mängd färgfulla stora och små fiskar.

utsikt pool   hajar
Första snorkelturen hade jag turen att stöta på en tonfisk samt en sköldpadda som knaprade bekymmersfritt på revet utan att lägga märke till mig.

Här finns ett gym, pingis samt biljardbord för den som vill fördriva tiden med annat än en solstol och total avkoppling i paradiset.

Jag njöt verkligen av tiden på Baros och det är en ynnest att fått uppleva ännu en fantastisk pärla på Maldiverna!"

 

Dela

Du kanske också gillar