Varm ambiance ombord Fiji Airways - Reseblogg
Varm ambiance ombord Fiji Airways

Varm ambiance ombord Fiji Airways

Vi har flugit med Fiji Airways till Fiji och även testat deras Business Class vilket inte gjorde oss besvikna. Vår marknadschef Suzanne fick "Fiji feeling" långt innan hon var framme!

"Att komma till Fiji är speciellt på flera sätt. Inte bara att önationen ligger så långt bort man kan komma från Sverige och värmen som omsluter en med sin tropiska luftfuktighet vid ankomsten, men också att man möts av ett ”välkommen hem” efter landningen! Vem kan inte annat än älska en sån plats (och ett flygbolag!) där man tar gästvänligheten till den nivån! En varm känsla som också infinner sig redan ombord på Fiji Airways. Här känner man sig välkomnad med ett ”Bula!” och personligt mött av leende vänliga flygvärdinnor så fort man klivit ombord. Som sedan gör goda försök att tilltala mig resten av flighten med mitt för dem ”exotiska” efternamn Björklund 😊

FijiAirways flygmaskin
Nadis flygplats är hemmabasen för landets nationella flygbolag Fiji Airways


Nu hade jag turen att resa ett par flygsträckor i Business Class på min senaste resa till Fiji och Samoa (jodå, jag flög även i ekonomiklass vilket inte var alls något fel på och som jag återkommer till), där man som resenär blir tilltalad med namn, får kylda väldoftande frottéhanddukar och en ”signature cocktail/mocktail” innan man ens hunnit säga ”vinaka” (tack) och spänna fast säkerhetsbältet.

Säte i flygkabin
Bekvämt benutrymme och en pre-take off drink är en bra inledning på flygresan

I deras långdistansplan Airbus 330-300 som tar 313 passagerare, är Business Class-kabinen utrustad med 24 bekväma fåtöljer av modernaste snitt och teknologi, och inredningen går i  profilfärgerna brunt och aquaturkos med traditionellt etniskt mönster.

Med full benlängd (152 cm) framåt kan dessa fåtöljer förvandlas till ”flatbeds" med ett knapptryck, för den som vill sussa den långa flygningen till Asien eller USA och kompletteras med sovmadrasser, täcke och kudde för extra komfort. Nu hade jag en dagflygning och nöjde mig med i ett halvliggande läge beta av mängder av de senaste filmerna bland Oscarsvinnare i det omfattande utbudet ombord (samma erbjuds i ekonomiklass). Stora snygga 38” skärmar och bra hörlurar bidrog till att filmtittandet fick prioritet. I de mindre 737orna, som trafikeras till ex Samoa, får man låna Ipads att använda istället.

Business Class kabin på Fiji Airways
Luftig och fräsch kabin med bekväma fåtöljer i Business Class

Fiji Airways har även en ambitiös nivå på mat och dryck där man lyfter fram lokala/regionala smaker och råvaror. Sedan hösten 2017 har man den internationellt kände kocken och restauratören Robert Olivier, nyzeeländare men uppvuxen på Fiji, som kulinarisk ambassadör och inspiratör för matkonceptet ombord. Och jag måste säga att urvalet och presentationerna av både mat och dryck var modernt och välsmakande. Spännande urval av nyzeeländska sauvignon blanc-viner liksom shirazviner från Australien, producenter som självklart dominerar vinutbudet ombord i denna del av världen.
 

Måltid i Business Class
"Garlic shrimp with tamarind and pumpkin salsa, garden salad and garlic bread" bjöds som förrätt

Med en flotta om 15 flygplan, de flesta av nyare modernare modeller som bekväma A330-200/300 samt 737-700, trafikerar Fiji Airways 19 internationella destinationer. Jag bordade mitt flyg i Singapore men Hong Kong, Sydney, Los Angeles och snart Tokyo är andra flygnav att nå Fiji. Flest förbindelser har man till Australien och Nya Zeeland som är landets största marknader. Flygbolaget är också en viktig aktör i söderhavsregionen, då man också trafikerar många av de närliggande öarna i Stilla havet som Hawaii, Samoa, Vanuatu, Tonga och även inrikes i Fiji med mindre propellerplan.

Surfplatta  ombord
En fruktig mousserande Sauvignon blanc i glaset och Nina Simone i hörlurarna kan inte bli fel!

Ekonomiklassen ombord Fiji Airways var också bekväm; (2+4+2 i stolsraderna) med hyfsat benutrymme, individuella tv-skärmar med stort underhållningsutbud och goda måltider med vin. I betyg väl godkänt!

Med ett vinaka vaka levu (tack så mycket!) till den vänliga besättningen steg jag av flight FJ 361 för denna gång. Och en känsla av Söderhavets gästvänlighet och avslappnade atmosfär som varit med under den tio timmar långa flygningen, även sedan att jag lämnat fijiansk mark. För de som tvekar att resa den långa vägen till Söderhavet kan jag bara säga att det är tio behagfulla timmar dit; iallafall med Fiji Airways!"

FijiAirways i luften

Läs mer här om våra reseförslag till Fiji

Dela

Du kanske också gillar