Australien - inte bara ett land, utan en hel kontinent! - Reseblogg
Australien - inte bara ett land, utan en hel kontinent!

Australien - inte bara ett land, utan en hel kontinent!

Vi har varit där! Vi som jobbar på Tour Pacific uppdaterar oss på plats på resmålet flera gånger om året. Vår vision är att alltid kunna ge förstahandsinformation till våra kunder på de destinationer där vi är specialister. Vi besöker massor av hotell, sover i sängarna, snorklar och testar alla restauranger.  Vissa ställen har vi besökt oftare, andra mer sällan, men vi har varit där!

Många drömmer om att en gång i livet resa till Australien. Det ska man verkligen försöka göra för Australien är ett land som har otroligt mycket att erbjuda och uppleva. Men många glömmer att det är ett jättestort land -  faktiskt en hel kontinent!

På en resa till Australien hinner man se så otroligt mycket men man får ändå lätt mersmak och vill tillbaka och se mer. Detta var precis det jag gjorde på min senaste semester när jag reste tillbaka till Sydney som jag bara hade stannat i två dagar sist och som jag ville lära mig mer om. Det blev ännu en minnesvärd resa!

Som alltid när jag besöker storstäder går jag mycket för att inte bara se mig omkring men också för att lära känna staden från ”insidan”. Man hittar alltid ett spännande museum eller någon byggnad som ser inbjudande ut – som tex Sydney museum eller Australia Square. Vill man vila benen, kan man alltid stiga in i lobbyn på något av de stora hotellen i centrum som tex InteContinental, som delvis ligger i en historisk byggnad  där Australiens Skatteverk låg en gång i tiden.  

I Sydney är det också lätt att ta sig runt med både buss, båt och tåg. Jag tog ofta båten över till bostadsområdet Kirribilli där jag bodde och snabbåten ut till Manley Beach, där man kan både shoppa, bada och äta gott.

Sist jag var i Sydney besökte jag Sydney Opera House på en guidad tur. Då blev jag så inspirerad av denna ”ikon” att jag köpte biljett till en balettföreställning samma kväll. Fantastiskt upplevelse jag varmt rekommenderar!! Denna gång hade jag bokat en guidad tur ”bakom kulisserna”, då får man se alla område bakom scenerna. Den började visserligen kl 0700 på morgonen men det är för att inte störa dem som har Operahuset som sin arbetsplats. Det ingick dessutom frukost i personalmatsalen vid turens avslut, så det var väl värt det!!

Något som det serveras mycket av runt om i Australien, förutom kött och fisk, är ostron. Och på denna resa tog jag chansen att  komma med på en tur för att lära mig mer om hur man odlar ostron i sitt naturliga habitat. Mycket spännande upplevelse om man tycker om, och gärna njuter av, dessa speciella mollusker.

Som variation till innerstan, med kontor och affärer, tog jag bussen ut en tidig morgon till Bondi Beach. Där åt jag frukost med havsutsikt innan jag besökte Sculptures by the Sea, den årliga utomhusutställningen längs med havet. Man kan gå längst havet ner till Bronte Beach och då går man också förbi den kända saltvattenspoolen vid Bondi Icebergs Swimming Club. 

Det som slår mig i Sydney är att trots att det är en storstad med högt tempo och mycket rörelse, är folk generellt mycket vänliga. Ett exempel är när man tar bussen och ska stiga av, då stannar nästan alla passagerare till och ropar THANK YOU! mot busschauffören som ofta nickar eller vinkar tillbaka. Det är verkligen en trevlig gest att man uppmärksammar chauffören och visar sin uppskattning för ”skjutsen”. 

Min rekommendation är att man ska försöka resa till Australien flera gånger om man har möjlighet. Varje gång upptäcker man något nytt i varje delstat eller så ser man kanske mer av det man tyckte om första gången. Och olika tider på året har olika årstider att njuta av – raka motsatsen till vad vi har på norra delen av jordklotet. 

Hör bara av er om ni vill veta mer! Tidigare har jag rest till Adelaide och South Australia, Melbourne och Victoria, Cairns och Queensland, Hobart och Tasmanien så väl som Perth och Western Australia. 

Annika Sotiriou, Senior Travel Consultant 
 

Dela

Du kanske också gillar