Shangri La Touessrok Resort & Spa - Mauritius nyagamla stjärna - Reseblogg
Shangri La Touessrok Resort & Spa - Mauritius nygamla stjärna

Shangri La Touessrok Resort & Spa - Mauritius nygamla stjärna

På Mauritius vackra östkust finner man ett av Mauritius verkliga ”wow” hotell. Det ikoniska Le Touessrok öppnade nyligen upp som Shangri La´s Touessrok Resort & SPA och har fått sig en total make over. Tour Pacifics personal testade hotellet nyligen.

Beläget på en magiskt vacker halvö, i utkanten av den lilla fiskebyn Trou d'Eau Douce omges hotellet av ett gnistrande blått hav och kritvita stränder var man sig än vänder. Närmare paradiset än så kommer man inte!

AERialSLTH800

200 rum och villor

De snyggt designade och rymliga deluxerummen vetter mot havet är uppdelade med sovrum och balkong på en nivå och badrum ett trappsteg upp.

HibiscusDleuxeROom80...

Deluxerum

Önskar man lite mer yta och extra guldkant på vistelsen är hotellets Juniorsviter fantastiskt fina. Väljer man att uppgradera sig ytterligare och väljer Frangipani Junior Suites, ingår även fri minibar, a la carte frukost på The Republic Grill & Bar samt champagne vid ankomst. Vad som utmärker sviterna är de rymliga badrummen med specialdesignat badkar med form av ett ägg och placerad i mitten, samt dubbla handfat, separat dusch och toalett.

JuniorSutieBAthroom

Juniorsviternas badrum har det där extra

För större sällskap som reser tillsammans är de privata villorna ett trevligt alternativ, belägna i hotellets ytterområde. Villorna har tre rymliga sovrum, stort vardagsrum mot havet och en egen härlig pool. Ett fullt utrustat kök där butlern kan anordna allt man kan önska.

Beach-Villa800

En egen pool och bedårande utsikt har man i en Beach Villa

Pool och gym

Shangri-La erbjuder två fina pooler. Den ena ligger i anknytning till huvudbyggnaden och hit är barn som vuxna välkomna. En Pool butler servar med handdukar och vatten. Önskar man mer lugn och ro går man till poolen på Frangipani-halvön. Den är enbart för vuxna och har en ”quite zone”. Poolerna är byggda i natursten och kakel och är otroligt vackra!

MainPool900

Hotellets huvudpool

Vid vuxenpoolen finns även hotellets SPA och gym. The Chi Spa är smakfullt och erbjuder ett stort utbud av behandlingar. Gymmet är väl utrustat med alla tänkbara maskiner. Morgon som kväll erbjuds även olika aktiviteter på gräsmattan utanför gymmet som yoga, stretching eller meditation.

Restauranger

På Shangri La är det fördelaktigt att bo på halvpension; frukost och middag. Det finns fyra restauranger på anläggningen (om man räknar med Ilot Mangenie).
I huvudrestaurangen råder en skönt avslappnad atmosfär och man kan komma lite som man är. Här serveras en buffet som i stort sett bara består av live cooking men även à la carte erbjuds. I den svalare delen serveras fantastiska läckra juicer, frukt och bakverk till frukost. (På kvällen förvandlas rummet till en dröm för dessertälskare!)

Rebublik-Restaurant8...
The Republic Grill & Bar

Saffron är hotellets fine dining restaurant och har därmed en dresscode och man bör även göra en bordsreservation senast dagen innan. The Republic Grill & Bar ligger ute på Frangipani-halvön och här sitter man med vacker utsikt ett stenkast från stranden och njuter av vad köket har att erbjuda. Man får inte missa att ta en drink före maten nere på stranden där man gjort mysigt med lampor och sittkuddar! På den privata ”Robinson Crusoe ö”, Ilot Mangenie, finns även en trevlig lunchrestaurang som serverar de bästa pizzorna.


Sol, bad och vattensporter

Vid ett besök på ön (båtar går var 20e minut) möts man av personalen som servar en med kylda handdukar och sprutar svalkande vatten ansiktet! Monsieur Juan visar vägen till några avskilda solsängar och gör fint med fluffiga handdukar. Det är bara hotellets gäster som har tillgång till ön.
Väljer man att ta båten åt andra hållet kommer man till Ile aux Cerfes där hotellet erbjuder vattensporter. Då även utfärdsbåtar lägger till där är det lugnt på morgnarna men vid lunch kan ön vara full med dagsbesökare. Dock är vattensporterna bara till hotellets gäster.
CoralBeach800

Stranden vid Coral-komplexet

"Wow säger vi! Shangri-La Touessrok Resort & SPA har är onekligen en av de hetaste adresserna i Indiska Oceanen !”

Läs mer om Shangri-La Touessrok Resort & SPA

 

Dela

Du kanske också gillar