En resa till Fiji och Yasawa Island Resort - Reseblogg
Yasawa Island Resort - en resa till Paradiset!

Yasawa Island Resort - en resa till Paradiset!

Vår VD Lars besökte den nordligaste utposten i Fijis övärld, Yasawa Island Resort. Han blev hänförd av det mesta; från Robinson Crusoe upplevelsen till deras äggröra. Läs här hans rapport från ännu ett paradis på jorden.

YasawaSunset

Solnedgångarna är spektakulära på Yasawa
 

Lars rapport:

-Vad skulle du sätta för betyg på det här hotellet, frågar Grant från Tasmanien mig när han får veta att jag jobbar för ett reseföretag. Jag får fundera en stund och svarar sedan att det är svårt att sätta ett betyg på ett sådant här ställe. Skulle man enbart gå på standard och faciliteter så blir det nog högst en fyra men helhetsupplevelsen är definitivt en femma. Grant som redan avverkat fem av sina sex nätter nickar medgivande.

- Det är alla aktiviteter och utflykter tillsammans med lokalbefolkningens varma hjärta och genuina leenden som gör både Yasawa och Fiji så unikt.

Yasawa Island Resort ligger allra längst norrut i ögruppen Yasawa, 30 min med propellerflyg från flygplatsen vid Nadi. Från flygfönstret ser man öar, korallrev samt en och annan båt. Man landar på vad som närmast kan kallas för åker.

Några av grannbyns ungar har samlats vid den lilla flygplatsen och tittar nyfiket på när flyget lyfter igen med de gäster som ledsamt nog måste resa hemåt.

YasawaPRopflyg

Den lilla landningsbanan på Yasawaön tar emot vårt lilla propellerplan

Hotellets minibuss skumpar fram längs grusvägen som ska ta oss till hotellet. Vägen kantas av palmer och tropisk vegetation och vi passerar även odlingar med tarorötter och andra exotiska grödor.

Väl framme möts vi av en stor välkomstkommitté bestående av hotellets personal från olika avdelningar allt från kocken till trädgårdsmästaren! Med imponerande stämmor hälsas vi på traditionellt fijivis välkomna med en körsång som lätt skulle kunna ställa upp i ”Körslaget”! Sången avslutas på sedvanligt vis med ett rungande BULA!

För de som varit på resande fot sedan morgonkvisten och kanske inte hunnit med lunch så erbjuds en lättare måltid från menyn att serveras i den egna villan. Man får också fylla i en beställningslista för minibaren på rummet där vatten, läskoch juice ingår kostnadsfritt; vin och öl betalar man för efter konsumtion.

YasawaGuestroom

Hotellet har endast 18 strandvillor inbäddade i lummig grönska ett stenkast från stranden.

Villorna är stora och rymliga med en vardagsrumsdel och en sovdel, ett stort badrum med dubbla handfat och dubbla duschhuvuden. Givetvis finns också utedusch och terrass med dagbäddar samt bord och stolar. Nere på stranden har varje villa egna solstolar, hängmatta och solskydd.

Stranden är antagligen Fijis längsta och bredaste med ljus, finkornig sand.

YasawaUtedusch

Utomhusdusch med havsutsikt är aldrig fel!

Kavaceremoni

På kvällen samlas man gärna i baren för en cocktail eller ett glas vin. Vissa kvällar anordnar personalen en kavaceremoni för hotellets gäster. Har man aldrig testat detta så är det ett intressant inslag in den fijianska kulturen som man bör testa en gång åtminstone.

Kavadrycken görs på roten till pepparbusken som mals till ett pulver, blandas sedan med vatten och serveras i ett halvt kokosnötskal, under ceremoniella former. Kavan dricks i stora delar av Söderhavet vid viktiga händelser och högtider.  Drycken kan närmast beskrivas som jordigt vatten och smakar ungefär detsamma. (Kavan har en lätt narkotisk verkan och dricker man mycket så kan man tappa känslan i läppar och tunga.) Låt inte detta avskräcka dig, man har inte varit på Fiji förrän man testat en kavaceremoni.

kavaceremoni

Måltider

På Yasawa Island Resort har man alltid helpension inkluderat i priset där alla måltider samt alkoholfria drycker ingår. Frukostbuffén bjuder på frukt och olika bakverk och man beställer tillagade rätter från menyn. En klassiker är Island Scramble som är äggröra med nyfiskad hummer på surdegsbröd. Makalöst gott! Utöver detta serveras ägg i alla dess former.

Aktiviteter

Yasawa Island Resort har ett intressant spaerbjudande. Om man betalar en engångsavgift på ca 2700 kr per person så får man en valfri 50-minuters behandling varje dag under hela sin vistelse. Stannar man mer än tre nätter och gillar spabehandlingar så är detta en bra deal - och ju längre man stannar ju bättre blir spadealen!

YasawaBoat

På snorkelturen möts vi av barn från grannbyn

Varje dag anordnar hotellet två turer som ingår i priset. Exempel på turer:

-Besök i en lokal by
-Besök i en kyrka på söndagar
-Tur till grottan som är känd från filmen ”Den blå lagunen”
-Snorklingtur

Förutom dessa aktiviteter kan man boka en av den tio öde stränderna för en privat picknicklunch med sol och bad. Läs om vårt erbjudande till Yasawa Island Resort

Bli Robinson Crusoe för en dag!

Yasawa Island Resort har 10 öde stränder på öarna runt omkring som hotellets gäster kan boka för en dag.

Tänk dig en strand helt för dig själv. Eftersom ingen annan ser dig så är det fritt fram att kasta paltorna och springa omkring i födelsedagskostymen!

YasawaRobinsonCrusoe...

Här blir man lämnat till sitt öde - för några timmar i alla fall, av hotellets personal.

Alla gäster som bokat en picknick samlas på hotellets strand och varje par får med sig en stor kylväska med lunch (som man får välja från lunchmenyn) och allehanda kalla drycker.

Alkoholhaltiga drycker kostar, men alla andra drycker ingår, liksom allt i matväg.

Hotellpersonalen åker före och sätter upp solskydd, picknickfiltar samt stolar och bord i skuggan. Sen släpps gästerna av på olika stränder och Robinsonlivet kan börja!

Att vandra på en helt öde sandstrand som man har helt för sig själv är en häftig känsla. Och lyckan är att sitta i vattenbrynet och låta ljumma vågor skölja över benen.

Efter en stund är det dags att skölja strupen med en kall öl eller något annat läskande som packats ner i kylboxen.

YasawaPcniclunch

Picknickkorgen och snorkelutrustningar väntar!

Har man tänkt på att ta med snorklingsutrustningen så hinner man med att utforska livet under vattenytan innan det är dags för lunch.

Jag njöt av en Caesarsallad med kycklingpaj efter det en fräsch fruktsallad. Så bra hade nog inte Robinson Crusoe !"

Lars Jönsson, grundare och ägare av  Tour Pacific

Läs här om vårt erbjudande till Yasawa Island Resort

Läs mer om Fiji

 

 

 

Dela

Du kanske också gillar