Program

Resemässan  Visit Pacific öppnar kl 10.00 och stänger kl 17.00 på Clarion Malmö Live. Besök över 30 utställare och välj mellan närmare 30 intressanta föredrag. Här kan du se schemat över föredragen som du kan förboka dig till (max 2/pers) när du förköper din inträdesbiljett (100 kr inkl fika) men det går även att boka på mässan, men då i mån av plats. 

Du är också välkommen att förboka en tid med någon av Tour Pacifics egna resespecialister på mässan för att diskutera en ny resa med oss! Kontakta oss här

 

Vi bjuder också på en del kulturella inslag på den lilla scenen i utställarhallen under dagen:

Scenprogram

Kava,  didgeridoo och  Ika mata – smaka, lyssna och lär!


Kavaceremoni

11.30  och 15.00 Kavaceremoni 

 

Bula! På Fiji förekommer kavaceremonier vid olika sociala sammankomster och har en lång tradition i det fijianska samhället. Kavadrycken tillagas och intages under speciella rituella former och är gjord på mald kavarot. Kom och se David från Fiji  denna ceremoni som du kan deltaga i!

 

 

 

didgeridoo 12.30 och 14.00 Didgeridoo - traditionella toner och rytmer från Australien

 

Lyssna på de säregna och unika tonerna  och rytmerna från didgeridoon framfört av  Lars Wallin från Australiska Nyzeeländska Vänskapsföreningen. Lars har turnerat världen över med olika didgeridoo grupper och spelade även solo på prins Frederik och Marys bröllop i Köpenhamn år 2004.

 

 

Ika mata13.00 Ika mata – Söderhavets gemensamma rätt 

Denna fiskrätt anrättad på rå fisk återfinner man på de flesta av söderhavsöarna.  På Cooköarna heter den Ika Mata, Kokoda på Fiji, Ota Ika på Tonga och Oka I´a på Samoa. På Tahiti är det lokala namnet E´ia ota eller poisson cru på franska. Se den tillagas, provsmaka och lär dig att tillreda denna enkla och supergoda rätt!
 

Tack till våra sponsorer: