Singapore värt ett stopp på resan - Reseblogg
Heta Singapore - värt ett stopp på resan!

Heta Singapore - värt ett stopp på resan!

Med sitt läge vid ekvatorn är det också bokstavligt talat hett; temperaturen är konstant ca 30 grader året om – men här är inte bara shoppingcentren luftkonditionerade; t o m regnskogsparken är det- vilket gör besöken bekväma! Vi på Tour Pacific tycker att Singapore är väl värt att besöka i några dagar och vi inkluderar givetvis stopp här på våra rundresor.

Hus i Kampong Glamdistriktet i Singapore

Singapore är en spännande fusion av modern asiatisk arkitektur, tempel och charmiga byggnader från en svunnen kolonialtid. Det  är en stad som vill synas, och var om inte här finns världens mest instagrammade hotell; Marina Bay Sands på tre ben och båtformad takpark!


 

Från detta hotell bjuds varje kväll på en imponerande lasershow kl 20 och 21 som skådas bäst från andra sidan bukten från The Fullerton Walk eller Merlion Park. Där står också landets symboli form av statyn The Merlion; till hälften lejon till hälften fisk.

Merklion lejonstatyn i Singapore

Vill man ha ett än mer fågelperspektiv över staden och en imponerande vy till sin sundowner, tipsar vi om någon av Singapores alla takbarer.  Vi gillar 1- Altitude på 68:e våningen vid Raffles Place på 262 m höjd, allra helst vid solnedgången för att sedan se staden glittra allt mer i mörkret! (Boka biljett i förväg på nätet rekommenderas - 30 SGD inkl 1 drink). Testa även Ce La Vi, Lantern och Level 33 som ger samma magiska vyer av staden!

Utsikt över Singapore från Altitude1

Lokalbefolkningen pratar om mat som vi svenskar pratar om väder och verkar äta alla sina måltider ute på restaurang. Här drar man sig inte för att köra tvärs över ön för att äta bästa laksan (kryddig nudelsoppa med fisk och skaldjur) eller chili crab. Här hittar man lika god mat i gatustånden s k hawker centres där varje stånd har sin specialitet, som på de finaste Michelinkrogarna på lyxhotellen. Testa t ex det enkla Satay by the Bay vid Gardens by the Bay som serverar det som måste vara stans godaste grillade räkspett!

Laksa Singapres nationalrätt

Laksa är en av Singapores nationalrätter

Den färgstarka trånga gatan Haji Lane är Singapores hipstermecka. I de gamla arabiska kvarteren Kampong Glam klättrar konstnärliga väggmålningar på husfasaderna medan hål-i-väggenbutiker kantas av hippa kaféer och mysiga barer. Här handlar man designprylar på dagarna och framåt kvällen förvandlas stråket till en populär bargata med många uteserveringar och jazzklubbar.

Färgglada hus vid Haji lane i Singapore

Ett av Singapores senaste sevärdheter är den luftkonditionerade parken Gardens by the Bay som ger inträde till både Cloud Forest och Flower Dome. En konstgjord skog med ett enormt, artificiellt inomhusberg, vattenfall och imponerande grönska. Det känns lite som att befinna sig i en futuristisk film när man går in i Cloud Forest och bergets inre sfär. Här har man genom skickligt ingenjörskap och modern teknik skapat det man saknar i Singapore – ny mark med skog och terräng av områden som tidigare bestod av vatten. Ta  t e x en drink i baren på restaurang IndoChine, beläget i det högsta av SuperTrees i parken.

Konstgjroda träd i Singapores Cloud Forest


Har man tid över på flygplatsen Changi Airport – utnämnd flera år i rad till världens bästa flygplats; rekommenderas ett besök på deras Butterfly Garden (Terminal 3). Här omges man av mängder av flygande fjärilar av många olika exotiska arter som man kan få närkontakt med!

Fjäril på röd blomma

Tour Pacific bokar gärna in ett stopp i Singapore på din nästa resa till Bali, Australien, Söderhavet eller Nya Zeeland med t ex Singapore Airlines. På våra rundresor gör vi även stopp här på både ut- och hemresa.  Läs mer här om våra rundresor.

Dela

Du kanske också gillar