Singapore
  • Singapore rymmer något för alla

    Singapore

  • Singapore – den gröna & rena staden

    Singapore

  • Imponerande mångfald i Singapore

    Singapore

Singapore. Gardens by the BaySingapore CitySingapore. G by the Bay Supertrees GroveSingaporeSingapore City Singapore. Arab streetSingapore. Boat QuaySingapore. Bugis street mallSingapore City Singapore. chinatown Street MarketSingapore. Chinatown PathwaySingapore. Marina Bay Sands and gardens by the BaySingapore. Clarke Quay shop housesSingapore. Clarke Quay evening drone shotSinapore. Skyline Marina bay sands.Singapore. MerlionSingapore. Merlion SkylineSingapore. Robertson QuaySingapore. River center city

En dynamisk mix av gammalt & nytt

Singapore

En stad, en ö, ett land; det är Singapore. Här upplevs en härlig mix av tre starka kulturer; kinesisk, indisk och malaysisk. Singapores tydliga spår av det gamla kolonialstyret gör ju inte den här platsen mindre intressant. Här kan vi tala om mångfald, även när det gäller mötet mellan gammal arkitektur och hypermoderna skyskrapor. Det är dessa influenser som gör Lejonstaden, som den också kallas, så väl värd ett besök. Överallt finns dessutom stora grönområden, och faktumet att Singapore är känd som världens renaste stad är tydligt. Oavsett om det är ett stopp för några dagar på en längre resa till ett annat slutresmål eller om du väljer att ha Singapore som ditt huvudresmål så är destinationen alltid rätt. Ta en titt på nedan film och du förstår Singapores mångfald: 

 

Resa till Asiens näst minsta land – Singapore 

Landets smeknamn ”Lejonstaden” kommer från malajiska orden singa (lejon) och pura (stad). Om sanningen ska fram är Lejonstaden mer av en kattunge, mininationen mäter ynka 25 km från nord till syd och 50 km från öst till väst. För 200 år sedan var det en liten malajisk fiskeby med 500 invånare. Detta var före det Brittiska Ostindiska Kompaniet seglade in och tyckte jordens mittpunkt vore ett strategiskt nav för dess världsomspännande byteshandel. Men att bara driva en handelsplats räckte inte och år 1867 blev Singapore en officiell koloni som engelsmännen förvaltade fram till 1942 då Japan norpade landsnutten. Det var dock bara ett lån eftersom japanerna tvingades returnera Singapore vid Andra världskrigets slut, och 14 år senare lossade britterna greppet och och lämnade över rodet till lokalbefolkningen.  

Idag är Singapore hem till 5,5 miljoner människor samt världens största och mest aktiva hamn. Har man inte naturresurser får man ta till andra sätt att håva in pengar, vilket är något som Singapore lyckats riktigt bra med då detta är jordens tredje rikaste land. Staden är välmanikurerad och sevärdigheterna blankputsade. Arkitektoniska trollkonster av stål och glas tronar likt futuristiska dagdrömmar. Framgången syns överallt.  

Läs mer om Singapore på Tour Pacifics blogg genom att klicka på denna länk

Solsemester på Sentosa

Sentosa har genom åren förvandlats till en älskad ö-resort, bäst känd för sina tropiska stränder, lyxiga hotell och spännande attraktioner. På Sentosa Island finns allt för naturälskaren, från härliga stränder till akvarium och insektsmuseum. Man kan cykla, åka minitåg, zip lining och prova på bungy jump. Oavsett om du letar efter en adrenalinkick eller en dag med djärv utforskning väntar en värld av äventyr på Sentosa. Extra trevligt för barnfamiljen är Sydostasiens enda Universal Studios där 28 spännande åkattraktioner och sju temazoner väntar.

Singapore Airlines – ”A Great Way to Fly”

Singapore Airlines är ett av världens ledande och prisade flygbolag med en ung och modern flotta. Oavsett om du reser i förstaklass, businessklass eller ekonomiklass kommer du att uppleva en bekväm flygning med en ombordservice som även andra flygbolag pratar om. KrisWorld, inflight-underhållningssystemet, erbjuder mer än 1 000 underhållningsalternativ, inklusive filmer, TV-program, spel och musik. 
Vill du resa lite bekvämare? Uppgradera din flygresa med Singapore Airlines till Premium Economy eller Business Class. 

 

Inspireras av Singapore Airlines genom att läsa vår blogg på denna länk!

Läs mer i denna länk om Singapore Airlines Business Class och Premium Economy!

Resfakta Singapore

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Singapore dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

Cirka 5,5 miljoner

Huvudstad

Singapore

El

230 volt, adapter krävs

Pass och Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för inresa till Singapore. Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedatum. Är du inte svensk medborgare måste du undersöka vilka regler som gäller för dig. Det är ditt eget ansvar att se till så att du har rätt resehandlingar med dig till flygplatsen.

Flygtid

12 timmar nonstop från Köpenhamn och knappt 14 timmar direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Den snabbaste flygvägen är med Singapore Airlines som flyger nonstop från Köpenhamn eller direktflyg från Stockholm med ett kort tekninskt stopp i Moskva.

Språk

Fyra offciella språk: kinesiska, engelska, malay och tamil.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +6 timmar. Vintertid: svensk tid +7 timmar.

Dricks

Det är inte normalt, och det förväntas inte heller att man ger dricks i Singapore. Ibland ses det till och med som ett förnärmande. På hotell och restauranger, var det läggs till 10 procent i serviceavgift på notan är det förbjudet att ge dricks. De enda, man kan ge dricks utan vidare, är taxachaufförer, även om de inte förväntar det.

Övrigt

Det är förbjudet att tugga tuggummi, och därför får det heller inte införas till landet. Det är förbjudet både att spotta och kasta skräp på gatan, att röka på offentliga platser, att låta bli att spola toaletten, att gå över gatan vid sidan om övergångsställen och mycket annat. Det straffas med böter på upp till 1000 S$, och det finns varningsskyltar överallt.

Klimat Singapore

Klimatet är behagligt tropiskt i Singapore. Den torraste månaden är september. Mest nederbörd faller i december. Landet har inga tydliga säsongsskiftningar och medeltemperaturen ligger runt 30ºC under hela året.

Singapore Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Max. temperatur
30
30 31 31
31 31
31 30 30 31 30 29
Min. temperatur
22 23 23 23 24 24 24 23 23 23 23 22
Soltimmar/dag 6
7 6 6
6
6
6
6
5 5
5
4
Nederbörd i mm/dag
7
6 7 7 6 5 5 6 6 7 8 9
Vattentemperatur
28
28
28
29
30 30 29
29 29 29 29 28

Hotell i Singapore


Turer i Singapore

Reseförslag Singapore

Tour Pacific rekommenderar