Storslagen natur i Melbournes omgivningar - Reseblogg
Storslagen natur i Melbournes omgivningar

Storslagen natur i Melbournes omgivningar

Det kan vara lätt att bländas av det vibrerande och mångkulturella Melbourne som är en av världens mest hyllade matstäder. Men delstaten Victorias omgivningar bjuder på så mycket mer!

Runt Melbourne finns mängder med vackra sevärdheter och fantastisk natur som t ex Great Ocean Road med klippformationerna ”De tolv apostlarna”, vingårdarna i Yarra Valley och Mornington Peninsula, och Philip Island med sina söta dvärgpingviner. Här finns även en del mindre kända nationalparker som Grampians National Park och Wilsons Promontory National Park väl värda besök.

TwelveApostles,-Grea...

Great Ocean Road med de Tolv Apostlarna foto: ©Roberto-Seba

Wilsons Promontory National Park är beläget på den sydligaste spetsen av Australiens fastland. Känt för sin vackra varierande natur och inte minst mängder av olika nationella djurarter som här vandrar i det fria. Koalor, wombats och kängurur är bara några arter av djur som trivs här.

Vombatus800

Pungdjuret Wombat hittar man i nationalparken där de trivs i sina bohålor i jorden.

I nationalparken finns även ljuvliga Squeaky Beach som kanske har Australiens mest finkorniga sandstrand. Stranden kantas av härliga klippor som får tankarna till ett annat av Tour Pacific resmål, nämligen Seychellerna.

WilsonPromBEach800

Squeaky Beach med sina vackra naturstränder och klippor

Sammantaget erbjuder Wilsons Promontory National Park en vackert kuperad natur med storslagna utsiktsplatser, orörda sandstränder, frodiga skogar, vackra vandringsleder och mängder med djurupplevelser. Detta kan upplevas under en guidad heldagstur. Man kan också tälta och campa i parken. Detta är något för den kräsna naturälskaren!  

Här kan läsa mer om ett av våra  paketförslag där du besöker nationalparken Wilsons Promontory

Läs mer om Melbourne och dess omgivningar här

 

Dela

Du kanske också gillar